Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.03.24. 23:04 HappyMan

Fesztiválkatlan kétmilliárdért Tokajban

Címkék: turizmus tokaj fesztiválkatlan

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve - tartja a mondás, és én sem gondolhatok mást: jót akar az a derék tokaji polgármester. Ő úgy látja, városának szüksége van egy fesztiválkatlanra, amit majd megtöltenek a turisták. Ki is csenget a város 240 millió önrészt, a maradékot az állam és az Európai Unió teszi hozzá. Nincs kétségünk: ez a beruházás anyagi szempontból kudarcra van ítélve.

Tokajban évente két nagyobb rendezvényt rendeznek, a nyári Hegyalja Fesztivált és az októberi Szüreti Fesztivált. Eme rendezvények teljes körű lebonyolítására azonban a fesztiválkatlan nem lesz alkalmas, esetleg társhelyszínként jöhet szóba. Valójában egy szabadtéri színpadról van szó, ami ugyebár csak nyáron üzemelhet. De az mégiscsak szarul hangzik, hogy kétmilliárdért építenek szabadtéri színpadot egy ötezres borsodi kisvárosban. Igen, a fesztiválkatlan sokkal piacképesebb elnevezés.

Látványterv. Két színpad, két nézőtér, parkoló. Háttérben a Tokaji tenger hullámai. (Fotó: tokaj.hu)

Sajnos a híradások arról nem szólnak, hogy hogyan hasznosítsák majd ezt az új létesítményt. Szép dolog, hogy a kormány és az EU támogatja a projektet, de mi lesz itt? Sajnos az interneten nem található erről információ. A nyári szabadtéri programok kedvéért aligha érdemes külterületi színházat építeni Tokajban. A városban taxi nincs, így marad az autózás. De akkor mi lesz a borivással? Hát majd az előadás után isznak. Igenám, de nyáron este 8-9 óráig világos van, tehát ekkor érdemes kezdeni a műsort. Véget ér a program 10-11 órakor... nos, ilyen későn nekiindulni a borivásnak... ez nem életszerű. A hosszú hétvégékre érkező turisták kedvéért talán érdemes, de ők sem a szabadtéri színház kedvéért mennek majd az aszúbor városába, a nemrég átadott új Paulay Ede Színház háza tájáról pedig eleddig nem érkeztek hírek teltházas előadásokról, és az épület kinövéséről.

A megoldás valószínűleg a matiné+bor program lehet, a magyar vendégek bizonyosan szeretni fogják, ha nem így lenne, nem építenének kétmilliárdért kísértetszínházat. Mert egy színházat már átadtak tavaly, íme mindjárt egy második és egy harmadik (két színpadot tartalmaz a látványterv), nyilván nagy igény van a színjátszásra, a színdarabokra és az egyéb színpadi performance-ora ebben az ötezer ember lakta borsodi nagyvárosban. Aztán majd mehetnek a tízmilliók a fenntartására, sokáig gondolkodhattak Tokajban, hogy mire lehetne elkölteni a város felesleges pénzét.

Ha a színházi előadások nézőket vonzanak majd Tokajba, akik ott is alszanak az épülő hotelekben, akkor egy magyar csoda tanúi lehetünk, hiszen a színház általában egynapos esemény. Most azonban azt kell gondolnunk, piackutatás nélkül építenek szabadtéri színházat külterületre. Pénzpazarlás, rentábilitásról egészen biztosan nem beszélhetünk, de drukkolok Tokajnak, hogy profitáljanak a beruházásból.

Kétmilliárd egy szabadtéri színpadra mégiscsak sok. De az önerőként befizetendő 240 millió is határeset.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr521023672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása