Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.02.02. 20:59 HappyMan

Zéró

Címkék: közlekedés bűnözés rendőrség romák parkolás tömegközlekedés rend belváros közbiztonság tapolca népkert tahóbarbár miskolciak avasi lakótelep szemét és kosz illegális hulladék pásztor albert

Zéró toleranciát hirdet Draskovits Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter Borsod-Abaúj-Zemplén megye közterületeire. Mi ez a zéró?

Pásztort visszaültette a helyi összefogás rendőrkapitányi székébe, de mégsem megy minden úgy tovább, ahogy eddig. A miniszter rendőröket küld a megyébe, egy századot a Készenléti Rendőrségtől, és az irodai munkát végzők egy része is utcai feladatot kap. Azt mondja, semmilyen kihágás nem marad ezentúl megtorlatlanul.

Ideje.

Mert például Miskolcon nincs rend sehol.

Az utcai rablások áldozatai általában nők és fiatalok. A kapitány kimondott egy statisztikát, segélykiáltás volt ez nem rasszizmus. A miskolci rendőrségnek nincs elég embere, nincs megfelelő felszereltsége, és a törvény sem mindig az ő seggüket védi. A miniszter kirúgta a kapitányt, a megye megvédte.

 Miért védte meg Miskolc rendőrkapitányát? Hogy lehet az, hogy a fővárosi és a vidéki politika máshogy látja Pásztor Albert rendőrkapitány statisztikai megállapításait?

 Borsodban két fontos dolgot figyelembe kell vennünk. Az egyik, hogy a roma bűnözés erősen felülreprezentált a helyi médiában, és az etnikai hovatartozásuk általában nem marad titokban. Ráadásul ezeket a bűncselekményeket rendre az emberek ellen, testi épségük, a magántulajdonuk és vagyonuk ellen követik el. Az utóbbi időben ennek hatására jelentősen megnőtt a romaellenesség. A másik dolog pedig az, hogy a romákkal eddig senki nem tudott érdemben kezdeni semmit, hiszen nem szabad ma Magyarországon kimondani azt, amit Pásztor Albert kimondott, miközben ez a társadalmi és szociális probléma létezik, terebélyesedik és egyre nagyobb társadalmi feszültségeket kelt.

 El lehet hallgatni bizonyos bűnelkövetők etnikai hovatartozását, hogy demokratikusak legyünk. De ezzel magát a problémát is a szőnyeg alá söpörjük. Márpedig a szőnyeg alatt Miskolcon annyi ilyen probléma összegyűlt, hogy a plafonig ér. Ráadásul az emberek sokszor érzik úgy, hogy a törvény és a rendőrség nem tudja őket megvédeni. (Lásd a kesznyéteni bácsit, aki uborkáit védte árammal.) Pásztor Albert kimondta azt, amit mindenki tud a médiából az elkövetők etnikumát tekintve. Az emberek úgy érezték, most fel lehet hívni a figyelmet:

  • a romák által a sérelmeikre elkövetett bűncselekményekre
  • a törvények érzésük szerint egyértelmű "bűnözőpártiságára"
  • az emberek rablásokkal szembeni kiszolgáltatottságára
  • az "igazság" kimondásának szükségére
  • a tarthatatlan borsodi helyzetre

 Ez már öt.

 Ha pénteken nem mondja ki Pásztor Albert, amit kimondott, három dolog történik: Egyrészt a demokraták lapoznak egyet, miközben a síró áldozatok csak a szemüket törölgetik, és tehetetlenül dühösen nyelnek, újra és újra, ahogy eddig. Másrészt a roma-magyar ellentét továbbra is láthatatlan marad a politika számára, de a mélyben tovább feszül, ami beláthatatlan, súlyos következményekkel járhat. Harmadrészt a létszám- és eszközhiánnyal küzdő magyar rendőrség tovább folytatja szélmalomharcát az egyre dörzsöltebb és egyre kegyetlenebb bűnözőkkel szemben.

 Mindezeket Budapesten nem élik át, ezért nem értik.

Csak beül reggel az ember a saját civil autójába, és ha megy egy kört Miskolcon, egy óra alatt ki tudna szabni ötszázezer forint bírságot. Elég, ha megáll egy közlekedési lámpánál, vagy a legneuralgikusabb megállni tilos tábláknál (pl. Tárkányi utca). De nézzünk szét a városban!

A város útjain indexelni már csak az 5 millió alatti autóknak kötelező, terepjáróknak, BMW-knek tilos. Parkolni is mindenhol lehet, a tábla nem érvényes.

A kukázók rendre szétkapják a szemétgyűjtőket, szelektívet, hagyományost egyaránt. Az Avason hétvégenként több százan járják a kukákat. Akinek rossz napja van, a túrkálóbottal odasuhint az autóknak is.

A kutyákat rendszeresen szájkosár és póráz nélkül sétáltatják és össze-vissza szaratják őket a gazdáik, mementónak hátrahagyva a biológiai taposóaknát. Imádják a kutyusokat a város parkjaiba vinni (Népkert, Tapolca), ahonnan ki vannak tiltva, de ez nem számít, nem szól rájuk senki.

A vidékről bejáró dolgozó nők, a roma roda rodeósok a tudásvágyuk által hajtva a Soltész Nagy Kálmán úti középiskolánál szeretnek a leginkább strihelni.

Az Újgyőri főtérnél a gyalogosok egyenként lépnek le a zebrán az autók elé - hiszen elsőbbségük van - nagy forgalmi dugókat okozva ezzel. A miskolci biciklisták a négy- hatsávos utakon a belső sávból is tudnak balra kanyarodni.

Ha jön a busz, a villamos, a dohányosok ritinosan ejtik a csikket a megállóba, bünti úgyse jár érte. Aztán lefogadom, hogy ők írnak a legtöbb panaszt a fórumokba arról, hogy a város mennyire szemetes.

A tereket szétverik a vandálok, bár most a legtöbb új térre (pl. Hősök tere) térfigyelő kamerákat szereltek fel.

A legjobban jövedelmező belvárosi parkolóóráknál rendszerint ott állnak az indoeurópai vámszedők, esetenként megfélelmlítve az autósokat. Az én autómat le is köpték, mert nem adtam pénzt.

A helyenként sokszáz köbméternyire növő illegális hulladék hegy csak véletlenül rakódik romatelepek közelébe. Az ott lakóknak nincs szemétszállítási szerződésük, de ők megmondták a városi tévének az őszintét, a két sasszemükkel látták, hogy valakik, akik nem ők, autóval hordják oda a szemetet.

Kíváncsi vagyok, mit old meg a zéró. A szemetelést? A kutyaszar-bajt? A biciklisek megtanulják a KRESZ-t? Nem lepik el a csikkek a buszmegállókat? Vagy megritkulnak az utcai rablások?

Ebben nem hiszek, de hátha.

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr36918994

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.03. 10:26:04

Elment a vonat?(A szerző szociológus)A cigányság problémája nem a cigányság problémája. A Mi problémánk, az ország problémája. Nem tisztem és a tudásom sincs meg hozzá, hogy mérlegre tegyem az ország problémáit, de meggyőződésem, hogy a cigánysággal kapcs…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kistündér 2009.02.03. 05:44:51

"indoeurópai" valahonnan ismerős ez nekem! :)))
süti beállítások módosítása