Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.02.01. 23:25 HappyMan

Szemeket a gumikra!

Balesetet szenvedett Ódor Ferenc, egy vélhetően Szlovákiába igyekvő külföldi kamion csúszott az autója elé a havas úton Szikszónál. A kamion elszabadult, a baleset elkerülhetetlen volt. A Borsod Megyei Közgyűlés elnöke kórházba került, állapota kielégítő. Szakértők vizsgálják a baleset okát.

Nem kell ide a sok, drága szakértő. Elég egy pillantást vetni a Borsod Online cikkéhez tartozó képgaléria egyik fotójára, szembetűnő a baleset okozója. A külföldi kamion kopott nyári gumiját fotózta le a borsodi hírportál fotósa. Egy negyven tonnás monstrum gyakorlatilag a téli útviszonyokhoz alkalmatlan gumikon jött be Magyarországra. Korábbi posztom mondanivalója az volt, hogy észbe kellene kapni, hát, ez a poszt is erről az észbekapásról szól. Mikor lesz már végre kötelező decembertől februárig a téli gumi a magyar utakon???

Most sem a téli útviszonyokra fittyet hányó kamionsofőr került kórházba, hanem egy szabályosan haladó autós. Most talán több figyelmet kap majd a gumihelyzet, mivel VIP a károsult. Általában mindig a vétlenek szívják meg jobban a baleseteket. Egy autó 4 tenyérnyi felületen érintkezik az úttesttel, ennyi a súrlódási felület, ezen múlik, hogy le tud-e fékezni, ha kell, el tud-e indulni a hóban, vagy, hogy fel tud-e menni egy emelkedőre. Ez a 4 tenyérnyi felület, ennek tulajdonságai döntenek emberek sorsáról.

Semmi nem szól amellett, hogy valaki ne váltogassa a téli és a nyári gumiját, hacsak nem a rövidtávú gondolkodás. Mert aki 5 évre veszi az autóját, annak már megéri cserélni a gumikat, ha jön a téli hideg, vagy a tavaszi meleg. Közismert, hogy a határ a plusz 7 fok, ez alatt kell(ene) téli gumit használni.

A külföldi kamion vélhetően Szlovákiából jött Magyarországra a 3-as főúton. Szlovákiában a terepviszonyok még keményebbek egy nyári gumin ámokfutó 40 tonnás gép számára, ezért is érthetetlen, hogy történhetett, hogy nem volt rajta téli gumi.

Tőlünk nyugatabbra, Ausztriában kötelező a téli gumi a téli hónapokban és ez jó néhány más európai országban is így van. Ésszerű és szükséges törvénymódosítás lenne, ha itthon is kötelezővé tennék a téli gumit, pláne hóban. Havas utakon a nyári gumi gyakorlatilag életveszély, mint ez ma reggel be is bizonyosodott. Csak rá kell nézni a pórul járt kamion kopott nyári gumijára, a közlekedés nem megengedhető ilyen borzasztó gumiköpenyekkel. Nem csak az objektív felelősség javítaná a baleseti statisztikákat...

Törvénymódosításra van szükség. Szemeket a gumikra, kezeket a gombokra!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr111721570

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: free wordpress hosting Custom themes 2019.03.24. 11:47:49

Itt a 10 leghülyébb képességű képregényhős! - [Nerdblog]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása