Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.03.07. 20:21 HappyMan

DVTK: még nem léptünk előre

Címkék: 100 éves a dvtk

Nem az a kérdés, miért kapott ki a Diósgyőr, hanem az, hogy miért nem nyert. Két tavaszi meccs, két vereség, de mentsük fel a borsodi csapatot, hiszen a tavaszi szezon elején Magyarország két legjobb csapatával játszott. Ám a most szombati meccs nyerhető is lehetett volna, a kudarc fő oka a középpálya  gyenge teljesítménye volt. Talán nem kellett volna Lipuszt és Ivancsicsot elküldeni...

A Diósgyőr a meccs elején valóságos életveszélyben volt, a két csapat között osztálykülönbség volt a játékot illetően. A mieink a félpályáig sem tudták elpasszolgatni a labdát, míg a Videoton többször is lendületből vezethette rá a labdát a diósgyőri védelemre. A csapat az előrejátékon ívelgetésekkel próbált javítani, és negyedóra kellett ahhoz, hogy egy kissé kiegyenlítődjön a játék.

A DVTK azért nem nyerhetett szombaton, mert a középpályán hihetetlenül körülményes és lassú volt a játéka. Még a 10-20 méteres passzokat is felemelték a hazai középpályások, ami két dolgot eredményezett: az ellenfél védelme rendre felállt és a labdát kapó játékos is kapott egy odaérő védőt a nyakába, aki általában el is vette a magas labdát csak lassan megszelidítő focistától a labdát. Rendre odalettek a hazai támadások, érthetetlen, miért nem a földön passzoltak a mieink a mezőnyben, miért emelték fel a labdát feleslegesen. A magas labda lassú, s lekezelése is lassú, a támadások a középpályán rendre lelassultak és elhaltak. Részsikerek általában a szélen vezetett támadásokból születtek. Már a szünetben észre kellett volna venni, hogy a magas középpályás-passzokon mennek el a támadások, s így nem lehet eljutni az ellenfél kapujáig - de még a tizenhatosáig sem. Egy gólt be lehet kapni a bajnokaspiránstól, de hazai pályán lőni is lehet egyet-kettőt. Inkább igaz a szombati meccsre az, hogy nem nyertük meg, mint az, hogy kikaptunk, még akkor is, ha végül is kikaptunk.

Többet kell tenni a győzelemért, és máshogy kell muzsikálni a középpályán, ott vonható le a legtöbb tanulság. Elmondhatjuk, hogy a jövőben a diósgyőri győzelmekhez a piros-fehér középpályának kell feljavulnia.

Az őszhöz képest nem lépett előre a DVTK, s harcosságban - ha a két első őszi meccset veszem összehasonlítási alapul - még némi visszalépést is felfedezhettünk. Mindkét meccset a második félidőben veszítettük el, holott ősszel akkor játszottunk jobban, a fiúk küzdöttek az utolsó pillanatig, s meg is lett az eredménye. (A Debrecen ellen a 90. percben lőttük a győztes gólt, míg a Videoton ellen 0-2-ről egyenlítettünk a meccs végén. Más kérdés, hogy egy balszerencsés, utolsó utáni pillanatban lőtt góllal akkor is a Videoton nyert 3-2-re.)

A tegnapi játékból hiányzott a lendület és az átütőerő. Talán majd legközelebb. A szurkolás isteni volt, a tűzijáték és a koreográfia szintén, a lelátói műsor méltó volt az ünnephez. Hajrá Diósgyőr!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr801817163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása