Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.01.07. 23:06 HappyMan

Az év akciója: két félidő az Avason

Címkék: bűnözés romák közbiztonság dvtk avasi lakótelep

Eltelt 2008, itt van 2009, illik nekünk is valami "leg"-gel kezdeni, amolyan best of 2008 történettel. Lássuk csak... Mondjunk valami jót a rendőreinkről! Rájuk fér, a tavalyi év nem az övék volt. Az év rendőri akcióját hajtották végre a Készenléti Rendőrség egységei Miskolcon az Avasi lakótelepen. Pontosabban ez az akció két egymás utáni, hasonló akció volt, de ugyanazt a célt szolgálta. Két alkalommal szállták meg a városrészt, az akció eredménye önmagáért beszél.

Történt pedig, hogy két alkalommal is a Nyíregyházát várták Miskolcra, és bár a rendőrség biztos ami biztos alapon nagy erőkkel készült, a vendégszurkolók már nem voltak ilyen aktívak, és otthon maradtak. Két mérkőzésről beszélünk: az őszi DVTK-Nyíregyháza és a Bőcs-Nyíregyháza Liga Kupa mérkőzésekről.

Gyakran megesik, hogy hiába fizetik ki a mindenható adófizetők zsebéből a túlórapénzeket és a mozgósítás költségeit, a kiemelt kockázatú focimeccseket biztosító, pajzzsal, sisakkal felszerelt Készenléti Rendőrség egységei szurkolói érdektelenség miatt munka nélkül maradnak, stílszerűen szólva, csak állnak, mint rendőrló a hóesésben. Így felesleges pénzkidobássá és droidutaztatássá válik a nagy rendőri készültség.

Ne ácsorogjanak már itt feleslegesen ezek a derék legények! – gondolhatta a Szervező, és a naptárát böngészve arra gondolt, ha már úgyis itt lesznek a készenlétisek, akad az Avason éppen nekik való feladat. Miskolc eme városrészében ugyanis egyre több gond támadt a boltok előtt italozókkal, estére megvaduló lightos nappali bandázókkal, csendháborítókkal, és egyéb, „csirkefogó minősítésű” problémás delikvensekkel. Az elmúlt egy év alatt jelentősen leromlott a közbiztonság, tort ültek a gazemberek. A Szervező nem habozott sokat, összehívott egy stábot, amelyre mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy jelentéktelen figurákból állt: a megyei, a városi és az avasi rendőrkapitány, és ő, így négyen alkották a titkos kontroll csoportot. Fontos volt, hogy az akcióról négyükön kívül senki ne tudjon, így hát nem adta le senki a drótot a rossz bácsiknak.

A terv bevált, ahogy az várható volt, a két időpontban nem jöttek a nyíregyházi vendégszurkerek, a négytagú stáb új feladatot adott a pajzsos-sisakos rendőröknek.

A közrendőr droidok számára a nagy meglepetést természetesen az első nyíregyházi mérkőzés napján végrehajtott akció jelentette, a meccs megkezdése után a készenlétisek egyszercsak elhagyták a stadiont, letették a pajzsokat, sisakokat és gyakorlóruhában „megrohamozták” az Avast. Meglepődtek az avasiak is, nem tudták mire vélni a sok rendőrt, akik egyszerre lepték el az I-es, a II-es és a III-as ütemet, rajtaütésszerűen, pontosan érkezve a lakótelep problémás részeire. Átfésülték a teljes lakótelepet, végigjárták az utcákat házról, házra. A Szervező pontos címlistával szolgált a városrész problémás pontjait illetően, a rendőri akciót ez sokkal hatékonyabbá tette.

Igazoltatások, büntetések, letartóztatások. Rendteremtés.

Az akciók eredménye: több száz garázsbolt előtt italozó, és utcai bandázó igazoltatása, többszázezer forintnyi büntetés kiszabása, egy országosan körözött bűnöző elfogása. A Szervező elégedett volt.

Két meccs, két alkalommal is otthonmaradó nyíregyházi tábor, két avasi készenlétis akció. Jöhetne a Nyíregyháza naponta Diósgyőrbe.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr23864528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.01.08. 01:36:45

Ez hihetetlen, szívesen megnézném az akciót videón :D
Még akkor is, ha nem nagy cucc a sok szabálysértés, szerintem a helyi "rossz bácsiknak" egy időre elment a kedvük a balhétól. Kedves Nyíregyháza drukkerek, hasonló aktivitást ezentúl is! De azért szóljatok, hogy jöttök, nehogy a rendőrök is otthon maradjanak :D

Kistündér 2009.01.10. 10:05:18

Csak helyeselni tudok!
Ideje lenne már megtisztítani a várost a rosszaktól és a "bevándorlóktól".
Még a fémtolvaj rabló bandákat sem ártana a helyükre tenni.

Csak így tovább, akár naponta!
süti beállítások módosítása