Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.12.09. 22:22 HappyMan

Lesz strand, emberek!

Címkék: nfü strand tapolca selyemrét

A miskolciak nagyon érdekes emberek. Nem szeretik a Diósgyőri Várfürdőt, mert hideg a vize, noha csak pár száz forint a belépő. Nem szeretik a Selyemréti strandot, mert meleg a vize és ha az ötven méteres medence az úszóké, kicsi nekik a maradék egy szem másik medence, az úgynevezett piskóta-medence. Nem szeretik a Barlangfürdőt, mert drága és túl jó. Se ez, se az, se amaz. Mi legyen akkor???

Tapolcán ugyebár bizonytalanná vált a helyzet, így ott 1-2 évig keresztbe szalmát se senki, a strand 2009-ben se nyit ki, mi legyen? Miskolcnak már csak egy hagyományos strandja jöhet szóba, mint felújított igényes családi fürdőhely: a Selyemréti fürdő. Érdekes hely Miskolc: az idén nyáron nyitva volt két strand és a Barlangfürdő, de az emberek inkább más városokba jártak strandolni. Igaz, a nyár legmelegebb kánikulai napjain a Várfürdő bejáratára kitették a megtelt táblát - dörzsölte is a markát Táboros igazgató…

 

Hogy, hogy nem, csoda történt, a tapolcai népszavazás eredményhirdetése után egy nappal nyilvánosságra került, hogy a Selyemréti Fürdő félmilliárdos támogatására rábólintott a kormány, lehet építkezni. Mindenki happy, lesz strandunk! Vannak még az életben véletlenek: éppen kedden derült ki ez a jó hír, a miskolci városvezetés nagy-nagy örömére. Látványtervek, részletes költségvetés, minden a rendelkezésre állt, a BOON-nak egy szava sem lehet. Sose volt még ilyen jó.

 

Vagyis mégsem, nekünk nem jók a miskolci strandok. Mert a Várfürdő Diósgyőrben szép környezetben, szép és igényes, felújított medencékkel sem jó, mert hideg a vize. Hideg, de csak első alkalommal, aztán megszokja az ember, hozzászokik. De nem. Nem jó nekünk mégse, mert csak Tiszaújváros a jó. A Barlangfürdő? Kikérjük magunknak! Világszenzáció 3 órára 2900Ft-ért? Minket nem érdekel a barlangrendszer, zárják be, tömjék be, ez nem strand, még ha 5 külső medencéje is van, akkor se. Mert miért nem egész napra ennyi a belépő? Hogy a mogyoródi csúszdapark 5200Ft egész napra? Az más, ez itt akkor is sok. A 150 milliós új tapolcai házakra sok a havi törlesztőrészlet, meg ott a terepjáró, meg a medence fűtésszámlája, nem marad semmi fizetésig, nem jut belépőre, sajnáljuk. Nem jó, kérem, nem jó!

 

A tapolcaiak anno megmondták a frankót, fél tucat önjelölt polihisztor ordítozta lakossági fórumokon vörös fejjel, nyakon kidagadt erekkel: igényes, modern, csúszdás élményfürdő legyen Tapolcán, ne csak egyszerű strand! A jegy olcsó legyen a nagyon drága és igényes élményfürdőbe, irgum-burgum! Ne legyen a strand területének egy tizenötödén szálloda, mert az nem strand úgy, gazdálkodják ki a belépőjegyekből a nyereséget! Nem érdekel, hogy a hideg vizes strand nyaranta 3 hónapot és 14 hétvégét van nyitva, oldja meg a pógármester! Szóval ennyi a szerény követelés. Köszönjük, Emese. Tapolca pihen.

 

Szóval mégis lesz Miskolcnak igényes családi strandja a jövő nyáron. A Selyemréti Strandfürdő nevű intézményt egymilliárdból átépítik, új medencéket és csúszdákat varázsolnak, lesz gyerekmedence, családi kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel majd. Vélhetően az ára is megfelelő lesz, hiszen természetes melegvizes kútból kapja majd a vizet. Csak aztán jó legyen!

 

Vajon bedobják az avatáson a polgármestert a vízbe? És vajon melyik évben?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr82814027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.01.04. 18:31:49

Láttam az Egyetem környékén építenek valamit, az a Selyemréti?
Akit én ismerek, Ő Mezőcsátra jár fürdeni, gondolom mások is vannak akik oda mennek.
süti beállítások módosítása