Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.06.26. 07:19 HappyMan

Miskolcon is győzött a neorákosista forradalom

Címkék: orbán viktor waschler tamás miskolci fidesz juga györgy szinay attila tavaszi zsolt lenártek andrás csutorás géza

Feloszlatták a miskolci Fideszt. A párt országos központja nem lacafacázott, hivatalosan "elégedetlenek" voltak a miskolci Fidesz munkájával. Öt ősfideszes esett áldozatul: Szinay Attila (eddigi frakcióvezető) , Lenártek András (miskolci pártelnök), Juga György (a miskolci Fidesz-szervezet egyik megalapítója), Tavaszi Zsolt (önkormányzati képviselő), Csutorás Géza. Az ügynek több oka is lehet.

Az egyik okról nem beszélhetünk, nem akarunk sajtópert. A másik, hogy ugyebár forradalom volt a szavazófülkékben. Ahogy a Fidesz hatalmi terjeszkedését és a demokratikus intézményekre mért csapások sorozatát látjuk, utólag nyilvánvalóvá vált, hogy ez egyfajta rákosista forradalom volt, csak a szavazók nem tudtak róla. Nemcsak a baloldali értelmiség, hanem a Fidesz félszövetségese, a Jobbik is a Rákosi-rendszer visszatéréséről beszél. (Sőt: "Az Országgyűlésben tartott sajtótájékoztatóján a politikus az Alkotmányvédelmi Hivatalt AVH néven emlegetette...")

Márpedig Rákosiék hatalomra kerülésük után a rendszer ellenségeivel is leszámoltak. S most Orbánék is. Így a rendszer ellensége Juga György, Lenártek András és Tavaszi Zsolt, akik 1994-ben elkövették a diktátorbán elleni főbűnt. Ekkor történt az (első és) utolsó olyan országos elnökválasztás a Fideszben, amikor Orbán Viktor ellen merészeltek jelölni valakit, történetesen Waschler Tamást. Leszámítva persze azt az elnökválasztási bohózatot, amikor első kormányzása idején Orbán miniszterelnökként lemondott a pártelnökségről. Szóval a miskolciak fő bűne az volt, hogy az 1994-es óriási választási kudarc után úgy gondolták, hogy a pártot vereségre vezető pártvezetés helyett újra van szükség. Ez egyébként a demokratikus szokás, ez történt most az MDF-ben, az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és úgy általában külföldön is a demokratikus pártoknál.

Emlékeztető: 1992-93-ban a közvélemény-kutatásokon a Fidesz népszerűsége annyira magas volt, hogy elsöprő győzelemre álltak. Nagyobb volt az előnyük, mint a mostani parlamenti választások idején. Orbán Viktort már sokan miniszterelnök úrnak szólították, a Fidesz ekkor tette meg az elsőlépést a demokrácia ellen: a parlamenti bejutási küszöböt 8%-ra akarták emelni. A választásokon ezután 1994-ben kaptak 7%-ot, ha sikerült volna a tervük, ma nem lenne bent a Fidesz a parlamentben!!! 1993-94-re datálható az is, amikor az ultraliberális Fidesz egycsapásra megváltozott és szavazatszerzés céljából jobboldali konzervatív párt lett. Ezután már nem kiabálták a parlamentben felszólaló KDNP-s képviselőknek, hogy "térdre, csuhások!" Ájtatos, őszinte, hiteles, jó keresztény politikusokká váltak egy csapásra.

1994-ben Orbán nyerte az elnökválasztást, Waschlert pedig Rákosiék Orbánék kiszorították a pártvezetés közeléből, s szorították egyre kijjebb. De Orbán nem felejt, még most, 16 év után is bosszút állt az ellenfelét támogató miskolciakon. Kicsit hátborzongató: 16 évig készült arra, hogy leszámoljon, 16 évig forrt benne a gyűlölet és az utálat. Hát milyen ember ez? Ilyen. A legsötétebb bosszúálló lélek.

A miskolci fideszeseknek annyi, majd az országos pártközpont megmondja, hogy mi legyen Miskolcon. Majd ők Budapesten eldöntik, hogy ki lesz jó Miskolcon, egyelőre polgármester-jelöltet sem találtak még, hiszen a miskolci Fidesznek Juga György 2002-es alpolgármesteri bukása óta nincs igazi vezére, s arra a diktátorbán ék is nagyon odafigyeltek, hogy ne is legyen, valójában Juga alpolgármestersége sem tetszett nekik.

A Fideszben két ok miatt sincs polgármester-jelölt: egyrészt akik szóba jöhetnek, óvatosak, mert 1994 óta kézzel tapintható a feszültség az országos és a helyi pártvezetés között. Senki sem szeretné, ha Orbán összemosná Jugáékkal, mert akkor nem lehet közel kerülni a zsíros bödönhöz. Másrészt Káli Sándor erős és esélyes ellenfél, akárhogy is áll ma az MSZP népszerűsége, a fideszes polgármesterjelöltek ezért sem olyan bátrak, hiszen a miskolci polgármestert szinte lehetetlen vállalkozás legyőzni, pláne ilyen szétesett párttal a hátuk mögött.

Érdemes elgondolkodni azon is, hogy amíg nyolc évig ette ez az öt fideszes politikus az ellenzékiség keserű kenyerét, addig jók voltak a Fidesznek, most, hogy odakerültek a zsírosbödönhöz és lehet lopni meg lehet csípni a zsíros állásokat, kormányzati munkákat, most a szemétdombra hajítják saját elvtársaikat. Ellenzékben jók voltak, de a kormányzati jóból már nem jár nekik semmi. Nem mellesleg Tavaszi, Juga és Szinay a miskolci Fidesz három legértelmesebb politikusának számít, de a szavazófülkékben lezajlott neorákosista forradalom után nem ilyen emberekre van szükség, hanem minden Budapestről érkező kívánságot vakon teljesítő, ostoba szolgalelkű seggnyalókra.

VIKTOR! VIKTOR! VIKTOR! VIKTOR!

55 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr12110919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2010.06.26. 08:46:14

Wachsler Tamás azóta a Földgömbnek ír és fotózik, jobban is teszi.
A polgármesterjelölt meg biztos Pelczné lesz, ő kellőképp szervilis.

Psyman 2010.06.26. 12:16:17

Még egy nagyhangú exkommer blog. Nem baly az ellenzéki lét jót tesz az efféléknek :)
Mellesleg én sem helyeslem, hoyg nem Sólyom lesz a köztársasági elnök, de ettől még itt nem lesz diktatúra, bármennyire is szerené a zsírosbödön mellől kiesett párt és (blog)holdudvara.

Libretto · http://szviccs.blog.hu 2010.06.26. 12:20:30

Köszönöm a 92-93-as visszacsatolást, mindig hülyén néznek rám, amikor a Fideszt szándékosan, mint liberális szervezetet aposztrofálom.

ekeferko 2010.06.26. 12:23:11

Marhaság.
Az a legszormorúbb az egészben, hogy lehetne értelmes bírálatot írni arról, hogy miért kell hatalmi szóval feloszlatni egy helyi szervezetet, arról, hogy legyen-e erre egyálatlán lehetőség.
De így... Meredek csúsztatásokkal teli szimpla köpködés.

Dr Kangörény 2010.06.26. 12:24:20

@Psyman: Nem baly?
Még egy agyatlan seggnyaló fidesznyik komment.

Nektek annyi agyatok nincs, hogy eljussatok odáig, akinek nem tetszik a fidesz egy-egy túlkapása, az nem kommunista?

Ennyi erővel te egy agyatlan fasiszta vagy.

Menj vissza az iskolapadba, ott majd megttanítják neked a helyesírást. Te fasz.

gpetersz 2010.06.26. 12:26:32

@Psyman: Neked meg néhány 7.92-es tenne jót. Barom.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2010.06.26. 12:36:41

Gyerekek, az egymás szapulásának sok értelmét nem látom. Mindenkinek joga van leírni a véleményet, és lehet azzal egyetérteni, vagy nem. Az ellenvéleményt mindkét oldalról inteligensebben is le lehet írni.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.26. 12:38:42

@gpetersz: 7.62-es... 7.92-es nincs. :D

---
Mondjuk az legalábbis vicces, hogy én évek óta mondom: Viktor=II.Rákosi, a többség meg csak most kezd rájönni...

antho 2010.06.26. 12:38:54

Már ne is haragudj, de Szinayékat már 10 évvel ezelőtt ki kellett volna zárni.

Blogger Géza 2010.06.26. 12:40:17

Micsoda buta poszt, ugye te sem gondolod, hogy nem lett volna mód az elmúlt 16 évben Orbánnak lépnie ez ügyben, ha akart volna? minden pártban van időnként olyan, hogy egy alapszervezetet az állandó belső vita és az ebből fakadó sikertelenség ural, ha ez állandósul, ilyenkor sajnos nincs más, mint feloszlatni, és tiszta lappal indítani egy újat. Nyilván megvárták ezekkel a parlamenti választásokat, ennyi. Ha nem képesek kiizzadni egy normális polgármester-jelöltet sem, akkor mi a fenét akarnak.

A Rákosi kép, "félszövetséges" és hasonló kreténségek végképp nevetségessé teszik ezt a gyűlölettől csöpögő írást.

FalóNyúl 2010.06.26. 12:46:21

@Psyman: Szerencsétlen kiscsótány hagyd már abba ezt a komcsizást, helyette fejezd már be ha tudod az általánost...

FalóNyúl 2010.06.26. 12:48:27

@Sixx! Esetleg pár 0.357 magnum? :-)

nestrot10 2010.06.26. 12:51:22

Beindult a párt diktatúra, Ellent mertek mondani a gonosz törpének?...csak Pelcné szopok tovább?

Freŝa 2010.06.26. 12:55:05

Elég amatőr ez az Orbán, ha 16 évvel a miskolci szervezkedés után záratja ki a rebelliseket, nem gondolod? Amennyiben az írást komolyan vennénk, arra juthatnánk, hogy Orbán 16 évig készült arra, hogy Jugát, Lénárteket kizárassa a pártjából. Fú, mekkora cselbajnok! 1998-2002 között csak azért hagyta, hogy Juga alpolgármester legyen, hogy majd 2010-ben leszámolhasson vele. Ja, Juga és Lénártek csak azért vezethette eddig a helyi csoportot, hogy a sötét, bosszúálló lélek 2010-ben durván elbánhasson velük. Micsoda ember ez? Hátborzongató... Nem lenne érdemes inkább valami helyi konfliktust keresni a háttérben? Csak a realitás kedvéért gondolom.

A szerző tehát postjában csakis magáról rántja le a leplet: primitív Orbán-gyűlölet, egyszerű gondolkodásmód. Sajnálatos, hogy manapság már bárki irkálhat bármit, mindenfajta következmény nélkül. Mielőtt megkapnám a szokásos Fidesznyik, meg hasonló minősítéseket a következmény fogalma alatt az olvasók lesújtó véleménynyilvánítását értem.

Barátom, kezdj el inkább valami hozzád illő dologgal foglalkozni, mert ez a politikai elemzés-féleség, vagy micsoda szemmel láthatóan nehezen vehető akadálynak minősült...

nestrot10 2010.06.26. 13:00:02

Rohadt Fidesz banda! Orbán is inkább Vajda lett volna, jobban járt volna az ország:)

nestrot10 2010.06.26. 13:01:02

@Freŝa : Orbán már nem is Rákosi, inkább Sztálin--(ugyan olyan beteg ember)

drazsé 2010.06.26. 13:02:18

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

van

7.92x57 mauser és 7.92x33 Kurz

létező mindkettő

Pelczné? Pelczné?

Na, Káliék kezdhetik behűteni a pezsgőt...

ikri 2010.06.26. 13:07:23

A Jobbik mióta "félszövetségese" a Fidesznek?

Jah, hogy aki az Egy és Igaz párt, az MSZ(M)P ellen szavaz, az máris egy táborba tartozik?

S még ez beszél itt neorákosi forradalomról...

papillon 2010.06.26. 13:08:35

@Psyman: Neked nem baly, hoyg nem tudsz magyarul írni? Talán vegyél fel titkárnőt.

ikri 2010.06.26. 13:09:41

@Freŝa : ezzel csak egyetérteni tudok :)

DV 2010.06.26. 13:12:25

hétvégi agyvihar...a piroslap kivételesen lazít?

Tita nick 2010.06.26. 13:15:49

Ez egyébként a demokratikus szokás, ez történt most az MDF-ben, az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és úgy általában külföldön is a demokratikus pártoknál.

Ennél a mondatnál álljunk meg egy pillanatra. Kedves komám, ugyan mondd már meg nekem, hogy az általad oly nagyrabecsült nyugati demokráciákban lemondtak volna_e egy ősződi beszéd után? Még kevesebért is lemondtak volna. Namármost kedves komám, mutasd fel nekünk azt az írásod, amiben 2006-ban oly lelkes híve voltál a demokráciának, hogy nagy féltésedben követeled a Gyurcsány kormány lemondását. Ha ezt az írást nem teszed itt közzé és nem válaszolsz a kommentre, akkor hiteltelen vagyol.

Tita nick 2010.06.26. 13:16:35

javyítás - kevesebbért

Mike36 2010.06.26. 13:17:25

nem tetszik a poszt, de valahogy az utolsó mondat találó, ez a tendencia
talpnyalók kellenek, más senki
nem tudom hogy Orbánból lenne az új Rákosi, de a 2000 környékén ráragasztott miniduce aktuálisabb mint 10 éve

DV 2010.06.26. 13:18:05

javytás=javítás, mielőtt leüvöltik a hajad :)

Tita nick 2010.06.26. 13:19:11

@DV: Üvöltsék le a szar klaviaturám.

Mike36 2010.06.26. 13:20:17

@Freŝa : még szerencse, hogy nem rögtön börtönbe dugatnád

moszkvicssluszkulcs 2010.06.26. 13:24:48

A sok okos közt van miskolci? Vagy csak fröcsögtök egymásra.

ghoezeke mate 2010.06.26. 13:31:08

No de miért oszlatták fel?
Mit jekent az, hogy "elégedetlen" az országos vezetés?

Ralph Cifaretto 2010.06.26. 13:34:29

Wachslert 94 miatt például úgy megfingatta az ellenfelet nem tűrő Orbán, hogy kormányra kerülése után 98-tól a honvédelmi minisztérium közigazgatási államtitkárának nevezte ki.

Ennyit erről.

Ralph Cifaretto 2010.06.26. 13:37:01

@nestrot10: Lassan már nem is ember. Bezzeg a komcsik és Gyurcsány alatt milyen jó volt.

Tita nick 2010.06.26. 13:40:33

@Ralph Cifaretto: Feltétlen jobb! Gondolj csak bele, hány frissen végzett orvos és mérnök kapott lehetőséget arra, hogy elmenjen a nagyvilágba szerencsét próbálni sokkal több pénzért. Azon kívül meg nem lőtték ki a szemüket és nem kellett tojást dobálniuk. Nem utolsósorban pedig nem kellett hallgatniuk Lenvai Ildikó hangját. Na, nem volt jobb? :-)

gyem 2010.06.26. 14:02:50

"Az egyik okról nem beszélhetünk, nem akarunk sajtópert."

Honnan ismerős ez a többes szám első személy?? ;)

világoszöld 2010.06.26. 14:03:31

néhány idézet a régi korok elvtársaitól. " A forradalom megeszi a saját gyerekeit", ill" ma megdicsérlek azért, amiért holnap felelni fogsz". nincs új a nap alatt

CsárliFirpó 2010.06.26. 14:12:00

Primitív egy blog.
Most amikor önkormányzati pozíciókra vannak a jelölések, sok helyen felszínre jönnek az ellenérdekű csoportok harcai. Ez nem jó a pártnak, emiatt végső esetben lépni kell és feloszlatni. Nincs ez másként hasonló, nagy (de akár kis) tagsággal rendelkező pártoknál sem.
A napokban a Bp. XI. kerületi Fideszt is feloszlatták. Ha valahol a széthúzás és ellenérdekeltség akadályozza a munkát, akkor az nem hogy nem demokratikus, hanem egyenesen érdeke is a pártnak, hogy ezt megszüntesse.
Akiknek pedig így meghiúsul a sz*rkavarásuk, azok ilyesmi blogokban sírhatnak.

JohnHenry 2010.06.26. 14:14:47

érdekes, ma reggel én is oda jutottam, hogy épül az új rákosi-kultusz, elég csak ránézni az mno.hu cikkeire :-(

JohnHenry 2010.06.26. 14:17:51

@CsárliFirpó: "széthúzás és ellenérdekeltség"

igen, ezt másként úgy hívják, hogy nehogy már ne az kapja a zsét, aki a felsőbb pártvezetés kutyája

egyébként a kdnp-ben ugyanez megy, könyöklés felülről ezerrel, akik a végeken eddig dolgoztak mint állat, meg le vannak xarva.

szjm 2010.06.26. 14:21:15

@Bereczki Zoltán: Pelczné EP-s :) Amúgy lomha és picsogó. Miskolcon nem tudna nyerni.

szjm 2010.06.26. 14:25:23

Gyenge volt a fidesz Miskolcon, ez biztos. Szerintem el is qrvultak, nem kicsit...

Artie 2010.06.26. 14:26:47

@Libretto: Detto... Másik kedvenc kérdésem a "melyik párt vonult ki 1990. június 4-én a frakcióvezetője utasítására a Parlamentből, amikor Trianon 70. évfordulójára egyperces néma vigyázállással emlékezett meg a Ház - kutyakomédiának minősítve az egészet.

Na persze most már máshogy magyarázzák, hogy akkor miért.

@Psyman: Aki a bajt ly-nal írja, az ne magyarnak tartsa magát, hanem valami ősbantu származású koreainak. Ennyi érved van? Sok lesz egy kicsit.

mréveiller 2010.06.26. 14:32:51

az index cikkek hatására szerintetek mindenki imádni fogja a bukott mszpt? nem értem mi a cél ezzel a napi 4-5 cikkel de kezd k. unalmas lenni.

CsárliFirpó 2010.06.26. 14:35:52

@Bence87: egyetértek, az Index az utóbbi időben aránylag kiegyensúlyozott volt, de most megint olyan erővel nyomul egyik oldal irányéba, hogy az gusztustalan.

Húsleves 2010.06.26. 14:52:51

Az index úgy viselkedik, mint az alvó ügynökök. Sokáig meglapult és úgy tett, mintha pártatlan lenne, de valakik szóltak (talán Paul Lendvai és Soros György), hogy itt az idő, és azóta beindult a FIDESZ-ellenes agymosás.

lnyak 2010.06.26. 14:59:16

Megint szép jövő elé nézünk!

Rob67 2010.06.26. 14:59:40

@Psyman: Ahogyan exkommer a köztársasági elnökjelöltetek is?
Ma már trendi exkommernek lenni kedves barátom, ezt ne felejtsd el :)
Úgy sokra lehet vinni...

Nagy Tibi (törölt) 2010.06.26. 15:22:53

@Happyman:

"Az egyik okról nem beszélhetünk, nem akarunk sajtópert."

Kíváncsi lennék a másik okra is.
Sz.tem nyugodtan leírhatnátok, de nem vagyok járatos jogi dolgokban.
Egyébként nem hiszem, hogy egy "szaros" blog ellen indítanak pert.

Ha tényleg van belső információtok, valószínűleg az lehet, a miskolci Fidesz feloszlatás oka.
Mert ez a 16 év várakozásos ok szerintem is gyenge.

Az élet ennél egyszerűbb.

lorantka_a_gall 2010.06.26. 15:36:28

@Freŝa : Ott a pont. Gondoltam, hogy normális emberek is járnak errefelé... De hát ez van. Hülye poszt, hülye olvasók.

Mellesleg, kedves posztíró: ha kicsit magadba néznél, ezzel az érveléssel "Orbán a géniusz"-t is kihozhattad volna az eseményekből, ugyanis kétharmaddal nyertek. Ha mindezt előre látta. :)

öregpóni 2010.06.26. 15:53:20

@lnyak: Meg lehet, hogy "szebb jövő" elé
nem????????????????

öregpóni 2010.06.26. 16:00:40

@Artie: Valaki azt is modotta annó "csuhások
térdre! imához! Most meg kell a KDMP, meg a
papság?-ja azóta gondolkodott, bár nem úgynéz ki.

öregpóni 2010.06.26. 16:06:25

@Húsleves: Soros ijet nem mondott, mert a keblén nevelkedett az alapítványba. Soros most kaszál rajtunk, mert megbüntették ill. pert vesztett, ezért nem nyilatkozott a nagy-
vezír.

szjm 2010.06.26. 16:13:32

öregpóni... hajaj

bigthereal 2010.06.27. 19:05:07

nagyon sok okoska van itt...:P

Vörös Nefelejcs 2010.06.28. 19:11:06

Hajrá, exkommerek.

(micsoda hülye szó ez...)
süti beállítások módosítása