Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.02.26. 21:35 HappyMan

Feri félrebeszélt

Címkék: rendőrség romák rend közbiztonság diósgyőr beruházások avasi lakótelep lkm

Ülök a csehóban, kint esik az eső. Olyan ronda, szürke idő van, hogy azon már photoshoppal se lehet segíteni. Várom öreg barátomat, aki sikeresen bejutott ma Gyurcsány miskolci fórumára az Avas lakótelepen. Még egy sör se ment le, máris itt van, nem késik 5 percet se.

- Nem volt egy hosszú műsor! - fogadom, látom, röhög.

- Á! - legyint - Feri ma nem volt formában. Teljesen félrebeszélt.

- Kizárt.

- Bizisten! Itt a brosúra, olvasd a címét!

- Válságkezelés és növekedés. Stratégia az erős Magyarországért. Mi a búbánat ez?

- Hát ez az! Megérkezek erre a fórumra, a színpadon a háttérben egy ötméteres paraván ezzel a felirattal, de válságkezelésről, növekedésről és stratégiáról egy szó sem esett. Pedig amikor megérkeztünk és láttuk a paravánt, azt reméltük, hogy a miniszterelnöknek végre van egy tiszta és világos víziója.

- És?

- Várjál!  - azzal a pulthoz fordul, s átkiált a mellettünk ülők feje fölött a pultosnőhöz. - Hercegnőm, hozzál már egy korsó sört, meg egy nagy Unicumot, mert felment a vérnyomásom. - Felém fordul: - Hát, nem fogod elhinni. Gyurcsány lenyomott egy másfél órás monológot, de nem beszélt, a válságkezelésről, azaz arról, hogy hogyan fogja kezelni ezt a válságot. Arról se beszélt, hogy hogy a picsába' lesz itt növekedés, mert szerintem nem lesz itt növekedés pajtikám sehogy se, a magyar GDP-változás az idén csoda lenne, ha kijönne nullára. Aztán a stratégia: egy büdös szót se szólt stratégiáról. Olyan szar volt Feri, amilyennek még soha nem láttam. Egy szót nem szólt a fórum címéről: Válságkezelés és növekedés. Stratégia az erős Magyarországért. Annyira félrebeszélt, mintha zavarta volna a sok kamera. Engem zavart, ott lihegtek tőlem 5 méterre, de őt nem értem, hogy mi zavarhatta meg.

A pultos letette a sört, a haver kiissza a kétharmadát, ránéz a korsóra, felnéz a pultosra: - Még egy ilyet! Nehéz napom volt!

- Hozzon nekem is még egy korsóval! Kemény időket élünk! - Nógatom a derék cimborát: - Aztán?

- Aztán? Mit aztán? Ott van a tag, mögötte a felirat, azt hiszed, hogy az ott a téma és arról fog dumálni, végre kitalált valamit, van stratégiája, megmenekültünk, erre egy szót se beszél a lényegről.

- De miről beszélt?

- Hát, úgy általánosságban erről a válságról, meg, hogy ki a hibás.

- Szó volt a Lehmann Brothersről?

- Arról nem, attól sokkot kapott volna az avasi publikum, de Orbánt például osztotta, bár a mellettem ülő szerint nem elég keményen. Persze megérdemelné a disznaja, Feri jól megmondta róla, hogy egy szélhámos. Szerintem egy a hatalomért remegő őrült, az isten mentsen meg tőle. Mondjuk, Feri úgy kezdte a műsort, hogy hibás itt már mindenki ebben a válságban, csak a jelenlegi kormány nem.

- Szíjjártó meg Varga Mihály pont fordítva gondolja.

- Na, a két nyálbohóc, de róluk nem volt szó. Szóval külföldről jött ez a válság, a főszoci szerint pont úgy, mint az influenza.

- De az influenza legalább egy hónap után eltakarodik.

- Várjál, ez még semmi, azt is mondta, hogy a jelenlegi helyzetért az Orbán kormány, Medgyessyék, és az ő első kormánya is hibás. Meg hibás a külföld, a Nyugat és az oroszok, mert nem adtak gázt és kárt okoztak nekünk. A kohászat kinyúvadásáért a DAM vezetése a hibás, mert nem szóltak neki időben, hogy nagy a szar Diósgyőrben. Nem pont így mondta...

- Akkor úgy látom, ipari méretű bűnbakképzés volt ma délután. Hibás Orbán, a sátán, Győzike, meg a Tót Ottó.

- Arról persze semmit nem tudott, hogy a DAM-ban nem most kezdődtek a bajok, nem hétfőn derült ki, hogy mi a nagy harci helyzet, mert a kohászat már decembertől áll.

- Biztos tudta, mert ő mindent tud, csak elfelejtette. A romákról nem beszélt?

- Nem a fenét! Azt mondta, hogy olvasott egy-két tanulmányt, és az a baj, hogy az együttélés nem megy.

- Tanulmányt olvasott? Akkor biztos jól kiképezte magát! Talán még cigányrejtvényt is fejtett, hogy felkészüljön.

- Az látszott rajta, hogy nincs képben a romakérdést illetően. Igazán kimehetett volna a teremből, át az úton, hogy lásson igazi romát, meg a magyar szomszédját, és esetleg elbeszélgethetett volna velük. Akkor a magyar szomszéd azt is elmondta volna, hogy a tavaly még 8 milliós lakása, aminek a hitelét ugye az Orbán miatt alig bírja fizetni, ma jó, ha 5-6 milliót ér. Azt mondta még, hogy huszonöt fővel több rendőr lesz Miskolcon, és beköszön a szuper közbiztonság, és rend lesz. Ja, és Feri szerint a bankok is hibásak, ha még nem mondtam volna, de nem kell félnünk, mert Magyarországon most kábé 1900 milliárdért vagy 1500 projekt megépítése kezdődik el és az milyen nagyon jó lesz.

- Neki.

- Inkább igyunk vazze! Kisasszony, még egy kört!

- A sör legalább jól esik.

- Meg kint az eső.

- Meg az MSZP népszerűsége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr3968541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása