Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.07.26. 00:23 HappyMan

Újra Kriza - a sértődött ember visszatér

Címkék: villamos miskolci fidesz kriza ákos

Tökéletes választásnak tartja Zsiga Marcell önkormányzati képviselő a hétvégén bemutatott Kriza Ákost, a Fidesz miskolci polgármester-jelöltjét. Tudomásunk szerint az MSZP is a tökéletes jelöltnek tartja - de a saját szemszögéből. Kriza megtestesíti a Fidesz kettészakadását és jelenlegi skizofrén állapotát, míg a másik jelölt, a Miskolcért már eddig is sokat tevő Bihall Tamás nem kért a bábpolgármesteri megaláztatásból és a kézivezérlésből.

Érdekes a helyzet a miskolci Fideszben, hiszen mindenkit kirúgtak (feloszlatták a miskolci Fideszt), s egyelőre csak a 2006-os polgármester-jelölt maradt a régi versenyző. Kriza megosztja a helyi narancsosokat, sokan közülük szívesebben indították volna inkább Bihall Tamást, a Borsodi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét Káli Sándor ellenfeleként. Szondáztatták a közvéleményt Garamvölgyi Attila indítása kapcsán is, az ő nevét is bedobták pár hónapja. De a budapesti pártközpont lecsapott, és ők döntötték el, hogy mi legyen. Pár hete közölték a helyiekkel a döntést.

Az nem meglepő, hogy most mindenki fél szemmel a másikat nézi a helyi narancsosoknál, méregetve, hogy ő most jó elvtárs, vagy rossz elvtárs és hány évet kapott Orbán Viktortól. Mint közismert, öt góré két évig párttag se lehet, nemhogy akárki. A legfőbb érv egyébként Bihall mellett az volt, hogy tekintélyes szakember, akinek a munkahelyteremtés lehet az egyik fő feladata, míg a másik fél úgy gondolta, hogy eddig se volt túl sikeres munkahelyteremtő a BOKIK elnökeként. Biztos, ami biztos, Krizáék lenyúlták a Bihall-vonaltól ezt a munkahelyteremtősdit: Ákos bácsi bemutatkozásakor kinyilatkoztatta, hogy ő bizony munkahelyeket teremtene. Na bumm, nem mondott ezzel újat, 1990 óta ez az egyik polgármester-jelölti sztárszlogen, isten hozta, hát hol volt eddig? A miskolci MÁV-rendelőt vezette egyébként, értesüléseink szerint nem is rosszul.

Érdekesség, hogy 2006-ban is Kriza volt az MSZP-s Káli Sándor ellenfele, s miután Káli Sándor legyőzte, önkormányzati képviselő lett (Az Index cikke szerint 2006-ban MDF-es volt a Fidesz jelöltje. Most úgy tudjuk, KDNP-s, bár leginkább fideszesnek tűnik, de ezt náluk sosem lehet tudni.), majd néhány hét után kimaradt a testületi ülésekről, úgy tudjuk, betegsége miatt. Meggyógyult, de mégsem tért vissza a városi közgyűlésbe, a nemrég napvilágot látott egyik vélemény szerint azért, mert nem értett egyet a miskolci Fidesz politizálásával. A Borsodblog úgy értesült, hogy rosszabbul esett neki az, hogy a bukás után szeretett volna Szabolcs megyében kórházigazgató lenni, de a fideszes többségű megyei önkormányzat végül más mellett tette le a voksát és ekkor megsértődött, s kivonult a politikából. A Bihall-vonal is próbálta magyarázni a párt budapesti vezetésének, miszerint jobb lenne egy olyan fideszes polgármester, aki tett is már valamit Miskolcért, mint egy olyan műanyag politikus, aki csak 4 évente jön, mint a futball VB, és eljátssza a nagy városvezetőt.

A meccs végül ott dőlt el Kriza javára, hogy Bihall visszalépett a polgármester-jelöltségtől, mivel egy alkalommal, amikor a város esetleges irányításáról beszéltek, közölték vele a fideszes illetékesek, hogy neki majd többnyire csak reprezentálnia kell majd, az alpolgármesterek majd dolgoznak helyette is. Kösz, nem - mondta Bihall és így maradt Kriza a régi-új jelölt, de sok helyi fideszest még így is győzködni kellett, mert ez nem tetszett nekik.

Ami a bemutatkozást illeti, nem volt csúsztatásoktól mentes. Olyanokat mondott például, hogy "kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a város a következő években végre fejlődési pályára álljon". Ahhoz képest, hogy a miskolciak pontosan tudják, hogy az elmúlt 8 évben éppen a Káli-féle garnitúra mozdította ki Miskolcot az alvó tespedésből a 11 évnyi sikertelen és Miskolcot Debrecen és Győr mögé helyező Fidesz-KDNP-s városvezetés után, és adott lendületet a városnak, elég érdekes bemutatkozás, különösen annak tudatában, hogy éppen zajlik a város villamosvonalának 40 milliárdos rekonstrukciója, amit a Fidesz eredetileg leállított volna. Ha teheti. De még érhetik a várost meglepetések, hiszen azt tervezték, hogy péntekig nyilvánosságra hozza a Fidesz-kormány, hogy milyen beruházásokat, EU-projekteket állít le, s mi úgy tudjuk, több miskolci projekt is, így a Szent István tér és a Selyemréti strand könnyen bajba kerülhet, de a halállista - bár álítólag kész - mi úgy tudjuk, hogy még rendkívül képlékeny.

Krizáék bejelentették, hogy "Fontos nekünk" címmel konzultáció-sorozatot indítanak, elég szerencsétlen szlogen, mert a miskolci népi szájhagyomány szerint ezeken mi másról, mint a sok pénzről lesz szó.

 

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr302176197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.07.29. 10:32:13

Mese habbal az egész, Bihall Tamás neve fel sem vetődött mint polgármesterjelölt egyetlen Fidesz tagnál sem, ez csak a volt MDF-es Balázsi Tibor kreálmánya, emígyen a sztory teljesen alaptalan, mint az előző neorákosista cikk, amyel merő balga és hülye sci-fi volt, hogy mindezen változtatások Wachsler Tamás miatt történnének.
Javaslom a szerzőnek, hogy ne olvasson több Andersen könyvet mert a bloggolást nem "Grimmre" mérik.

Ford Mustang 2010.07.31. 09:49:36

@election sc.monitor: Bihallt miskolci Fidesz közeli vállalkozók akarták, de nemcsak amiatt nem lett polgármester-jelölt, mert miután előretolták, a Fidesz egyik szárnya ott alázta ahol tudta, hanem beteg is lett, így könnyű volt "udvariasnak" lennie, amikor kiszállt az egészből. Lejött a pesti vezérkar Miskolcra és megmondta, hogy márpedig Kriza lesz a jelölt, a helyieknek kuss. Így volt.

Orbán a Waschler ügy óta utálja Miskolcot, csak támadható politikusokat enged pesti ügyek közelébe Miskolcról. Répássy nem felelt meg a 3-as átvilágításon, Pelczné meg a régi MKV-s - BKV jellegű - szerződései miatt támadható. Addig jó nekik, amíg ki nem derül az igazság, hogy miért nem ment át Répázó Robi, meg, hogy mi volt azokban az MKV-s szerződésekben.

condor 2010.08.16. 14:52:09

A szocik már elkezdték támadni, gondolom a kórházügyre válaszul...
Mondjuk lehet, hogy jogosan mert a betegsége után miért nem járt legalább be, arra a tetves Városházára, így tényleg jogosulatlanul markolta fel a tiszteletdíjat.
Káliék is megérik a pénzüket, de ezek se tűnnek különbnek semmivel.
Ezek a szocik állításaik(kérdéseik):
www.miskolciszocialistak.hu/miskolc/35-miskolc/62-van-e-fidesz-miskolcon
Mondjuk a 6. nem értem de mindegy...

vidroczki 2010.08.17. 23:18:46

Ez meg a vász volt.
Soha nem volt ennyire erős a Fidesz Miskolcon - így reagált a párt arra, hogy pénteken Mokrai Mihály, az MSZP miskolci szervezetének alelnöke sajtótájékoztatóján azt tudakolta, hogy van-e Fidesz Miskolcon.

A Fidesznek négy egyéni országgyűlési képviselője van Miskolcon: Csöbör Katalin, Zsiga Marcell, Nagy Kálmán, Sebestyén László, a Fidesznek frakciója van a miskolci közgyűlésben, amelynek vezetője Szinay Attila, a Fidesznek polgármesterjelöltje van Miskolcon: Kriza Ákos személyében. A párt közleménye a fentiek mellett arra is emlékeztet: a Fidesznek 20 egyéni és további listás képviselőjelöltjei vannak Miskolcon, a képviselőjelöltek és aktivistái e hét elejéig mintegy 10 ezer lakásba jutottak el, hogy megkérdezzék a miskolciak véleményét, meghallgassák javaslataikat a városfejlesztés irányairól.

Mondjuk én ezt tökéletesen értem...

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.08.20. 00:16:01

@condor: Csak a hatodikat??? Szerencsés ember vagy!

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.08.20. 00:16:45

@vidroczki: Bemásoltál egy hírt, vagy mi van? :)

condor 2010.08.22. 20:26:38

@vidroczki: Érteni értem csak nem hiszem el...
Mindegyik olyan hiteles ember, hogy csuda.
Nálam nem voltak ismerőseim közül se számolt be senki róla jártak nála.
Ha meg ebben a városban élnek, már rég meg kellett volna kérdezniük a lakók véleményét, vagy nem???

condor 2010.08.22. 20:27:51

@HappyMan: Sokszor elolvastam, a 6.-nál feladtam...
süti beállítások módosítása