Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.09.21. 23:27 HappyMan

Érdekellentétek

Címkék: tasz sajókaza

Nem kell börtönbe vonulnia annak a sajókazai házaspárnak, akiket azért ítélt el a bíróság, mert a gyermekük/gyermekeik nem jártak iskolába.

Kiállt értük a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet. Draskovics megkegyelmezne. Egy ember feljelentette a bírót és az ügyészt.

Itt van egy érdekes videó, tényekkel, képekkel, negatív és pozitív példákkal. A nagy büdös magyar valóság, a borsodi társadalmi helyzet. A roma házakban nincs víz, nincs áram, segélyből és alkalmi munkából élnek. Ide jutottunk. Ezt a szart akarja a Társaság a Szabadságjogokért konzerválni, ez így jó nekik. Mert nem ez a házaspár volt az első, akiket elítéltek Borsodban, mert nem járatják a kölkeiket iskolába, ilyen ügy a megyei bíróságon hetente van legalább húsz. Akkor ezzel a többi üggyel mi lesz??? Hogy tudnak ezek a gyermekek változtatni a sorsukon, ha nem tanulással? És ki fogja őket erről meggyőzni?

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kegyelmi kérvényt írt az ügyben Sólyom László köztársasági elnöknek. A szervezet indoklása szerint - amit az Indexnek a család is megerősített - a két gyerek folyamatosan nagyon rosszul érezték magukat az iskolában, ahol szóbeli és fizikai atrocitások érték őket. "Valószínűsíthetően roma származásukkal kapcsolatban is gyakran voltak kitéve hátrányos megkülönböztetésnek, sőt nemegyszer komoly fizikai atrocitásoknak is" - írta a TASZ.

(Index)

Most akkor ez így jó? Ne járjanak a cigányok iskolába? Butuljanak? Putrilakó-gyárat tartson fenn a magyar állam és az adófizetők, vagy neveljünk belőlük európai embereket? Hagyjuk a cigánygyerekeket félcsupaszon a sárban felnőni, vagy illesszük be őket a társadalomba? Igaza volt a Fidesznek akkor, amikor azt mondták, hogy a romáknak tanulniuk és dolgozniuk kell. De ha apuka ébredéstől lefekvésig a tévét bámulja és nem érdekli, hogy mi van körülötte, akkor ez esetben mit lehet csinálni??? Igaza volt a bíróságnak is, amelyik elítélte a szülőket, mert a gyerekek érdeke az, hogy iskolába járjanak.

Csak a Társaság a Szabadságjogokért érdeke más. Ha a romák asszimilálódnak, beilleszkednek a magyar társadalomba, akkor ezekre az ingyenélő-forma civilekre már nem lesz szükség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr991398431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása