Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.05.29. 22:00 HappyMan

Vérszomj és aljas kegyetlenség: életfogytig

Címkék: olaszliszka

Megszületett az ítélet az olaszliszkai perben, s mint ahogy arról az országos sajtó is beszámolt, életfogytiglant kapott az egyik, míg 15 évet öt másik vádlott de jutott 10 év dupla is két fiatalkorúnak per kopf.

Mi Borsodban el tudjuk képzelni, milyen lehetett az a végzetes este. Egy ember vérbe fagyva, gyermekei az életükért rettegnek az autó hátsó ülésén. Nem volt kegyelem, nem volt emberség, nem volt helye semmilyen európai civilizációnak. Vérszomj volt és aljas kegyetlenség.

A vádlottak felmentésért fellebbeztek, míg szakértők szerint az ítélet igazságos.

Talán jobb is, hogy pár évtizedet gondolkodással és elmélkedéssel tölthetnek egyesek. A börtönben nem kell Mónika show-t nézni, nincs gond a segélyre, piára, játékgépre, a lelki megtisztulás útjára léphetnek az elkövetők, s átgondolhatják, követelhetnek-e egymilliárdot a lincselés szó használatáért, vagy nem.

Teljesen egyértelmű, hogy az eset több szempontból is rendkívüli. Először is, rendkívüli az az állati tett, amit a bűnösök csináltak. Másodszor is, rendkívüli az a sajtóreakció, amely az eset után egy bizonyos B. Zs. tollából jelent meg az egyik országos napilapban. B. Zs. kimondta a kocsmák igazságát, s nem volt tekintettel sem a demokráciára, sem az emberi jogokra. Rendkívüli volt az is, hogy a magukat nem szélsőségesnek, nem fasisztának valló Gój Motorosok minden tárgyalási napon megjelentek a bíróság épületénél, árpádsávos nagy-Magyarország felvarróval díszített bőr ruhájukhoz és demonstrációjuk céljához túl sokat nem kell hozzátenni - hiszen egyértelmű. Rendkívüli a gyilkosok által az egymilliárdos kártérítési per belengetése, miközben a rendelkezésre álló agyukkal fel sem fogták, mit tettek, a magyar nyelv és a lincselés szó ismerete pedig látszólag nem erőssége a kegyetlen és vérszomjas bűnösöknek. Még az is rendkívüli, hogy nem enyhítésért, hanem felmentésért fellebbeztek. Gyalázat. A bűn beismeréséig, tettük súlyának felfogásáig sem jutottak el az előzetes rácsai mögött hosszú hónapok elteltével sem.

Kérdés maradt azonban, hogy milyen emberek ezek az elkövetők. Azt tudjuk, hogy aljas vérszomjas, kegyetlen gyilkosok, de ezen túl is: érdemes volna szociológiailag kutatni és feltérképezni ezt a családot, ezt a részét a magyar társadalomnak. Mert ez az eset megváltoztatta a magyar társadalmat, megváltoztatta a többségi társadalom romákhoz való viszonyát.

Elhiszik a Mátrixot, a Terminátort és a Csillagok háborúját?

Mit gondolnak a bűnösök a világról, s arról, hogy mit jelent a társadalom, a civilizáció, a törvény és a jog. Hisznek Istenben? És ha igen, hogyan? Mit gondolnak vajon az emberi életről, arról, hogy az mekkora érték, s mit jelent egy ember élete. Könnyű a válasz: ezek az emberek - akik ma felmentésükért fellebbeztek - nagyon jó helyre kerülnek talán elégséges időtartamra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr271152317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gemby 2009.05.30. 17:28:01

rohadjon rájuk a lakat.
süti beállítások módosítása