Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.12.11. 18:52 HappyMan

Körút lesz Miskolcon (is)

Címkék: közlekedés parkolás nfü belváros lillafüred káli ivs tahóbarbár miskolciak történelmi avas

Körútja lesz Miskolcnak is, egy-két éven belül bezárul a belvárosi körgyűrű, miután a kormány elfogadta Miskolc belvárosának 5,5 milliárdos fejlesztési tervét. Matatnak majd valamicskét a történelmi Avason és a belvárosig vezetik a déli tehermentesítőt is.

Forradalmi változásokat hoz Miskolc közlekedésében a 2005-ben megkezdett belvárosi körútjának befejezése, ami jelentősen megkönnyíti majd a városban történő autózást. Jelenleg ugyanis csak egy kétharmadnyi körgyűrű veszi körül Miskolc belvárosát, egy-két éven belül ez a körút teljes lesz, mégha nyomvonalát tekintve kicsit amerikai futball alakú nyomott tojásra hajaz is majd.

A Zenepalota mögött a zöld csövek helyén új híd épül

Aki járt Budapesten, az tudja: a körút mentén pezseg az élet, üzletek, éttermek sorakoznak, magyarul jó lesz itt, de nagyon. Pesti hasonlattal úgy is írhatnám: megépül a körút a Nyugati pályaudvartól a Széna térig. A Nagy Népi Építkezés a terület országgyűlési képviselője, Simon Gábor szerint jövőre kezdődik, és a körgyűrű akár már 2010-ben is összeérhet, noha a teljes miskolci belvárosi rekonstrukciós projektet hivatalosan csak 2011-ben fejezik be. Káli polgármester szerint a pécsi kultfőváros programot leszámítva ez a legnagyobb vidéki belváros-rekonstrukció.

A körgyűrűt a Szinva mentén összekötik a Déli Tehermentesítővel, a Kiss Ernő úttal, így várhatóan felgyorsul, s leegyszerűsödik a bekocsikázás Diósgyőr felől a city centerbe és viszont. Így sokkal folyamatosabb lesz majd az autóközlekedés Miskolc hosszabb, kelet-nyugati tengelyén, de ehhez még az is kell, hogy a Kiss Ernő úton épülő áruházaknál be tudják rendesen állítani a közlekedési lámpákat - három is van egy sorban -, amiben én személy szerint nem hiszek. De majd meglátjuk, mondta a vak, és majd visszatérek rá akkor, ha sikerül üzembe állításkor bedugítani a város legforgalmasabb négysávos útját. Néhány hét múlva elkészül az új áruház, pedig már Mikulás bácsi tiszteletére kész kellett volna lenniük. De legyen ez az ő bajuk.

Aztán, ha a meghosszabbított déli tehermentesítő úton beértünk a belvárosba elcsodálkozunk majd kedves nézőink: átépített Szent István tér vár ránk, remélhetően a subás juhásznak formázott királyszobor (messziről Darth Vader, csak nem fekete) sikeres eltávolításával valami jól láthatatlan periférikus helyre, a bokor mögé, ahol a múlt héten a Béla bácsi kutyája a marhalábszár csontot találta.

A Szent István tér: előtérben a fehér Darth Vader formájú királyszobor, a háttérből a parkoló eltűnik. A baloldalon félig kilátszó Avasi református műemléktemplomot kerítéssel védik majd...

A Szent István térre több koncepció is készült, tervpályázatot is kiírtak, de egy biztos: a nagy parkoló a föld alá süllyed és rendezvénytér funkciót is kap majd ez az új csoda. Északról a projekt keretében új épülettömbbel gazdagodó Városháza határolja majd, délről a körbekerített Avasi műemléktemplom. Az egyik végéről a polgármester prédikálhat majd a híveinek, a másik oldalról meg a református pap. Rendezhetnek majd "válaszolgatós" koncertet is, középen pedig Gyurcsány táncolhat majd, a sky dancer mozgásával, ha már leosztotta ide a kormány részét, a laza 4,3 milliárdot.

A Szent István tértől egy háztömbnyire lévő hangulatos Erzsébet teret is átépítik, szebb parkot álmodtak rá, reméljük, még hangulatosabb lesz. De ne legyünk egyelőre hangulatkeltők! Ma még csak a tervasztalon létezik a Szinvaparti sétány meghosszabbítása, de a miskolci górék töretlenül hisznek ebben is, a projektben természetesen ez is benne foglaltatik. Még két belvárosi térre vár egy kis ráncfelvarrás, a Deák térre és az ország legrégebbi kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház melletti Antall József térre, utóbbi jelenleg a hajléktalanok kedvenc gyülekezőhelyének számít. Nem titok, hogy az átalakítás egyik célja is az lesz, hogy a homelessek ne érezzék ott majd olyan jól magukat.

Az ígéret szerint ugyanis a rekonstrukcióval egy időben térfigyelő rendszert is kap a belváros, aminek éppen itt volt az ideje. Hiszen hiába építették át például néhány éve a Szinva teraszt és a Hősök terét is, összesen több, mint egymilliárdért, a vandálok nem kímélik egyiket se. Reméljük, ezeket az új miskolci szocialista vívmányokat megvédi majd az illetékes hatóság.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr84817651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alfredo 2008.12.12. 19:53:22

Így legyen! De az új körútról nem lehetne esetleg valami skic? Jó-jó, örüljek, h leírtad, rendben. De mégiscsak...

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2008.12.14. 11:56:39

A legközelebbi posthoz feltétlen beszerzek, vagy rajzolok egyet.

alfredo 2008.12.14. 13:31:42

Miért, az miről fog szólni? :)

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2008.12.14. 18:00:11

Ha legközelebb erről írok...;)

Lesz még abban sztori, ha széttúrják Miskolc belvárosát.
süti beállítások módosítása