Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.11.29. 21:31 HappyMan

Helyi bírálat: hiányos a miskolctapolcai terv

Címkék: tapolca

Minthogy az interneten (és a médiában) még mindig semmi infó a Miskolctapolcát megváltó csodatervről, megkérdeztem két "helybéli" ismerősömet, hogy mit tudnak a prodzsektről. Csak pár dolgot, amit itt beszélnek - mondták.

Kérdeznem sem kell. Már mondják is: - Nem tetszik, hogy egyrészt mi is csak hallomásból tudunk mindent, másrészt ez az egész elképzelés nagyon általános. Nem tudjuk, milyen lesz a régi strand területén a kibővített park, milyen lesz a központ és milyen lesz a strand. Mert a kisördög egészen biztos, hogy a részletekben rejlik.

Az sem világos, hogy miként fog Tapolca átalakulni. Mert most a városrész egy Barlangfürdőből áll, de ha fent a hegyen lesz a strand, infrastruktúrát kell hozzá építeni. Például, ami összeköti majd kőbánya-strandot a városközponttal: kerékpárút kell, szélesebb út, normális járda, amin egy család kisgyerekekkel is biztonságosan tud közlekedni. Fent pedig fontos egy új buszforduló, egy autós és egy buszos parkoló, kis tér gyülekezőhelynek, meg valami kis park, növényekkel, hogy valami emberi arca legyen az egésznek. Mellesleg a strand mellé sem ártana szálláshely, mert ha tényleg olyan nagy durranás lesz, akkor lesznek majd olyan turisták, akik a közelében laknának, s nem Tapolca túlsó végén. Ezek állítólag nincsenek az elképzelések között, ezért ez a terv nekünk kissé hiányosnak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy állítólag 10 év múlva valósul meg. Ez sok idő, akármilyen szépek is az álmok, az itteni vállalkozók nem szívesen várnának annyi időt, s pláne nem akarnak itt tíz évig építkezést. Azt sem tudni, hogy a Barlangfürdőt milyen céllal és hogyan akarják összekötni a stranddal. Csak egy föld alatti átjáró lesz, vagy befelé-felfelé bővítik is a Barlangfürdőt??? Ez egy nagyon fontos, stratégiai kérdés! Csak hát hetek óta semmi konkrétum...

Majd folytatják: Ráadásul állítólag a fórumon azt mondták ott valami fideszesek, hogy vidámparkot kellene ide építeni. Megőrülnénk! Ma egy vidámpark nyáron akár este tízig, éjfélig is nyitva van. Tehát csak kellene egyfajta politikai konszenzus is.

Mert a legnagyobb probléma az, hogy olyan nincs Tapolcán, hogy mindenki mindenben egyetértsen. Mert vannak az újgazdag lakók, akik a város zajától menekülve költöztek ide, ők csendet szeretnének. A szállodások, panziósok, "cimmeresek" pedig minél több attrakciót. Azt meg mindig jó lesz kántálni, hogy a strandot a régi helyre kell visszaépíteni, mert húsz éve ugyebár ez volt a nagy néplavór és, hogy az milyen jó volt. Lesznek, akik a kőbányás tervet tarják majd jónak, de ebbe ne menjünk bele, mert egyelőre nem tudunk semmit, ezért nincs vita.

Azt egyébként szintén mondták, hogy most átmenetileg lebontják a strand kerítését, de természetesen nem tudni, hogy ez miért lenne jó, mi a pontos elképzelés.

Két tapolcai ismerősöm abban egyetértett, hogy a tíz év építkezés belengetése nagyon gáz. Jó lenne, ha 2 év alatt megépülne a bármi. Aztán, miután kipanaszkodták magukat, széttárták a kezüket és elmosolyodtak: majd meglátjuk - mondta a vak is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr751561833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása