Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.06.03. 15:53 HappyMan

Nagytakarítás

Címkék: 100 éves a dvtk

Gálhidi távozik Diósgyőrből. De érdekes a következő - egyáltalán nem meglepő - szűkszavú bekezdés is a sportnapilap honlapján, hogy az örök sérült pengés irányító, Pelecaci és a tavaszra ellustuló, kedvetlen Tóth Mihály sem lesz már az Avasalja Maradonája.

Gálhidi távozása várható volt. 

 

Az edző tehát nem kertelt, megmondta, kimondta a száján át, ami a szívén volt. Az idén centenáriumába lépő klub háza táján újra áll a bál, és diósgyőri közhellyel szólva nem ez lett ígérve. Csapatépítésről volt szó, biztos tulajdonosi háttérről és egy szép 100 éves centenáriumról. Irigykedve nézünk a tabellára, a semmit sem ünneplő újonc Haladás lett az idén a bronzérmes, ott nem voltak nagy szavak, nem volt milliárdos tulajdonos, csak összefogás volt és győzelmek... jöttek sorban, szépen csendben egymás után.

Ami nincs Diósgyőrben, az egyrészt a tudatos csapatépítés, másrészt a biztos tulajdonosi háttér. De mégsem vethetjük a Szeviép tulajdonosa szemére, hogy a szereplésben az ő több hónapos elmaradásai játszottak döntő szerepet, hiszen mégiscsak egy másik városból érkező vállalkozóról van szó, aki megmondta, hogy van egy keretösszeg a focira, ebből főzzön az ügyvezetés és punktum.

Három eset lehetséges:

  • az ügyvezetés túlvállalta magát a szerződésekkel
  • nem folyt be elég "egyéb támogatói" lóvé, azaz szponzorpénz a klub kasszájába
  • a tulajdonosi keretösszeg szándékosan nagyon alacsonyra lett tervezve

Az első eset nem életszerű, nem keresnek sokat a diósgyőri labdarúgók, kivéve néhány külföldi csodasztárt, de ők is csak magyar társaikhoz képest. A második esetben lehet némi igazság, de valamiért nem vonzó még a 100 éves diósgyőri futball sem a helyi vállalkozóknak, ennek valószínűleg az az oka, hogy sokan ingoványos terepnek tartják a magyar futballt és a magyar futballviszonyokat. Szerintem nincs igazuk, a magyar futballközeg az elmúlt 3 évben jelentős tisztuláson ment keresztül. A harmadik verzió azért tartom a legvalószínűbbnek, mert az anyagi gondok még az ősszel jelentkeztek.

Végülis megállapíthatjuk, hogy nem okolhatjuk sem az edzőt, sem a játékosokat, még akkor sem, ha néhány meccset illetően bundázással gyanúsította őket a szurkolótábor igen jelentős része.

Ráfér a csapatra a nagytakarítás, többet vártunk ettől a tavasztól. Először a látványos játék lett oda, de legalább jöttek az eredmények. Később már a döntetlen is bravúr volt, vagy lett volna, ha lett volna, de a csapat teljesen szétesett, leeresztett, összeomlott, mégha nem is szaladt bele egyetlen súlyos zakóba sem.

Ráfér a DVTK-ra a teljes vérátömlesztés, s Gálhidire egy kis pihenés. Borítékolható, hogy a közönség nem fog kollektív módon eret vágni, ha a focisták nagy része itthagy bennünket. Ha nem számolják fel a kft-t, a Diósgyőr kezdhet mindent előlről. Ha felszámolják, akkor is, de akkor az már másik kategória.

A nagytakarítás törvényszerű lenne, az ügyvezetés is tarthatna egy tükörbe nézős délutánt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr181161463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása