Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.10.01. 21:05 HappyMan

Színes miskolci kampány hererákkal, Youtube-bal

Címkék: zsiga marcell kriza ákos

Érdekes összefoglalót írt a miskolci politikai helyzetről az Index. A helyzetjelentés teljesen jó, de a pikáns részek kimaradtak: feljelentések, photoshop, Youtube. Talán az történhetett, hogy a polgármesterjelöltekről a polgármesterjelölteket kérdezhette az újságíró, mert a cikk kicsit sótlanra sikeredett, de ez nem az ő hibája. Ami ciki, azzal senki sem dicsekszik.

Mert a miskolci kampány minden eddiginél színesebb lett, tele kreált botrányokkal és valódiakkal. Megy a harc a városvezetésért, ma este épp a Jobbik jelentkezett be: visszaléptették szegedi jelöltjüket a Fidesz javára, cserébe Miskolcot kérik. Kétségtelen, hogy a szegedi jobbikos jelölt gyenge volt, míg Miskolcon épp a fideszes jelölt tűnik felkészületlennek sorozatos tévedéseivel, furcsa megfutamodásaival.

Az MSZP akkor hibázott, még tavasszal, amikor későn alakították meg a Készenléti Rendőrség miskolci századát. A Fidesz szerint az évi 120 millióba kerülő Városőrség helyett a rendőrséget kellene az utcákra vezényelni, s bár már 4-5 hónapja a Fideszé a Belügyminisztérium, a készenlétisek még nem csináltak semmit, amiről a sajtó is beszámolt volna, a Készenléti Rendőrség körül nagy a csend. Némi zavart okozott a várost vezető pártban, hogy valóban benyújtott-e a Misek Kft ellen felszámolási kérelmet egy MSZP-s politikus, vagy nem. A Fidesz szerint igen, az MSZP szerint nem.

Az LMP hamar kiszállt a játékból, mivel nem tudott polgármestert indítani, őket Miskolcon egyértelműen a kis pártokat hátrányosan érintő, a választások előtt közvetlenül meghozott új jogszabályokkal nyírta ki a Fidesz: kevesebb idő alatt több ajánlószelvényt kellett (volna) összegyűjteniük. Önkormányzati képviselőjelöltjeik vannak, de ők kevés eséllyel indulnak.

Még a Munkáspárt is kampányol, pedig mi nem találtuk egyetlen jelöltjüket sem, de ettől függetlenül lehet, hogy a körzetekben van jelöltjük Thürmeréknek, csak elkerülte a figyelmünket. Mióta Hofi Géza meghalt és Torgyán doktor is visszavonult budai emeletes villájába, a miskolci Munkáspárt megjelenéseit követjük aktív és kitüntető figyelemmel, minden rezdülésüket szeretjük. Több miskolci Munkáspártot a médiába!

A Jobbik is mérsékelten cigányozik, érezhető, hogy az új országgyűlés egyes törvénymódosításai, új törvényei leginkább az ő hajójukból fogták ki a szelet. Az ő kampányuk sikerült Miskolcon a leglangyosabbra, még a helyi erőkből verbuválódott vegyesfelvágott Szeme is jobban odateszi magát. Igazi nagy akcióra a pártnak nem futotta, egy Káli bilincses photoshop volt az egyetlen dobásuk, míg a múlt héten volt egy demonstrációjuk a közbiztonságért, de az ő üzeneteik nem jöttek át a médián, ezt egyes politikusok a Borsodblognak úgy kommentálták, hogy a média már nem hagyja, hogy beugrassák. Egy polgármester-jelölti önletartóztattatásra tellett, de már a cigányozós e-mailek se jönnek úgy, mint régen. Mi lehet a baj???

A Fidesz se kezdte rosszul az évet, télen, vagy tavasszal feloszlatta a helyi szervezetét, sokkal keményebb csapat kell - vélték a pártban, és így is lett. A párt újjáalakulásáról viszont eleddig nem lehetett hallani semmit sem, a régiek zúgolódnak, próbálnak beletörődni a megváltoztathatatlanba. De például az egyik választókörzetben a korábbi fideszes jelölt, aki úgy tudta, hogy az idén is indulhat, függetlenként indul és narancssárga plakátokkal rakta tele a körzetét. Egy másik, a párttagkönyvétől megfosztott "régi miskolci fideszes" azt a feladatot kapta, hogy tartson lejárató akciókat az MSZP ellen, hogy visszakaphassa a párttagkönyvét. Az új miskolci Fideszt a három miskolci országgyűlési képviselőre próbálják felfűzni, a negyedik, Csöbör Katalin kevés szerepet kapott eddig Miskolc ügyeiben, bár Sebestyén László sem tolakodik előre, mióta megválasztották, úgy tudjuk, nem koszorúzott együtt Kriza Ákossal augusztus 20-án. (Ennek persze több oka is lehet, ne gondoljunk mindjárt a legrosszabbra! Épp meghívták máshová egy részeges disznócsülökre, vagy vett egy felesleges koszorút tévedésből és így dupla showműsort produkálhattak, számtalan oka lehet.) A párt új jelöltjei között egészen vegyes a felhozatal is, nevet mindössze kettő szerzett magának korábban a városban végzett tevékenységével, egy futballedző és egy operaénekes, ami persze nem jelenti azt, hogy a többiek esetleg nem végeznék magas szinten a tevékenységüket a maguk szakterületén. De a körzeteikben közéleti tevékenységet nem végeztek az elmúlt években.

Apropó körzetek... Miskolcon a korábbi 26 választókörzet helyett csak 20 körzet van, s a körzethatárok megváltoztatásakor megkezdődött a kampány. Cikkek itt, itt, itt, itt és itt. Az MSZP szerint a fideszes képviselők, képviselőjelöltek "súgtak" a megyei főjegyzőnek, tény és való, elég fura körzetek alakultak a városban, egy utca ide, egy ház amoda, és például a romák által lakott Lyukóvölgy körzete elér egészen a belvárosig, a Győri kapuig. Úgy néz ki most az egész, mintha valaki vagy a Kubatov-lista alapján rajzolta volna... vagy egy részeg vietnámi térképészt kértek fel, vagy pedig olyanok keze van a dologban, akik erős paprikával főzik a lekváros derelyét. Az új törvények viszont nem teszik lehetővé a jogorvoslatot, így akinek nem tetszik, az nem tehet semmit, mehet az anyjába, ez nem az a kurzus.

Közben megy a harc az interneten is. Először a Fidesz dobott be egy Kálit lejárató videót, majd következett ismeretlenek (jobbikosok? MSZP-sek?) Ki ez a Ákos című videója a Youtube-on. Aztán két pozitív tartalmú videót is találtunk a két nagy párttól, míg a Jobbiktól nem találtunk semmit, és ellentétben az EP-választás és az országgyűlési választások előtti időszakkal, e-mailben se kaptunk zaftos propagandaanyagot.

Voltak olyanok, akik átphotoshoppolták az MSZP-s Káli Sándor plakátjait valami olyasmi szöveggel, hogy legyen ön is hererákos, mint én. Ami ijesztő: az egyik hírportál felrakta oldalára ezeket az ízléstelen képeket. Egyébként ez a szöveg a városban a polgármesterről terjesztett pletyka alapján született, ami nem igaz, Káli nem beteg. A városvezető kénytelen volt rendes sajtótájékoztatón cáfolni a róla kitalált és terjesztett rémhíreket.

A halálos betegség nem újkeletű pletyka, három éve éppen a Fidesz mostani polgármester-jelöltjéről terjedt el, hogy rákos, mivel hónapokig nem vett részt a miskolci közgyűlés ülésein. Az interneten utánajártunk, de nem találtunk arról anyagot, hogy miért hagyta ki a testületi üléseket. A híreket kommentelők viszont írtak már olyat, hogy jó lenne, ha Kriza Ákos elszámolna az elmúlt négy évével: a 2006-os vereség után hol volt, mit csinált, mit nem csinált és miért nem. Mit tett Miskolcért, ha egyáltalán. Miért vette fel a közgyűlési tiszteletdíját, miközben a testület üléseire be se járt. Miért nem csinált semmit az elmúlt négy évben, hiszen a Fidesz miskolci politikusa volt. Kétségtelen: úgy tért vissza a miskolci közéletbe augusztusban, mintha az elmúlt években végzett közéleti tevékenysége alapján érdemelte volna ki a jelölést.

Ehelyett a szomorú tény az, hogy Kriza Ákos úgy járt, mint ahogy a magyar válogatott futballista szokott járni, aki nem játszik a saját csapatában: tévedést tévedésre, hibát hibára halmoz, meglátszik a sokéves kihagyás. Elég csak egy példa: az egyik országos hírtelevízióban kijelentette, hogy az önkormányzat fel akarja parcellázni a miskolci arborétumot és el akarja adni ingatlanbefektetőknek. Néhány nappal később Zsiga Marcell országgyűlési képviselővel tartott egy közös sajtótájékoztatót a "tényekről", ahol Zsiga már "az arborétum közvetlen szomszédságában álló terület"-ről beszélt, majd örömmel tette hozzá, hogy sikerült az MSZP-t meghátrálásra kényszeríteni az ügyben. Inkább tűnt ez a sajtótájékoztató "hibajavításnak". És ki is hátrált meg? Ha Kriza nem tudta volna, hogy Zsiga mit akar mondani, utóbbi akár egy nagy pofont is kaphatott volna, amiért így meghazudtolja őt. ARBORÉTUMOT PARCELLÁZNAK ÉS ADNAK EL, HA MONDOM!!!

Mellesleg a jelenlegi önkormányzat által minden évben támogatott arborétum nehezen megközelíthető, mert mellette lakónegyed található, amelyet 1993 óta köt össze buszjárat a várossal. Akkor ez a 38-as busz volt. (Ez alapján akár arra is következtethetünk, hogy éppen az 1990-1993-ig a város élén álló fideszes polgármester idején fejlesztették ezt az arborétum melletti  területet lakóparkká.) Az arborétumhoz egyébként egy szűk és meredek utcácska vezet fel a lakópark házai között, kezdő sofőröknek nem ajánlott. Az arborétum melletti szóban forgó terület a Borsodblog értesülései alapján magántulajdonban van és a tulajdonos kérte a telekmegosztást, amit az önkormányzat elutasított. Tehát nem is volt a terület az önkormányzaté, így el sem akarhatta adni.

Érdekes újdonság Miskolcon, hogy nem lesz polgármesterjelölti vita. Éppen a mai hírekben álló visszaléptetésben érdekelt két párt nem ment el az egyik meghirdetett polgármesterjelölti vitára, majd egy ízben Kriza doktor saját területén, az egészségügyben került ziccerbe: bizonyíthatta volna hozzáértését az egészségügyért felelős Mokrai alpolgármesterrel szemben egy "véletlen adódott" vitahelyzetben a Semmelweis kórházban, de ehelyett a fideszes jelölt rögtönzött egy gyors monológot, majd megfutamodott, kirohant, angolosan távozott a helyszínről. A kórházi dolgozók meg értetlenül néztek körbe, hogy mibe keveredtek, és, hogy akkor most mi van...

Szintén új jelenség a feljelentés+vizsgálat+sajtótájékoztató menü. Valaki névtelenül feljelentést tesz egy ügyben a városvezetés ellen, az ügyészség vizsgálódni kezd, majd tart a Fidesz egy sajtótájékoztatót, hogy nyomoz az ügyészség, mert ezek bűnösök, hiszen nyomoz az ügyészség, mert feljelentés van. Virág elvtárs forog a sírjában ("Ez egy komoly névtelen feljelentés volt, géppel írva!"). Káli meg is kérdezte a legfőbb ügyészt, hogy mi a helyzet ezzel a fideszes jólértesültséggel. A Borsodblog olyat is hallott, hogy reggel ment a névtelen feljelentés és délután már ebből sajtótájékoztató volt, de ezt nem hisszük, hiszen akkor mikor adták ki a meghívót...?

Na. Hát ezek mennek mostanában. Vasárnapig.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr1002338111

Ford Mustang 2010.10.02. 13:17:32

Mi a fenét csinált Krizsa az elmúlt 4 évben? Mit tett Miskolcért? Hogyan lett ennek a bevándorlónak 20 év alatt Miskolcon luxusháza, luxusautója?

Bayer Zsoltnak meg Ókovács Szilveszternek ad interjút, de a vitát nem vállalja. Gyáva, felkészületlen, hazug, alkalmatlan.

Rom Leo 2010.10.02. 14:32:52

Ez a Rizsa Áron nagyon gyenge ember, a városért eddig végzett tevékenysége 0. Azaz nulla. Orbánék idetennék púpnak a miskolciak hátára, akárcsak azt a csúfosan levitézlett Koboldot... A miskolci Fideszben nincs egy olyan értelmes politikus sem, aki alkalmas lenne bármire. Illetve volt: Juga, de őt Krizsa Vánkosék kicsinálták és elűzték a Fideszből.

Bal A Tone 2010.10.02. 16:16:00

Ha valakinek tényleg el kell számolni a múltjával, az Rizsa Ákos. Hány hónapig vette fel a tiszteletdíjat a közgyűléstől, míg az ülésekre be se járt?

Milyen közéleti tevékenységet végzett "szeretett városa" érdekében az elmúlt 4 évben?
süti beállítások módosítása