Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.01.23. 18:30 HappyMan

Elment a zsoldos

Címkék: foci magyarfoci diósgyőr dvtk káli

Szeretném hinni, hogy szereti a Diósgyőrt. Szeretném hinni, hogy komolyan gondolja azt, hogy meghatja őt az a szeretet, amit kap a miskolci szurkolóktól. Szeretném hinni, hogy Sisa Tibor több, mint egy zsoldos, de nem tudom. Ha a szívemre hallgatok, csak gondolom, ha eszemre, akkor kimondom. Sajnáljuk, de nem siratjuk.

Minden idők egyik leggyengébb diósgyőri edzője után ősszel minden idők egyik legjobb edzője kapta meg a DVTK kispadját: Vágó Attilát Sisa Tibor váltotta.

A jó hírek megelőzték a szurkolók körében Tanár Úrnak szólított futballszakembert, aki az U19-es EB-n az idén nyáron bronz érmet szerzett Németh Krisztiánékkal. Van ez úgy a magyar futballban, hogy egy erős évfolyam csodát tesz (1984: EB-arany, 1996: olimpiai részvétel, 2008: U19-es bronz), de aztán mindig böjt következik. A legutóbbi csoda fő karmestere Sisa Tibor volt, a szurkolók elismerték szakmai felkészültségét, s nagy várakozással és szeretettel fogadták. Komolyan hittek abban, hogy a Tanár Úr vezérletével a DVTK 2010-ben esedékes 100 éves centenáriumára csak összejön végre egy normális csapat. Nem kell, hogy bajnok legyen, de tereljen ki 10-15 ezer nézőt, mint a régi szép időkben. Ideje volna!

Kicsit furcsa volt, hogy a Tanár Úr többször is nincstelen csóringereknek titulálta a diósgyőri közönséget, de ritka módon, még ezt is elnézték neki. Jól van, mondták, Nógrádból jött, kis falu, leárnyékolja a sötét szlovák határ, oda a hírek 20 év alatt sem jutnak el. Szeretjük, csak szállítsa a győzelmeket és ne nagyképűsködjön a semmire, ahogy a fél magyar edzői kar. Mert szakmai tudása kiemeli a gyenge magyar mezőnyből, úgyhogy neki még lenne is mire növelni az arcot. Mégis szerényen tette a dolgát, becsülettel, profi módon, annyira, hogy a DVTK-val a bajnokot is legyőzte Debrecenben. Ittléte alatt páratlan szeretet és ragaszkodás vette körül Diósgyőrben, talán túl sok is, a fene tudja.

Aztán elmúlt november, december és jött a január, amikor Sisa Tibor felrobbantotta a szaros bilit: nincs pénz, lelépek! A város felhördült, a csapatot tulajdonló nagy építőipari vállalkozást, a Szeviépet komolyabb alakulatnak gondolták. Sok drukker morgott a foga között, hogy a Baranyi, a góré, na, az nem különb a Reszelinél, de talán még a Hubicsáknál sem.

Sisa tehát váratlanul szerződést bontott, és elárasztotta a médiát, hogy ne haragudjanak rá, szereti a Diósgyőrt és jól érezte itt magát, de nincs pénz. A szurkolók viszont azonnal üzentek neki, hogy ne menjen, lesz pénz, a küszöbön az új helyi szponzor, álljon már le, nem hagyhat itt minket! A sokk végigsöpört a városon, s még aznap felkerekedett az új főszponzor, a polgármester, a játékosok, az ügyvezető, másnap a szurkolók, majd a helyi sportújságírók, egy emberként mindenki, aki számít, mind-mind elmentek hozzá Ludányhalásziba, kérték, ne menjen, mit akar még???

Keddig ígért választ. Döntött: nem. Nem, mert már kimondta, elmegy, nem jön vissza. Elregélt pár kötelező kört a kimondott szóról és a hitelességről, de valahogy mégsem állt össze a kép Sisa Tibor hitelességét illetően. Hitelességét akkor vesztette el, amikor azt mondta, hogy akkor kedden dönt újra, majd elkezdte adni az interjúkat, dícsérve mindenkit Diósgyőrben. Ő mindenkit szeretett, szerette azt a futballközeget, ami itt volt Diósgyőrben, de természetesen, mint minden megpattanó zsoldoskatona, főleg a szurkolókat. És tényleg, higgye el mindenki, hogy nagyon jól érezte magát, mint másutt még soha, semmikor, satöbbi satöbbi. Hallottunk már ilyet Varga Zolitól (ex-FTC) is, pedig ő aztán... Közben lett pénz is, a játékosok is megkapták elmaradt bérüket, rendeződött a klub anyagi helyzete, és már csak a keddi döntésre várt mindenki, ami, tudjuk, nemleges volt. Ha minden frankó, akkor miért a leléc?

Nincs őszinte magyarázat. Elment egy újabb zsoldos Diósgyőrből, három rövid hónapot volt itt, az élet megy tovább.

Már melegít a következő, Gálhidi a jövő héten élére áll a diósgyőri seregnek.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr44898226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny84 2009.01.23. 21:17:48

Nem állítom, hogy minden hírt hallottam az üggyel kapcsolatban, de bennem rögtön az merült fel, hogy Sisa azért hagyja ott a DVTK-t mert a "pénztelenség" közben a megkérdezése nélkül, számára ismeretlen (próbajátékon sem látott) játékosokat igazol a klubvezetés, miközben a még ottlévőket ki sem fizette. Amennyire a média jóvoltából ismerni lehet a Tanár Urat, nyugodtan el tudom róla képzelni, hogy ez a "vezetői" viselkedés nem fér bele az ő értékrendjébe. Nem hiszem, hogy a pénzhiány közvetlenül érdekelte volna. Ha igen, akkor már el se ment volna Diósgyőrbe. De a fene tudja... Hátha kommentel egyet, és megosztja velünk miértket ;)

rattenfanger 2009.01.23. 21:27:18

Szeretném hinni, hogy tudod mit beszélsz, kedves szerző, de nem tudom.
Csalódott a főnökeiben ezért lépett le. Nem szeret hiteltelen emberekkel dolgozni. KB. ennyi.

Cani 2009.01.23. 21:44:29

parasztvakítás! mi meg jól benyaljuk, csapat meg nincs!

gemby 2009.01.23. 22:07:30

nagy lyukrafutás ez a poszt, sajnálom, mert alapvetően jó írások voltak itt eddig.

sisa nem a saját pénzét féltette, hanem a játékosokét. pattanni azért pattant, mert dlusztusék ámokfutásához nem akarta adni a nevét. arról meg hogy ők hogy bántak vele, arról már ne is beszéljünk.

ha annyira zsoldos lenne, már biztos elment volna a fradiba, mint az az ózdi gyerek, akinek sepp maier van az asztalán, akárhova sodorja a magyarfutball.

mizie 2009.01.23. 22:26:29

hello, fociról van szó!
miért lenne baj az ha valaki zsoldos?
igen, bizony a pénzért dolgoznak ott is az emberek.
jaj jaj.

sosem értettem a focival kapcsolatban (pláne egy magyar bajnokságban) az ehhez hasonló faszságokat. legyen eredmény és imádjuk, minden vendéglőben mindenki meghívja vagy ha nincs eredmény még az autóját is felgyújtjuk.

de hol nem szarom le hogy a pénzért van itt vagy azért mert a diósgyőr a szíve csücske?

Sanpellegrino Chinotto 2009.01.23. 22:53:30

Nem értem a problémát!
Annyira hiteles embereket érdemeltek amennyire hitelesen ez az "egyesület" még a DVTK.
A világ szégyene, hogy azt a címert ott a bejegyzés elején, még használhatja valaki, annyiszor mentetek már csődbe!

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2009.01.23. 23:19:34

@rattenfanger: Évek óta a magyar futballban él. Tudja, mi megy itt. Tudhatta, hova szerződött. A vezetői-edzői ellentétekről szóló pletykákat én is olvastam a fórumokon. Százfélét. A pénz nagy úr.

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2009.01.23. 23:20:55

@Sanpellegrino Chinotto: Olvasd el a Főnix posztot a múlt hétről!

chop 2009.01.23. 23:36:26

@HappyMan: es ha a penz nagy ur, akkor miert gond, ha Sisa engedelmeskedik ennek az "urnak"?...

Egy cimboramat ideznem: "szeretetbol nem elunk meg..."

gemby 2009.01.23. 23:36:48

@Sanpellegrino Chinotto: a diósgyőr mi vagyunk. az ilyen nyomorult kis férgek, mint például te is, mindig azzal találnak meg minket, hogy a múltbeli vezetőink hányszor vágták tönkre a klubunkat.

ez pedig rendszerint azért kerül elő, mert savanyú a szőlő: nagyon tudja baszni az ellenfél táborok csőrét, hogy itt még úgy is van néző, hogy x-szer csődbementünk, meg egyébként is koszos cigányok vagyunk satöbbi, satöbbi.

igyál inkább vizet.

rattenfanger 2009.01.23. 23:43:08

@HappyMan: Jól van, ne menjünk bele mélyebben. Nem ér az egész ennyi karaktert meg.

jazzbubu 2009.01.24. 00:14:41

A zsoldos szó jelentése a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint:
"anyagi érdekből valamely idegen uralkodó, hadvezér szolgálatában álló (katona)"
A zsoldos szó a magyar gondolkodásban pejoratív,negatív értelemben rögződött.Ez a szó Sisa Tiborra/és bármely más edzőre nézve,aki fizetésért végzi a munkáját(és ki nem?!)/ nézve értelmezhetetlen és sértő.Idegen érdek?Kié?
A "minden idők egyik legjobb edzője" címmel való dobálózással azért Én még várnék pár évet.Tanár Ura pedig már volt a magyar futballnak,csak rövid az emlékezet(pedig Diósgyőrhöz is volt egy kevés köze):
hu.wikipedia.org/wiki/Lakat_K%C3%A1roly
A poszt egyébként alapvetően kekeckedő.

borsodi bluesgabi

mizie 2009.01.24. 08:36:07

@guLi: az amúgy tényleg durva hogy 5-6 ezren kint vagytok a meccseken. tényleg élvezitek? én utoljára egy mtk-fradin voltam jópár éve (mert mtknál annyira kevés a néző h ingyen mehettünk be diákkal) de az is annyira szörnyű volt hogy alig bírtuk végigülni.
félévente megnézek egy nb1-es meccset, de egyszerűen alig tudom végigülni.

tehát innen nézve hihetetlen hogy hogy lehet több ezer embernek kijárnia minden meccsre.

mert az ok, hogy szeretitek a csapatot, de ha egyszer szar amit láttok akkor mégis hogy?

gemby 2009.01.24. 14:34:49

@mizie: még hihetetlenebb, hogy mi a hetedosztályt is megjártuk, hosszú éveket a másodban stb.

mondjuk nem kell túlmisztifikálni, ha nem ment a csapatnak, akkor sose voltunk 2-3000-nél többen, országos szinten ez egy jó átlag.

a kérdésedre meg sajnos nem tudok válaszolni. ha a foci szépsége miatt járnánk ki, hoznánk az mtk hazaik átlagát.

talán a hangulat, a közösségi élmény, a "csakazértis"-életérzés... de tényleg egy rejtély számomra is.

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2009.01.24. 21:29:01

@guLi: Közelebb hoz talán a válaszhoz, ha elolvasod a múlt heti posztomat.

Diósgyőri Főnix
borsod.blog.hu/2009/01/16/a_diosgyori_fonix
süti beállítások módosítása