Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.04.13. 19:13 HappyMan

Vízikerék a Szent István téren, buborék fedi a Pátria tömböt

Címkék: miskolc belváros lillafüred beruházások

Érdekes powerpoint prezentáció került fel Miskolcról a Slideshare prezentációmegosztó oldalra - mintegy 10 hónapja. Lokálpatriótaként általában irigykedve figyelem azokat az e-mailen érkező prezentációkat, amelyek egy-egy külföldi várost, országot, nevezetességet mutatnak be. Miután megnéztem ezt a 39 diát, felmerült bennem, hogy Miskolcról is össze lehetne állítani egy legalább 50 fotóból álló gyűjteményt. De ez most egy kicsit más. Ez az anyag talán még aktuális és talán a jövőbe is betekintést enged.

A prezentáció érdekesen indul, az acélváros imázst állítja szembe a fesztiválváros jövőképpel. Vagy ez már a jelen? Ezt döntse el mindenki maga, hogy hogy érzi. Nekem soha nem jött be az a szöveg, hogy "A kultúra várost épít", de biztos így van, ehhez én nem vagyok elég képzett. A prezentáció, amelyet a mellékelt infó szerint Ádám Ibolya készített az Első Osztrák-Magyar Desztináció Marketing Workshop Miskolc 2009. jún. 9-i konferenciára, 39 diát tartalmaz és számomra minden dia informatív, mivel olyan infókat tudok meg belőle, amelyről azóta sem hallottam. A legszebbek azonban a fotók. Mind a rendezvényekről, mind a városról készült fotók szenzációsak, és érdemes diáról diára haladva megismrekedni "ismeretlen" Miskolcunkkal, ahogy azt például a városunkba látogató külföldiek - jelen esetben osztrákok - számára láttatni szeretnénk.

A legszebb és számomra újnak számító fotók a Diósgyőri Várról és a Kisavasról kerültek fel, de szenzációsak a nemzetközi fesztiválokról készült fotók is.

Belelátunk a jövőbe is. Az egyetemi fűtőműben épülő Rockmúzeum és IMAX mozi látványtervén kívül egy furcsa jelenség zavarja meg a 32. diánál már lankadó figyelmünket. A 33. dián a Pátria tömb jövője látható, valami buborékféle beépítéssel, remélem, nem zorbokat raknak fel a Pátriára, hiszen így is csúnyára sikeredett, a kezét törném le annak, aki tervezte, megépítette és megépíttette. Vagy két hétre elvenném a fehér botját. A látvány futurisztikus, nem tudom, a valóságban képes-e menteni a menthetetlent, ha valóban az a terv, hogy a Pátria tömb új köntöst kap.

A 34. dián látható a Városháza új szárnya... khm... maradjunk annyiban, hogy a látványterv alapján nem illik a környezetébe, de majd meglátjuk. A 35. dián a Szent István tér látványterve tárul a szemünk elé, ilyen lesz, ha elkészül, kibontják a Szinvát, és egy vízikereket akasztanak a meder oldalára. Kérdés, hogy vajon forogni fog-e? Majd meglátjuk...

Maga a prezentáció anyaga sok érdekes és számomra új adatot tartalmaz, van olyan kép a belvárosról (az a kék napernyős parkos), amelyet fel sem ismerek, hogy vajon hol lehet. De ami tény: Miskolc egy szép város.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr721918542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.04.13. 19:56:19

az új városháza valóban hányadék.. asszem viszlay barátunk műve..

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2010.04.13. 20:29:49

Szép dolog, hogy a kultúra várost épít, de szerintem Miskolcnak nem kéne az ipari örökségét szégyellnie. Sőt, igaziból ez az, amitől igazán különleges Miskolc, és ez az, ami bizony a mai napig meghatározza a miskolciak identitását. Mást ne mondjak, a DVTK is a vasgyárnak köszönhető, de a villamos és áttételesen a kisvasút is.
Szerintem sokkal nagyobb hangsúlyt kéne fektetni az ipari örökségre. Ez a bemutató csak egy címszó erejéig említi meg az ipari turizmust, pedig ezzel lehetne igazán nagyot dobni Miskolcon.
Csak hogy pár európai példát említsek egykori ipari övezetekre:
en.wikipedia.org/wiki/London_Docklands
sustainablecities.dk/en/city-projects/cases/malmo-bo01-an-ecological-city-of-tomorrow
Vagy pl. a mi őskohónkhoz hasonló van Csehországban Adamovban, csak ott nem a gaz növi be, hanem minden évben korabeli eszközökkel csapolást csinálnak benne, ami nagy esemény.
Szóval nem elfelejteni kéne azt, hogy Miskolcnak komoly ipartörténete van, hanem meglovagolni.
süti beállítások módosítása