Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.01.15. 23:42 HappyMan

Villamos ellen szedjen... helyi sajtót!

Címkék: európai közlekedés unió miskolc tömegközlekedés villamos

Megszólalhat egy BOON-cikk kapcsán mindenki, hogy mit gondol a miskolci villamosprojektről.

A cikk persze egyoldalú, mint ahogy a Borsod Online sem a magas színvonalon megírt cikkeiről és képzett újságíróiról híres. A cikk csak a kétségeknek ad hangot: nagy baj van, félnek a diósgyőriek, mert a villamos-hosszabbítás miatt beszűkül az Árpád utca.

A tények makacs dolgok, és mást mutatnak. Ha valakinek lenne annyi esze, hogy átgondolja a "szűkülést", kiszámolná: ma van két sáv az autóknak és buszoknak, ezután lesz még kettő a villamosnak, tehát négy. Kettő helyett négy, ez a nagy "beszűkülés", ezzel fosatja a BOON a jónépet. Miskolcon senki nem tudja ezt kiszámolni. Még Szabados Gábor újságíró sem, aki hozzátette a magáét a hozzászólások között.

Aki rosszul jár: a járda az egyik oldalon leszűkül, a gyalogosok ezentúl nem fogják tudni maguk előtt keresztbe tartva hazavinni a létrát, így hát az Árpád Utcai Létracipelők jól meg lettek szívatva. Mert ész kell hozzá: a négy több, mint a kettő. Tehát nem szűkül be, csak valószínűleg van valaki, aki jó pénzt szeretne húzni egy kis zsarolásból, nyilván ott lakik a környéken.

A kedves - jellemzően jobboldali szimpatizáns - kommentezők ez esetben is kapva kapnak az alkalmon és telehazudják a BOON-t. Pölö valaki (véletlenül) azt hazudta, hogy a belvárosi rekonstrukció nem EU-támogatással épült. Egy másik keveri a költségvetést az adóssággal, míg egy harmadik szerint inkább épüljön a Tesco-hoz egy új villamosvonal. Biztos oda jár vásárolni.

Én azt szeretném, ha az én avasi lakásom és Miskolc-Tapolca között lenne villamosvonal, mert nekem meg az lenne a jó.

Mi? Hogy ez a Tiszai-Diósgyőr vonal szétrohad, és fel kell újítani??? És, hogy csak úgy ad gyenge 30 milliárdot az Európai Unió ehhez a 34 milliárdos építkezéshez, ha vonalépítés is történik? Negligáljuk, barátaim! 30 milliárdot bárhol találunk majd az utcán is, csak 12-szer kell megnyernünk a lottóötöst, és felajánlhatjuk az új miskolci villamosra. Na ez a csodálatos és szent küldetés!

Jellemző: megjelenik az ostobaság, és megpróbál a fejlődés, a fejlesztés és egy jó elé keresztbefeküdni, lásd még az M0-ás körgyűrűt, ahol egy környezetvédő szervezet szarja le nagy ívben, hogy 2 millió ember megfullad a benzingőzben, hogy a dugók miatt háromszor annyi káros anyag kerül a levegőbe, mint dugó nélkül, ő több ezer(!) ember érdekeit nézi: ne épüljön arra az M0, amerre.

Itt ugyanez a helyzet.

Egyszer egy BOON-munkatárs is elővehetné a számológépét és az eszét (vagy a másét, ha nincs neki), és kiszámolhatná: a 4 (négy) több, mint a 2 (kettő).

Ettől a "szűküléstől" félnek a diósgyőriek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr42299119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása