Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.05.02. 09:20 HappyMan

Betelepítés, kilakoltatás

Címkék: fészekrakók

Nincs válasz. Nincs válaszuk beszélgetőpartnereimnek arra a kérdésemre, hogy ugyan mi a fene érdeke fűződött Káli Sándornak ahhoz, hogy kétszáz putrilakó fémtolvaj családot költöztessen be Miskolcra, az Avasra. Nincs érv amellett, hogy miért jó az egy polgármesternek, hogy nincstelen munkanélkülieket költöztet be az általa irányított városba, ahol a rendszerváltás utáni visszaesés és pangás után éppen sikerült némi előrehaladást produkálnia.

Ellenben számtalan hátránnyal "járt" az új lakók beköltüztetése:

  • szociális feszültség keletkezett
  • a kár a hírek szerint meghaladja a 3 milliárd forintot
  • az Avasi lakótelepen elértéktelenedtek a lakások
  • fémtolvajok mindent vittek
  • tönkretették a lépcsőházakat (lámpalopás, kosz, szemét és berendezések szétverése)
  • tönkretették a társasházakat (nem fizették a közös költséget és a közüzemi számlákat sem)
  • csendháborítás
  • a lakók biztonságérzete csökken
  • Városőrség felállítására kényszerült az önkormányzat többszáz millióért
  • az önkormányzat szociális kiadásai megnőttek
  • satöbbi

Gondolkodjunk józanul! Kell mindez egy polgármesternek? A városban az ellenzéki pártok - és a hozzájuk közel állók - a mai napig azt állítják, hogy Káli költöztetett be, pedig a napnál is világosabb, hogy nem ő volt, ez éppen, hogy politikai ellenfeleinek állt érdekében. Dr. Nagy Kálmán a kampányban még fészket is photoshoppolt a polgármester fejére. A fideszes kampányújságok is foglalkoztak a témával, mondanom sem kell, hogy kire célozgatva...

Itt lenne az ideje, hogy megtudjuk, kik azok a rejtélyes ügyvédek, akik tönkretették az Avast és 40 ezer ember életét. Mert egy betörő monogramja is nyilvános, de egy többmilliárdos ingatlancsalás-sorozat elkövetői - vagyis gyanúsítottai - boldogan lubickolhatnak a hatóságok "védőszárnyai" alatt (mögött), talán még Thaiföldre is elutazik egyik-másik nyaralni, vagy a Seychelle-szigetekre, ezek ma nagyon divatos helyek jogász körökben.

Amikor kb. 3 éve kiderült, hogy a Miskolcra beköltöző nincstelen, vidéki nyomortelepekről érkező fészekrakók jórészt mind ugyanott dolgoznak, ugyanannál a vállalkozónál (tehát a munkáltatói igazolások nyilvánvalóan hamisak), már akkor hivatalból eljárást kellett volna indítaniuk a hatóságoknak. De fél évig a fülük botját se mozdították, mintha Kolumbiában élnénk. Aztán amikor már sehogy sem akaródzott megkezdeni a vizsgálatot, akkor tett feljelentést az Avas egyik önkormányzati képviselője és a polgármester. Amennyire a sajtóból kitűnik ez a mocskos ügy, az egész város felháborodott, csak a nyomozó hatóságok nem. Aztán megtudtuk azt is, hogy igen, már ímmel-ámmal hozzákezdtek a nyomozáshoz, de túl nagy ügybuzgalomról nem tettek tanúbizonyságot, hol arról olvastunk, hogy a rendőrség nyomoz, hol arról, hogy az ügyészség, de valahogy ez az egész ügy még ma is homályos a miskolci közvélemény számára. Felháborító, ahogy a nyomozó hatóságok nem mondanak semmit, mintha az időt húznák, mintha a kormányváltásra, vagy mi a fenére vártak volna. Szerintem iratok is eltűnhettek, nagyon értékes aláírásokkal a lapok alján. De ez csak szigorúan magánvélemény. Közben a gyanúsítottak(?) bankszámláján gyűltek a milliók, tízmilliók, százmilliók...

Előre borítékolom: az elkövetők meg fogják úszni.

Nevük nincs, az ügyészség szerint bűnösök sincsenek, csak egy gyanúsított van, a többiek megússzák. Hiszen egy tanúvallomás szerint szervezett akció volt, névtelen felhajtók nincstelen családokat hajtottak fel a beköltöztetéshez, a feladatok le voltak osztva. Pokollá tették 40 ezer ember életét, többmilliárdos kárt okoztak az adófizetőknek, szociális válságot okoztak, de ahogy az eljárás körülményeiből a szigorú büntetésre következtetünk, úgy tűnik, egyre kevesebb a gyanúsított, aki bent marad a hálóban, az talán egy felfüggesztett börtönnel meg fogja úszni oszt jó napot. Ki tudja? Akár még egy brutális, ötvenezer forintos pénzbírsággal is agyonvághatják. Vajon a szemünk előtt zajlik a hogyan úszhatják meg a fészekrakós ügyvédek című játék?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megússzák??? Üresen maradnak a börtöncellák?

 

Közben a miskolci önkormányzat próbálja normalizálni az elszabadult viszonyokat és vásárolja vissza a lakásokat. Folyamatosan lakoltatja ki a gyalázatos életvitelű illegális fészekrakókat, s rendőröket költöztet be a helyükre. De a folyamat lassan halad, mert az ügyvédek kiokosították lakások bitorlóit, hogy adják ki albérletbe az ebül szerzett lakásokat, hogy minél lassabban haladjon az eljárás. (Ennek jogi hátteréről mit sem tudok, de az ismerőseim lépcsőházában is már 2. generációs albérlők laknak.) Kíváncsi lennék, mennyibe kerül az állami és önkormányzati adófizetőknek a rend helyreállítása. Kíváncsi lennék, mekkora a Mihő, a Mivíz, az Émász, a Tigáz és a többi közszolgáltató kára, és, hogy a dagadtra hízott ügyvédbűnözői bankszámlák fedezik-e majd bárkinek is a kárát. Fészekrakó: a szó ma már egyet jelent Miskolcon a városba illegálisan beköltöző népes, segélyből élő putrilakókkal, akiket a velük kapcsolatban álló ügyvédek nagyon szépen kiokosítottak, hogy hogyan packázzanak a társasházzal, a többi lakóval és a jogszabályokkal.

De ki adja vissza a borzalmas éveket az ott lakóknak? Az ingatlanár-zuhanásból köddé vált milliókat a házak eladóinak?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr731967955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása