Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.02.01. 09:25 HappyMan

Legyetek jók, ha tudtok!

Címkék: munka mszp fidesz bűnözés romák jobbik demonstráció közbiztonság segélyek káli borsodi vajda pásztor albert szepessy zsolt

Ma 17 órakor szimpátiatüntetés lesz Miskolcon a Városház téren Pásztor Albert mellett. Tegnap leváltották a miskolci rendőrkapitányt, szerintem rossz döntés volt és már megbánták. Állítólag mindenki ott lesz.

Frissítés: Ma délelőtt Draskovits Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőfőkapitány visszavonulót fújt. Miután minden miskolci párt, civilek és a borsodi vajda is Pásztor Albert rendőrkapitány mellé állt, visszahelyezték Pásztor Albertet pozíciójába. Tanulság: ha valaki Pesten vidéki ügyben dönt, egyeztessen a helyiekkel, különben úgy lefejeli a betongerendát, mint tegnap Draskovits Tibor.

A polgármester folytatná az "alapkérdés" rendezését, és noha arra kérte a miskolciakat, hogy ne menjenek el a tüntetésre, ennek ellenére még az is előfordulhat, hogy ő maga is ott lesz. A vajdák azonban biztosan nem mennek el.

Mert a tüntetést megtartják, Szemes István szervező szerint azért, mert Pásztor Albertet figyelmeztetésben részesítették. A szellemet kiengedték a palackból, ott lesz Franka Tibor, és a helyi Jobbik-elnök, előre borítékolható, nagy cigányozás lesz. Durvul a miskolci tüntetéshelyzet.

Éppen az váltotta le a miskolci rendőrkapitányt, akinek inkább támogatnia kellene a munkáját. A miskolci rendőrségen kevés a rendőr, szegényes az eszközpark, gondolok itt arra, hogy Pásztor Albert számítógépeket venne, ha lehetne. De a vidéki rendőrséget magára hagyták, minden gondjával és problémájával.

Nem mellesleg a törvényi és bírói okok is hathatósan közrejátszanak abban, hogy a miskolci rendőrkapitánynak sok a dolga. Délelőtt bevisznek a bíróságra egy bűnelkövetőt, délután mosolyogva sétál a rendőrség előtt. Rossz a rendszer.

Egy sajtótájékoztatón adatokat közölt a rendőrkapitány. Minden elkövető roma volt. Ez nem demokratikus. Amikor azt látja a kedves magyar honpolgár a kereskedelmi tévé híradójában, hogy az áldozatok romák voltak, az igen. Azt lehet. Mégis, hogy???

Jó lenne eldönteni, hogy melyek azok a szavak, amelyek mellett demokratikus dolog a cigány etnikum megnevezése, hogy én se hibázzak itt a blogban, mert nem szeretnék ujjat húzni sem Draskovits Tiborral, sem Gusztos Péterrel. Talán:

cigány pincér - igen

cigány orvos - igen

cigány tanuló - igen

cigány földműves - igen

cigány atommag-kutató - igen

cigány Nobel-díjas - igen

cigánypecsenye - igen

cigányút - igen

cigány Fészekrakó - nem

cigány bűnelkövető - nem

cigány LEGO bábu - nem

cigány kukás - nem

cigány labdarúgó - nem

cigány munkanélküli - nem

cigány szomszéd - nem

Ha már ezt tisztáztuk, adjuk be a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetébe a szópárokat, a szigorú megjelöléssel, és ezt Pásztor Albert igazságos rehabilitálása (visszahelyezés, bocsánatkérés, a miskolci rendőrség fejlesztése emberrel, számítógéppel, stb...) után küldjük meg a miskolci rendőrségnek is, hogy ezentúl ne legyen baj a statisztikákkal.

Mert pénteken statisztikát közölt a miskolci főrendőr. Nem volt abban semmi rasszista, csak maga a színtiszta igazság volt, nem több. Arról senki nem tehet, hogy a tények kellemetlenséget okoznak az elkövetőknek. De miről is beszélünk? Íme, egy grafikon a HVG-ből, amely éves statisztika, ezért fontos megjegyeznünk, hogy a miskolci esetek elkövetői 2007-ben nem csak cigányok voltak. De sajnos azt kell, hogy mondjuk - erről tavaly már volt szó a helyi fórumokon és a helyi médiában -, hogy igen jelentős részüket roma emberek követték el:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma délután 5 órakor szimpátiatüntetés lesz Pásztor Albert mellett. Egy magánszemély jelentette be a demonstrációt, amelyre várhatóan több, mint ötezer ember megy el. Nagyon fontos, hogy ne legyen atrocitás, hogy ne legyen olyan cigányozás a tüntetésen, amely többet árt az ügynek, mint használ. Mert a magyar roma-politika ma újabb mérföldkövéhez ér, ez nem vitás, ez a demonstráció nem (csak) Pásztor Albertről szól majd. Az nem mehet tovább, ami eddig volt, az egész rendszert át kell alakítani úgy, hogy a romákat kőkeményen belekényszerítsék az iskolapadba, a munkahelyekre és ezen az úton a többségi társadalomba.

Szónokolnak majd a Fidesz és a Jobbik politikusai, valamint Franka Tibor és Szepessy Zsolt (Monok). Ott lesznek a Gój Motorosok, a Magyar Gárda, a borsodi vajda és a miskolci polgármester is. Példátlan összefogás, vegyes társaság, annyi szent! Persze önkormányzati választásokon már fogott össze az MSZP a MIÉP-pel évekkel ezelőtt, azt hiszem, Hódmezővásárhelyen, de Miskolcon még soha. Nagyon fontos lenne, hogy a demonstráció békés legyen és demokratikus. Mert ha nem, elbukhat. Kultúráltan, fegyelmezetten is felhívhatjuk a közvélemény és a politika figyelmét arra, hogy a magyar igazságügyi és rendészeti politika cigányútra ment.

A szimpátiatüntetésen fontos lenne az összefogás demonstrálása egy igaz ügyért. Legyetek jók, ha tudtok!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr62915552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.01. 10:20:50

Sötét idők                       Idézetek Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányról, kommentár nélkül. (Frissítve!) Harminc éve szolgál rendőrként a pénteki kijelentése után más beosztásba helyeze…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása