Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.10.08. 20:29 HappyMan

eMeLeM

Címkék: mlm

A válságoknak óhatatlanul is megvannak a "káros mellékhatásai". A kormányok buknak, a szélsőjobb erősödik, az emberek pénzére hajtó tuti bizniszek száma megnövekszik. Nincs olyan ismerősöm, aki ne futott volna már bele a különböző jobbnál jobb lehetőséget kínáló multilevel marketing (MLM) vállalkozásokba. Miskolcon sincs ez másképp, egymást érik az úgynevezett bemutató előadások, tűnnek elő a nyári ködből a régen látott jó barátok a kihagyhatatlan ajánlataikkal...

Előrebocsátom, hogy ez a poszt nem a régi, klasszikus, a termékek eladásából élő MLM-cégekről szól. Nem az Avon, az Amway, az Oriflame, vagy az Aloe Forever Living forgalmazóiról. Ők dolgoznak a pénzükért, és a kereskedelmi hálózatuk forgalmából élnek, nincs semmi okoskodás.

Hanem az új pénzügyi zsenikről.

Az egyik cég már régóta a piacon van, ők a fogyasztás után fizetnek vissza pénzt, pontokat, bónuszokat, s adnak rangokat a belépőknek, őket nem ismerem, az ismerőseim sem botlottak bele ebbe a fogyasztói csoportba. Az azonos elven működő konkurenciája viszont éppen most erősíti a tagtoborzást, s ajánlja a gazdagodást munka nélkül, csak a pénzt kell költeni, mondják és meggazdagszunk. Ez a két csoport vélhetően körbebástyázta magát jogilag, és teljesen törvényesen működik, hiszen óriási pénzekről, százmilliókról, milliárdokról van szó. Azt hiszem, a működésüket illetően sem a jog, sem az adózás tekintetében nem kaptam tiszta képet, így ha tárgyilagos szeretnék maradni, ezeket illetően nem mondhatok róluk se jót, se rosszat. Ám szívesen olvasnék tevékenységükről egy APEH-állásfoglalást. Jómagam csak az egyik csoport - az újabb - rendszerét ismertem meg, de az engem beszervezni szándékozó agitátor többször is elengedte a füle mellett a kínos kérdést az adózásról. Így hát ők ezért nem győztek meg.

Egy másik MLM-csoport szerint a devizatőzsde a tuti üzlet, nekik egy biztosan pénzt hozó, titkos elven működő szoftver segít ebben, amit bérbe adnak egy bizonyos összegért. Nekem már az is érdekes, hogy a brókerek ezreit földönfutóvá tevő gazdasági világválság idején hogyan nyerhetünk száz százalékosan a tőzsdén, de az előadás az azt végighallgató ismerősöm szemében ez esetben ott bukott meg, hogy az előadó szerint nem kell adózni, hiszen a csoport által kibocsátott bankkártyáról külföldről kell a pénzt felvenni és akkor a jövedelmet az APEH nem látja. Mitagadás, kevésbé hihető, hogy az APEH és a kártyacégek között nincs együttműködési megállapodás. Pláne, hogy miért buzdít arra, hogy ki kell bújni az adózás alól, amikor olyan óriási pénzt ígérnek, hogy abból marad mindenkinek, még Oszkó Péternek is, ráadásul a legügyesebb amatőr tőzsdeguruknak még egy új autó is leeshet karácsonyra. Mindenesetre ez a rendszer működhet is akár, talán az előadó szúrta el a stílusával és a simliskedésével a kínos kérdéseknél. A pénz a szoftveres tőzsdézésből jön, a rendszerbe két embert kell magunk alá beszervezni. Szép is lenne, egy rakás pénz a tőzsdézésből, nulla tőzsdeismerettel.

A harmadik társaság biztosításban utazik és álomjutalékot ígér. A rosszaság ebben ott kezdődik, hogy ki kell váltani a vállalkozóit és az MLM cég gyakorlatilag biztosítási ügynököt csinál a gyanútlan emberekből. Ami a legérdekesebb: az ember alá szerveződő új MLM-elemek mindegyike után megkapja az ember az álomjutalékot. Az alatta 2-3 szinttel álló után is, mégpedig nem is keveset. Ráadásul a termék, a biztosítás az ígéret szerint tuti részvénycsomagokban van. Hm, számomra 2009-ben ez se tűnik meggyőzőnek. Tuti részvénycsomag? Hát véget ért a világválság???

Ha valaki felismeri valamelyik csoportot, amely esetleg már megkereste őt, érdemes először átnéznie a fórumokat, elvégre, aki mer az talán nyer. Nekem mindegyik büdös.

Könnyű sok pénz, pár hetes, alig néhány hónapos "MLM-munka" után járó ajándék luxusautó azonban nem létezik. Észnél legyen mindenki!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr941437289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.27. 09:08:20

Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy több ezer dollárt is lehet keresni! Minden általad beléptetett tag után 25, illetve 50 dollárt kapsz, valamint minden hónapban rendszeresen a tagok után, illetve vezetői jutalékot. Mindezt a belépési csomagtól függően. Hamar elérhető az 1000 dolláros szint! Ragadd meg a szerencséd regisztrálj és keress még a mai napon a mellékelt honlapon. Mellékesen a honlap egyéb szolgáltatásait is hasznosíthatod!
FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása