Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.12.02. 06:58 HappyMan

Színvonal a Sziklakápolna alatt - Miskolctapolca a neten

Címkék: tapolca

Nincs vendég Miskolctapolcán, strand kell! - mondják a helyi vállalkozók. Ezek szerint minden rendben van, már csak a strand hiányzik. Voltam oly bátor és megnéztem az interneten a városrész "csábító" weblapját. Azaz weblapjait. Merthogy mindjárt kettő is van. Kettő is van, de egy felet sem ér ez a kettő. Merthogy Tapolcán még a weblapból is kettő van, ennek forrásaim szerint az a gyökere, hogy a helyi vállalkozók nem tudtak megegyezni a honlap tartalmáról. Sem. Az egyik csoport ezt akart, míg a másik meg azt, és a két csoportot illetően nagy barátságról sem beszélhetünk, elég kemény sztorik röpködnek, melyeket leírni sem lehet. Az egyik csoport a várostól megkapta használatra a .hu végződésű domaint, a másik pedig felrakott egy "ellenoldalt" .net végződéssel. Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy Miskolc honlapja a múlt hónapban kapott Minőségi Díjat. Ezek soha nem fognak.

Krónikus infóhiány

Várná az ember, hogy talál valami normális infót és lenyűgöző fotókat a bobpályáról, a kalandparkról, a vízibiciklizésről, a játszótérről, a városrész szép parkjáról (erről fotók még csak-csak...), a Sziklakápolnáról, vagy az éttermek és panziók szolgáltatásairól. Az sem világos, hogy most mi van az Akropolisz Színpaddal... mert a nyári programok még fent vannak. Vajon letehetünk-e legálisan egy pokrócot a Hejőparkban, vagy nem??? Hol a WC és a szemetes? Kivételt csak a Barlangfürdő képez, arról vannak fotók dögivel, az egyik oldalon, míg a másik áttolja a látogatót a fürdő oldalára. Miskolc látnivalót is jól titkolják, alapjában véve sajnos csak nagyon kezdetleges az információszolgáltatás. Modern, ötletes arculata egyik weblapnak sincs.

pont hu

A városhoz közelebb álló www.miskolctapolca.hu híreket közöl, de azt is olyan bénán, hogy most éppen két cím alatt ugyanazt a hírt olvashatjuk. Amikor a legújabb hírt "másolták be", elfelejtették a ctrl+c gombot a szöveg kijelölése után lenyomni, így a tokaji boros cikk is a Borsod Online-ról átvett borsodi beruházásokról szól.

Nevessünk!

A cikkek tördelése nem létezik, a design pocsék, 10 évvel ezelőtti, borzalmas egy oldal lett ebből. Mit akartok? Jöjjön a turista, vagy ne jöjjön? Mit kínáltok? Mit láthat? Mit csinálhat itt? Nem tudjuk meg, de a lényeg, hogy kétszer is olvasható, hogy épül a Selyemréti strand. Ennek az oldalnak csak köze van Miskolctapolcához, de semmiképpen sem arról szól. A menü kezdetleges, de legalább találunk szilveszteri szállodai ajánlatokat.

pont net

A www.miskolctapolca.net elsősorban egy politikai jellegű oldal, még ma is a népszavazásról írnak a címlapon. Valamennyi köze van a turizmushoz, de ahhoz tovább kell lépnünk a címoldalról. Ha az előbbi oldalról azt írtam, hogy a designja 10 éves színvonal, akkor ez 15 éves szint, az előtt pedig már nemigen volt internet. Biztos meglepődnek azok a turisták, akik Tapolcáról szeretnének némi infót begűjteni, hogy a polgármesteri köszöntő helyén egy ismeretlen fotója fogadja őket.

Ez az oldal sem egy barátságos, színvonalas és informatív oldal, amely csábítaná a kedves vendégeket Miskolctapolcára. Csak "mellékesen" próbálkozik, de persze nem az igazi. Néhány szálloda, panzió, a Barlangfürdő... valami fent van, de inkább csak iránymutatóként, mint tájékoztatásul. Inkább taszítja a látogatót a címlapra kitett fotóval, amely az átragasztott városnév-táblát ábrázolja.

Nincs se béke, se színvonal a Sziklakápolna alatt. Talán majd öt év múlva.

(A képecske az airstonework.hu-ról jött.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr91568025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edd China 2010.03.28. 23:08:36

Ezek a honlapok jól tükrözik tapolcát, ettől jobbat nem is készíthettek volna. Hiszen a valóságban is ilyen unalmas, üres, elmaradt szürke romhalmaz az egész.
Félbemaradt munkák - volt strand bontása, a büfésor végén épülő szálló/hotel/panzió - lepattant, elhagyott és széthordott épületek - Juno, a tó közepén lévő sziget két bódéjának nyomai, a strand és a hídja, a strand utcájában lévő ócska és igénytelen kocsma-szerű szemetek, és a csodás csónak kölcsönző, ahol a lehető legigénytelenebb csónakokat és vízibicikliket lehet kikölcsönözni. A tóban a víz mocskos és büdös, a vízbelépő lány szobrát ellopták, (elő nem került, de nem is pótolták - minek is?) de korábban is mindig csak egy zöld tócsa állt a lába előtti medencében (lehet elszaladt inkább mert nem akart a zöld "hányásba" lépni).
A park gondozatlan: nem elég kiültetni pár virágot - amik igaz nagyon sokat dobnak a park kinézetén és hangulatán, de CSAK NYÁRON, a padok megrongáltak és összefirkáltak, majd csúnyán barnára festettek (pedig eredetileg a pácolt fa és zöld fémkeretek igazán jól mutattak).
A buszvégállomásánál mi fogadja az ideérkezőt (vagy a Barlangfürdőhöz igyekvőt)? Hullámos bádogból készült épületek, igénytelen reklámokkal amiket a tulajok festettek otthon, ismét a csúnya padok és a díszburkolatnak nem nevezhető, foghíjjas aszfalt-fehér négyzet keverék. És akkor még nem említettem a jobbnál-jobb, 80-as évekből itt ragadt Zimmer Frei táblás házakat, a színvonaltalan fogadókat (persze azért említést érdemel, hogy van pár nagyon igényes is, de nem ez a többség sajnos).

Ha nem élnék itt és nem tudnám, hogy hogyan néz ki a hely, akkor milyen sajtóvisszhangja volt a területnek az elmúlt pár évben? Csak a legismertebbek:
1. Volt a leválásos mizéria
2. A Tékozló Homáron is megjelent lehúzásos ügy: homar.blog.hu/2007/04/16/wellness_helyett_lopas_miskolctapolcan_1

homar.blog.hu/2007/11/06/lopassal_riogat_a_pallasz_hotel_kru

Ezek nem túl jó reklámok.
De miért lenne érdemes idejönni? A Barlangfürdő jó dolog, meg kell nézni, ki kell próbálni - egyszer. De többet nem ér az sem, hiszen nem lehet úszni, nem lehet szórakozni, nincs élményfürdő része és már éjszakai fürdésre sincs lehetőség.
De miért nincs? Az legalább egy igazán jó dolog volt, főleg ha lenne mondjuk egy Showder klubbos fellépő is, vagy valami igényes zenei koncert a fürdőzőknek. És nem mulatós zenéket vagy "remek" magyar slágereket kornyikáló nyugdíjasok.
Úgy azért lehet elmennék - persze ha nem szállnak el az árak, mint ahogy teszik azt mostanában.
Bobpálya van rengeteg helyen, erdőt is találni sokfelé. Miért hozza ide valaki a barátnőjét, feleségét, családját, mikor sokkal színvonalasabb, igényesebb és magasabb kiszolgálást kap ugyanezen az áron, és van változatos program is!
Nincs igazi vonzereje a helynek. Véleményem szerint csak az jön ide, akinek van a 70-es vagy 80-as évekből valami szép emléke - itt járt egy akkor baráti országból és itt jött össze a mostani feleségével; vagy csak itt nyaraltak és buliztak és szexeltek akár a kempingben felállított sátorban ami nagy kaland volt nekik stb. Ezért a régi szép idők emlékére eljönnek nosztalgizáni - a retró úgyis menő most - megmutatják a gyerekeknek a kemping... maradványait, a szemetet és a lepusztultságot. Aztán persze ők sem jönnek, a gyerekek meg dühösek, hogy miért erre az unalmas szemétdombra jöttek! És igazuk van.
Én sem jönnék ide egy fillért költeni sem.

Szóval szerintem kéne egy nagyon jó koncepció amire felépíthetnék az új Miskolctapolcát. Akár lehetne új neve is, jelezvén, hogy vége a pusztulás korának - persze itt most nem a leválást firtatnám. Lehetne tényleg a vizek völgye, azaz Water Valley.

De nem unalmas, nyugdíjas és "seggáztatós-gyógyvizes" fürdővel, hanem valami igazán jó, fiatalos újítással, ami a fiatalabb korosztályt vonzza ide. Lehetne szörf medence, mindenféle őrült csúzda - csak szét kell nézni a világban hozzá, és NEM-NEM SZÜKSÉGES drága utazásokat tenni mindenhová, hogy feltérképezzék a dolgokat: elég ha googleben szétnéznek.
Koncerteket, fesztiválokat, vizes-extrém sportos rendezvényeket kellen idehozni - nem túrázgatós semmiséget. Élet kéne! Újítás! Előrtekintés! Aztán pedig jól "bereklámozni".

Persze mindehhez befektető kell. Aki hisz abban, hogy érdemes ide egy ilyen projektet hozni és megvalósítani.
És a városnak/vezetésnek/helyi vezetésnek/a helyben érdekelteknek is be kell szállnia: be kell bizonyítani, érdemes pénzt hozni, építkezni, befektetni; szabályozni kell a kiadható ingatlanok minőségi szintjét, felújítani, sőt inkább FELÉPÍTENI a tapolcai parkot és területet - azaz Miskolctapolcát. Nem fizetőparkolót csinálni az ócska strand területére...(És mindenhova.) Ezzel tovább fokozva a szégyent, amit a mostani állapotában vált ki a hely.
süti beállítások módosítása