Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.03.06. 08:21 HappyMan

Avató, nyitó, borzasztó

Ma játssza első hazai meccsét az idén 100 éves DVTK. A mérkőzésen felavatják a stadion új "állóhelyi" lelátóját, a fedett létesítmény közel 3200 férőhelyes - és immár székezett. Az ellenfél viszont borzasztó, még belegondolni is rossz, hogy a tabella tetején álló Videoton látogat az Andrássy útra. A meccs mindenféleképpen szimbolikus: két-három évtizedet leszámítva száz éves történelme során hol a kiesés elkerüléséért, hol az NBI-be történő feljutásért, hol szimplán a túlélésért harcolt a Diósgyőr. A mai mérkőzést az utolsó helyről várja a csapat és a 100. évében a mostani helyzete leképezi egész történelmét: hősies tavaszra van szükség a bentmaradáshoz, harc lesz a kiesés elkerüléséért.

Nincs még egy ilyen futballklub Magyarországon, amely annyi szenvedést élt volna meg, mint a DVTK. Elég, ha az elmúlt 20 évet veszem alapul, volt feljutás az NBI-be 7 év gyötrelem után, volt anyaegyesület-felbomlás, a DVTK-ból DFC lett, volt több megszűnés, hála a különböző rendű s rangú hazugoknak, csalóknak, Ott Erzsébettől egészen Reszeli-Soós Istvánig és társaiig. S volt sok harc, csalódás és feltámadás is, ahogy azt már régebben megírtam.

Egy valami van, ami elvitathatatlan nagy értéke a Diósgyőrnek: sehol nincs olyan futballhangulat egy meccsen, mint Miskolcon, sehol nem érzi annyira az ember, hogy futballmeccsen van, mint itt. S ami tény, sehol nem érzi Magyarországon annyira futballistának magát egy játékos, amikor pályára lép, mint amikor a DVTK-induló dallamára kivonul a játékoskijáróból a Diósgyőri Stadion gyepére. S ezt a közönségnek köszönheti, s épp ezért, ezt nem veheti el a miskolciaktól senki.

Lelátó-avató lesz Diósgyőrben, csodás koreográfiával. A látványterven látható lelátó ma este életre kel és megtelik...

Voltaképpen az a nagy csoda, hogy a többi magyar pályán még van csapat. Ha a négy, szurkolás szempontjából erősebb helynek mondható klubot leszámítom (FTC, DVSC, ZTE, ÚTE), elmondhatom, hogy sokszor indul el úgy az ember egy idegenbeli túrára, hogy azon morfondírozik, vajon lesznek-e - a valós nézőszám alapján - ezren a hazaiak, lesz-e legalább tíz százalékos meccshangulat. Mert az rémálom, amikor Győrben, vagy Fehérváron kb. 500 néző előtt megy a meccs, nem is beszélve a Fáy utcáról. Az MTK pályán sokszor 200 körül számolja a hazaiakat az ember, de Paks sem egy atomvillanás, bármit is ír a Nemzeti Sport. És még folytathatnám...

Mérkőzéshangulat szempontjából viszont Diósgyőr az Diósgyőr. Nem kell részletezni, itt úgy kel életre a futball Magyarországon, mint sehol máshol. S ide veszem az NBII-ben 1000 néző előtt kalimpáló Ferencvárost is. Ha Diósgyőrben megjelenik a három hülye a játékoskijáróban mögötte a 22 futballistával, akkor nincs az a pénz, amivel egy igazi diósgyőri szurkolót ki lehetne csábítani a stadionból.

A DVTK-ért elő-haló ember át nem pártolna egyetlen sikeresebb magyar csapat táborába, akármilyen bajnokok. Mert akármi történik a magyar NBI-ben a Diósgyőri Stadionon kívül, az a diósgyőri szurkolókat nem érdekli. Ők itt szurkolnak kedvenc csapatuknak, itt isszák a sörüket és itt nyomják le felest is meccs előtt, ha éppen hideg van. Sokaknak általában már 30 fok alatt hideg van, s így a "gyorsítás" indokolt...

Ma délután 5 órakor is valami nagy durranásra számíthatunk, a szurkolók egész stadionos egetrengető koreográfiával készülnek a Videoton ellen, s vélhetően Mezey tészta bácsi is visszaszívja azt az eltévelyedett állítását, hogy Székesfehérváron van a legjobb szurkolótábor.

Ma este minden adott: 100 éves centenárium, szezonnyitó, szektoravató, Bajzátpéter, Tornyibarnabás, pirománia. Nincs mese, Diósgyőr nagyot szól.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr321813110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása