Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.06.07. 09:11 HappyMan

Vágó vazze!

Címkék: foci magyarfoci diósgyőr dvtk

"A célunk az, hogy a nyolcadik-tizenkettedik hely környékén végezzünk, mert a szurkolótáborunk minimum ennyit megérdemel." (Vágó Attila, a DVTK edzője)

Vágó te nyomorult! Melyik az a szurkolótábor, amelyik a 12. helyet érdemli meg ebben a tetves rohadt NBI-ben? Létezik olyan szemét lelátói banda, akit így kell büntetni? Van olyan csürhe, amelyiknek azt lehet mondani, hogy "jó lesz Nektek a 12. hely. Most egy meccset nyerünk, aztán három zakó következik, majd megint egy győzelem és megint három zakó, terv szerint. Mert ez a terv." A szurkolótábor megnyugszik, hazamegy... Azért lássuk be, 12. helyet tervezni Diósgyőrben nem egy életbiztosítás, ez sok vereséget jelent, talán egy újonc örülne ennek, de a DVTK-nak előrébb kell végeznie.

Több dolgot kell tisztáznunk.

Először is: Vágó Attila részegen ne tervezzen szezont! (8-12. hely... pffff még ma is kapkodom a levegőt, pedig ezt a baromságot tegnap olvastam.)

Másodszor: a diósgyőri szurkolótábor az ország első három legjobb szurkolótábora közé tartozik default. Volt, hogy a legnagyobbak voltunk, de akkor egy jól menedzselt csapat játszott szórakoztató meccseket és a játék is meg volt töltve tartalommal. Előfordult, hogy mészárszék volt a pálya, de sokkal jellemzőbb volt, hogy az aktuális ellenfelek a játékoskijáróban összeszarták magukat. Nagy divat volt akkoriban a barna nadrág.

Harmadszor: Akkor mi van, ha 7. lesz a csapat? Nem sikerül a terv? Volt már itt olyan, hogy a klubelnök leszólt az edzőnek, hogy "hass oda Barnuskám, elég a 4. hely", de ezt a klubelnököt olyan túlságosan nem zárták a szívükbe a szurkolók.

Ha egy edző nem úgy kezdi, hogy cél az 1-valahanyadik hely megszerzése, akkor monnyonle. Nem való edzőnek. Diósgyőrbe pláne nem, én már csak tudom, ismerem a miskolci lélektan legmélyebb bugyrait is. Talán a REAC-hoz mehetne, ott úgysincs közönség-visszhang, ott ígérhet 8-12. helyet. Ráadásul hol is végeztünk az idén? A 13. helyen. Akkor minek igazolunk új játékosokat, ha csak 1 (azaz egy) nyomorult helyet akarunk előrelépni a tabellán? Talán, mert nem lesz akkora szerencsénk, hogy két csapat év közben megszűnjön?

Dolgozni kell, futballcsapatot kell összerakni és trenírozni. Be kell gyakoroltatni ezt-azt. Az idén alig láttam diósgyőri 5 passzt egymás után, kényszerítőt és kiugratást szintén, a mai divatos háromérintős támadásokról nem is beszélve. A szögleteink 99 százaléka katasztrofális, pedig ez csak gyakorlás és kreativitás kérdése. Az ellenfeleink jól láthatóan sokkal jobban feltérképeztek minket, mint mi őket, a legtöbbször csak 1-2 gólos hátrányból kezdtünk focizni, mert addig esélyünk sem volt. Aztán vagy nyertünk, de leginkább vagy nem. Szóval Vágó Attila nem játszatott a szó jó értelmében vett futballt Diósgyőrben. Még csak jó magyar focit se.

Nem értem ezt az egészet. Jó lenne valamit felmutatni, mert a következő bajnokság után 100 éves lesz a DVTK és ez úgy lenne szép, ha a csapat tartósan az első négy hely valamelyikén állna a centenárium évében. Mert a "szurkolótáborunk minimum ennyit megérdemel".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr58507855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása