Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.11.22. 09:07 HappyMan

Városőrség. Talán. Hátha...

Címkék: bűnözés romák avasi lakótelep

Városőrséget állított fel az önkormányzat az Avason. Miért? Miért nem elég a rendőrség, vagy a polgárőrség? A rendőröket elhívhatják helyszínelni, ők egy nagyobb körzetért felelősek - mondják. Szerintem azonban...

Szerintem a probléma a törvényi háttérrel és a pénzzel van.

De nézzük először, hogy miért nem a polgárőrség. A polgárőrség önkéntes, mennek amikor ráérnek éppen. A rendőröknek ezer dolguk van, helyszínelnek, nyomoznak, adatot gyűjtenek nyomozáshoz, lakossági bejelentéshez mennek. Ők sincsenek mindig ott.

Külföldön a lengyeleknél és az olaszoknál van városőrség, nálunk Budapesten a XI. és az V. kerületben. Ezeken a helyeken állítólag beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, kérdés, mire mennek több, mint száz okirat-hamisítással ingyen lakáshoz jutó a törvényeket magasból leszaró roma családdal. Akiket még Mohácsi Viktória és Horváth Aladár is védi, ha néha erretévednek észt osztani valamelyik távoli, jól frekventált cigánymentes övezetből.

Szóval ez a Miskolci Városőrség a nap 24 órájában három műszakban, 3x10 emberrel őrzi majd a nyugalmat az Avason. Majd meglátjuk... mondaná a vak is. Talán segíthetnek a rendőröknek, s látjuk, a probléma bajba sodorta a miskolci városvezetést, amely minden törvényes eszközt bevetne a "fészekrakók" megfékezése érdekében. (A Fészekrakó Programmal visszaélve költözött több, mint száz roma család az addig békés Avasi lakótelepre. Megromlott a közbiztonság, nőnek a bűncselekmények, mindennapos a dajdajozók csendháborítása, az emberek szenvednek és félnek.)

Szóval visszatérve első gondolatomhoz: a probléma a törvényi háttérrel és a pénzzel van. A törvényi háttér, amikor a bűnöző nyugodtan bűnözhet, a rendőr megütni se meri, mert kiállítják a szőnyeg szélére, a bűnözők büntetése nevetséges, nincs visszatartó ereje, erre épp az Avasi lakótelep példája a bizonyíték. A pénz miért kell? Ha beállna három plusz rendőrjárőr, akik mindig hívhatók lennének, akiknek "az Avas lenne a feladatuk". Jelenleg a miskolci rendőrség nem tudja megoldani a problémát, és ez a nagy baj.

Ha rendszeresen, minden egyes bejelentés alkalmával keményen előszednék a csendháborítókat, ha odafigyelnének a több ezer szenvedő szomszéd, becsületesen élő és dolgozó ember problémájára, azt mondanánk, végre szolgálnak és védenek minket, ahogy rámatricázták a négymilliós járőrautóikra. Ha megbüntetnék a szabálytalan, rendszám nélkül, megbuherált kipufogóval száguldozó motorosokat, szabálytalanul parkoló autósokat, elkezdődhetne valami. Ha szemetelésért megbüntetnék a szotyolahéjat tömegesen földre köpő vagányokat, ha a bolt előtt alkoholizáló bunkókat és a boltosokat is megmázsálnák pár tízezer forintra (ahogy a jogszabályok rendelkeznek, amiket betartatnának!!!), egy-két hónapon belül helyreállna a rend. Talán még a rendőrség - vagyis az állam - is bevételhez jutna. Tehát igazán nem kell mást tenni, mint következetesen betartatni a törvényeket. Kőkeményen elő kell venni azokat, akik fél év alatt Chicagót csináltak az Avasból, mert egy nyugodt békés városrészből félelmetes bűntanyát csináltak.

A probléma a hozzáállással van.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr17782384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirx 2008.12.09. 01:19:38

És kik azok, akiket elő kellene venni kőkeményen...? És kik vennék elő őket...?
süti beállítások módosítása