Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.12.16. 17:40 HappyMan

Akasztós Lakatos

Címkék: bűnözés romák belváros közbiztonság avasi lakótelep borsodi vajda

Mindezidáig józanságáról és helyes ítélőképességéről volt híres a borsodi cigányvajda, Lakatos Attila. Most azonban minden szertefoszlott: a roma vezér akasztana. Higgadtság, gondolkodás, hideg fej. Inkább ez kéne ide.

Eddig egyfajta híd szerepét töltötte be a magyarok és a romák között Lakatos Attila borsodi cigányvajda, de most az alsózsolcai lövöldözés kapcsán elszólta magát az övéi közt: „El kell fogni az elkövetőt, és fel kell akasztani, az nem megy, hogy cigányokra lőnek.”

Remélem, ott még nem tart ez az ország, hogy egy meghatározhatatlan kör által meghatározhatatlan törvény szerint megválasztott vajda bárkit felakasztathat. Pláne nem mondhat ítéletet a bíróság helyett. Itt és most kellene visszavonulót fújnia, kiadnia egy közleményt, mea culpa, elnézést mindenkitől, természetesen jogkövető magatartást én is, népem is, mostantól máshogy, ámen. Magyarországon élünk és betartjuk a magyar törvényeket.

Mindegy, már úgyis késő.

A vajda átlépte a Rubicont, nincs visszaút. Már soha nem lesz olyan hiteles kisebbségi vezető a magyarok szemében, mint amilyen eddig volt. A mai napig volt respektje, sokan elismerték, még politikai vezetők is, olyan embernek tűnt, aki tenni akar – és tud – a romákért, s aki tárgyalóképes, jó eszű, bölcs vezető. A magyar átlagember szemében azzal szerzett magának elismerést, hogy kerek perec kimondott korábban tabuként kezelt igazságokat, többek között beismerte, hogy van cigánybűnözés. Neki köszönhető, hogy Miskolcon már nem söprik a szőnyeg alá a cigánykérdést, és, hogy sokkal nyíltabban lehet beszélni a magyarok és romák közti problémákról, a feszült viszony okairól.

„Az nem megy, hogy cigányokra lőnek” – mondta a vajda. Sajnos azonban annak sem lenne szabad megtörténnie, tisztelt Lakatos Attila, hogy a miskolci városközpontban cigányok magyarokat ütnek minden ok és válogatás nélkül.

Felmehetne ez a derék vajda az Avasi lakótelepre is egyszer, beszélni a népekkel. Ahogy mondom: az egyik néppel is és a másikkal is. Az egyikkel azért, hogy meghallgassa őket: mi mindent követ el a másik nép az egyik kárára. Rablás, fosztogatás, lopás, csendháborítás, lépcsőházba hányás. Azzal a bizonyos másik néppel pedig - az övével - éppen azért, hátha tud hatni rájuk, hátha hallgatnak rá. Ilyenkor látszik meg, kit mekkora tisztelet övez és mekkora hatalma van a cigányok felett - ha van egyáltalán. Eldőlne hamar, hogy vajda-e a vajda!

Mert más felháborodott alsózsolcai romák gyűrűjében belengetni az akasztást és más rendet csinálni egy romák dúlta lakótelepen. A rendőrségnek természetesen drukkolunk, kapja el az alsózsolcai lövöldözőt. És reméljük, Lakatos Attila az akasztásos ötleteit mától elfelejti és vajdaként viselkedik, cselekszik.

És azt is reméljük, a lövöldözőt a bíróság rács mögé küldi jó néhány évre. Így megúszná az akasztást.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr40826566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alfredo 2008.12.17. 11:40:41

„El kell fogni az elkövetőt, és fel kell akasztani, az nem megy, hogy cigányokra lőnek.”


Ez valahol rasszizmus. Ha valakit nem az háborít fel, ha emberekre lőnek, hanem csak az, ha csak a saját nemzetiségének/etnikai csoportjának tagjaira, az bizony rasszizmus. A cigányvajda - úgy tűnik - rasszista.
süti beállítások módosítása