Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.02.20. 13:09 HappyMan

Kocsifeszi

Címkék: belváros diósgyőr dvtk kocsonyafesztivál

Megint február, megint mínusz tíz, megint Kocsonyafesztivál.

Miskolc volt olyan szerencsétlen, hogy egy plusz harminc fokban berobbanó Somlói galuska fesztivál helyett mínusz tíz fokban didereghet a nem túl népszerű étel, a kocsonya fesztiválján - de hát ez van. Hovatovább, kabalának sem egy tündibündi nyuszi, vagy egy szép, szimpatikus, délceg bükki szarvas jutott, hanem egy undorító, ronda nyálkás béka. Mi jöhet még?

Például egy csomó program, kajapia, hangulat. Kaja: nagy a kínálat, nem csak jéggé dermedt kocsonyát lehet kapni, vannak ebben a nagy hidegben embernek való ételek is. Különben tavalyelőtt már délben elfogyott szinte minden étel, aztán tavaly már javult a helyzet, csak a jobbak álltak a Kazinczy utcán üres standdal. Az itallapról minden évben kiemelkedik a Kocsonyafesztivál hivatalos itala, a "Korty sör", aminél rosszabbat még életemben nem ittam, Stohl buci talán. Szerencsénkre ilyenkor szezonja van a forralt bornak és a meleg puncsnak is, jómagam a vodkára szavaznék, százmillió orosz alkoholista nem tévedhet.

A műsor király lesz, és most jönnek a jó hírek. Három napig szünet nélkül több tucat program várja a "kedves választópolgárokat". Lehet választani, íme néhány:

Pénteken, azaz ma egy dartsverseny, a Csík zenekar, Marót Viki és a Belga lesz a csúcs. De lesz pókerbajnokság, BMV-koncert és jégszobor látványfaragás is, utóbbi feltételei egyértelműen adottak, reggel mínusz tíz fok volt, este se lesz sokkal melegebb, garantáltan nem olvadnak meg a szobrok. Jó tanács: érdemes a hivatalos honlapon (link fent!) végigböngészni az ötletes programkínálatot.

Szombat már bonyolultabb, a legszínvonalasabb rendezvény kétségkívül nem a kutya divatbemutató lesz, de a léggitár-verseny döntője sem esélyes. A favágó verseny, vagy a kutyaszánhúzó verseny a Diósgyőri Várban talán, utóbbi kár, hogy ütközik a DVTK-meccsel. A közepes zenészek viszik majd a prímet, jön a divatjamúlt Majka, az élete teljesítményét zsűritagként jegyző Mester Tamás, a Gonzo és a United. Ami érdekes és várhatóan jobb lesz az átlagnál: a Besh O Drom délután egykor muzsikál, majd jön a Supernem és a Ladánybene 27 bulija (egyidőben a kettő), bár fél liternyi rum alatt Jamaika-feelingje Miskolcon senkinek nem lesz. A jó programok közül a legjobb minden bizonnyal a Diósgyőr-meccs lesz, de ez nem Kocsonyafesztiválos buli.

Vasárnap... ha a szombattól nem ment el a kedvünk, még mindig itt van a vasárnap, amikor fellép az Ösztön, a Niczky, a La Giralda, a Kontrol, az Irie Maffia, a Hot Road Band, a Retro Music Band és az Old Boys. Tessék választani!

Ajánlott szórakozás: kimenni a forgatagba, berúgni, mint a kohász kutya és bármelyik koncerten tombolni egy jót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr73954751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása