Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.04.19. 15:48 HappyMan

Sztálingrád után Potemkin...

Címkék: unió belváros pelczné gáll ildikó beruházások kulcs magazin borsod megye minap mikom.hu

A minden miskolci polgár által igen nagyra becsült Pelczné Gáll Ildikó az egyik országos napilapnak nyilatkozva Miskolcot Potemkin-városnak nevezte. Persze minden politikus ott és akkor járatja le a saját városát ország-világ előtt bődületes hazugsággal, ahol és amikor kedve tartja, de ennél hazudott egy nagyobbat is: a Fideszt kiszorítják a helyi médiából. A cikk terjedelméhez képest ez a két hazugság nagyon szép teljesítmény. Az alelnök asszony nem látta még a fideszes megyei önkormányzat lapját... na az aztán kemény, a fideszponthu komcsibérenc média hozzá képest.

Amikor 2002-ben a Fidesz elbukta a választást Miskolcon, a belváros úgy nézett ki, mint egy hányadék. A város főutcája rohadt, a főutca házai mögött redva és pusztulat. Ide csak egy 40 méteres burkolt utcát sikerült építeni egy körforgalomnak látszó valamivel, a BOKIK-nak átjátszott parkoló mögött, mindez 11 év jobboldali polgármesteri irányítás eredménye. Sem a három évig a várost irányító fideszes Csoba Tamást, sem a nyolc évig regnáló KDNP-fideszes Kobold Tamás polgármestert nem érdekelte a belváros... sem. A Belváros úgy nézett ki, mint a lebombázott Sztálingrád. Ma ott tartunk, hogy benézhetünk a főutca mögé is néhány ponton: a Déryné utca, a Kandia köz, a Szinva terasz, a Hősök tere, a Művészetek Háza, Kazinczy utca, az Európa-tér, az épülő Széchenyi-negyed mind a Pelczné által Potemkin-díszlet mögötti megújulás hírnökei, mondanunk sem kell, a 12 év alatt összehozott 40 méteres burkolt utcácskától nagyságrendekkel nagyobb fejlesztésről van szó. De az igazságoz tartozik, hogy még mindig vannak a belvárosban Kobold-színvonalú pusztulatok.

A gödör

Aprópó, Szinva terasz! Az alelnök asszony annak idején csak gödörnek nevezte a város egyik legszebb terét, amelyet egy parkolóból építettek át.

Ilyen volt (2002):

 

Ilyen lett (2006):

 

Ég és föld. Mindez része volt annak az 1,7 milliárdos belvárosi rekonstrukciós projektnek, amely éppen a Pelczné által Potemkin-díszletnek nevezett főutca mögötti részek rehabilitását jelentette. Az alelnök asszony akkor fog szívinfarktust kapni, ha megtudja, hogy a kiszorítós kommunistáktól további 3 milliárdot kapott a belváros többi része, és ebben még két református templomot érintő fejlesztés is benne foglaltatik.

A főutcán...

Beszélnünk kell még a főutca esetéről is. Amikor a szocialista városvezetés 2003-ban meghirdette a Főutca Pláza Projektet, nagy volt a felzúdulás a főutcai boltosok körében. Méghogy újítsa fel a koszos lepukkant portáját, mikor az így is jó??? Megkezdődött a népi ellenállás a Széchenyi utcai boltosok részéről. Az persze első felindulásában egyik vállalkozót sem érdekelte, hogy a főutcán már alig van ember, mert már korzózni sincs kedvük a lepusztult házak között az embereknek. De megcsinálták, mert anyagi érdekük úgy diktálta (aki nem csinálta meg, háromszoros bérleti díjat fizetett). Aztán a stukkó-ügy rávilágított, nem volt jó a kialkudott lightos verzió, komolyabb rekonstrukcióra lett volna ott is szükség.

A Fidesz kiszorult a helyi médiából

Pelczné kitért arra is, hogy Miskolc tökéletes példája annak, hogyan uralja a nyomtatott és az elektronikus médiumokat a szocialista párt. "Még a jelenlegi tragikus helyzetben is öntömjénező, PR-hírekkel árasztja el a lakosságot az MSZP–SZDSZ-koalíció, az ellenzéki politikusok pedig egyszerűen nem kapnak hangot" – mondta Pelczné.

(magyarhirlap.hu)

Ha valaki elhiszi ezt a Pelczné-hazugságot, akkor ajánlom figyelmébe, hogy a saját szemével nézzen a dolgok mögé. A város által kiadott helyi lap, a Minap minden számában szerepel fideszes politikus, és többnyire pozitív szereplőként. Hogy ne menjünk messzire, lássuk a legutóbbi lapszámot! A közgyűlési tudósításban helyet kap az ellenzék véleménye, beszámol a Fidesz egyetlen sajtótájékoztatójáról, amelyben az MSZP miskolci frakcióvezetőjét korrupcióval gyanúsítják, míg a 3. oldalon az egyik fideszes önkormányzati képviselő kétszer is szerepel, mindezek mellett a városi tévé képújságjában is fent van a közleménye.

De ne álljunk itt meg, hiszen a városnak van egy hírportálja is, a Mikom.hu. A "kiszorult" Pelczné nevére 34 találatot ad, a Fideszre 136-ot.

Vegyük most górcső alá a héten megjelent Kulcs magazint, a fideszes irányítású Borsod megyei önkormányzat lapját! A 3. oldalon Jeney Edit ostorozza a kormányt, a 4. oldalon a Pelczné által megnyitott miskolci gazdabolt a sztár. És egy körkérdés a lakosságnak. Idézem a kérdést, ami a szakma szégyene: "Az új választást elkerülendő konstruktív bizalmatlansági indítvány keretében kívánja átadni a miniszterelnökséget Gyurcsány Ferenc. Március közepe óta húzódik a bohózatba illő kormányválság. Arról kérdeztük az embereket, mi a véleményük a történtekről?"

Na igen, kérdezni tudni kell. A három válasz is elég egyoldalú, mintha a Fidesz-székházban írták volna mindet. Aztán beszámolnak a fideszes roma EP-képviselő, Járóka Lívia miskolci látogatásáról, a megyei kórházak sikeres EU-pályázatairól. Borsodi MSZP-s politikusnak még csak a nevét sem említik ebben a közpénzen született kiadványban, Bajnai és Gyurcsány sem köszöni meg a médiamegjelenést, szívesebben szorultak volna ki belőle.

Össze lehet hasonlítani a Minapot és a Kulcsot, bármelyik eddigi számukat. Szakmailag, politikailag, kiszorulásilag.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr751074391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása