Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.03.27. 12:56 HappyMan

Rendőrt hívtak a fészekrakók Miskolc polgármesterére

Címkék: rendőrség káli fészekrakók

Meglepetéééés! Káli Sándor, Miskolc polgármestere ma délelőttre rajtaütésszerű akciót szervezett a fészekrakó program keretében beköltöztetett egyik családhoz. A már régebben ott lakó emberek panaszkodtak, ezért Mátyás királyként álruhába bújt, magához vette a hamubasült pogácsát, a Városőrséget, a közös képviselőt és becsöngetett a 3529 Miskolc, Testvérvárosok utca 8. szám egyik 10. emeleti lakásába, az üveghegyen innen.

Na ott aztán elkezdődött a haddelhad! A bent lakó egyik delikvens kikérte magának azt, hogy őhozzá egy polgármester becsöngessen! Ő talpig becsületes ember, aki bűncselekményből szerzett ingatlanban lakik, albérletben, mivelhogy a lakás papíron egy felsőzsolcai egyéné, ő pedig csak egy ártatlan lakó egészen nagyszámú embersereggel összezárva az ötvenvalahány négyzetméteren. Lett nagy üvöltözés, káromkodás, a polgármester minden volt, csak jó ember nem. Erre a lakók is kijöttek, és ők is kiabálni kezdtek, kb. a tízemeletes ház negyede elmélkedett emelt hangon, a fészekrakók lefelé, a legálisok meg lentről felfelé a fészekrakóknak és a polgármesternek. A disztingváltabb felkiabálások a polgármester felé irányultak, úgymint "hajrá Sanyi!", "dobassa már ki őket!", illetve elhagzott pár szerény "adjon nekik, ne kímélje őket!" is, a hangforrás birtokosai félállásban nyilván futballszurkolók voltak. Kiabált nő, férfi, öreg, fiatal, nagy meccs volt és jó hangulat!

De mit keresett ott Káli? A jólértesültek szerint egy lakossági fórumon panaszkodtak neki a házban lakó becsületes emberek, hogy ők betartják az együttélés szabályait, fizetik a költségeket, a számlákat, míg ezek a derék fészekrakók nemhogy semmit nem fizetnek, mivel nem is dolgoznak sehol, de egész nap bömböltetik a zenét, hangoskodnak, arról nem is beszélve, hogy a lépcsőház is elég súlyos átalakuláson ment keresztül... no ne arra gondoljunk, hogy esetleg kifestették volna, vagy korszerűsítik a beltéri világítást... Az emberek már nem bírták tovább, kérték a polgármestert, csináljon valamit. Káli elment, hogy felhívja a "fészekrakó-albérlők" figyelmét a városi együttélési kódexre, amit Miskolc közgyűlése nemrég fogadott el és felszólította a kritikuss tömeget, hogy akárhonnan is költöztek be Miskolcra, fizessék a számlákat és a közös költséget, mert itt a miskolci panelben ezt így szokás. Meg azt is megkérdezte Mátyás király, kedves gyerekek, hogy milyen jogcímen laknak ott. Van-e szabályos szerződés, fizet-e SZJA-t a kedves bérbeadó a jövedelme után, ilyenek.

Szóval ott tartottam, hogy nagy felháborodás lett erre a meglepetéspartira, a fészekrakó lakók torkaszakadtukból üvöltözni kezdtek, hogy ők csendesen élnek itten, mint kék ibolya az erdő rejtekén, velük nem is lehet semmi probléma, mit képzel ez a Káli, hogy becsenget az ő békés hajlékukba? Azonnal hagyja őket békén és menjen onnan, mert ők rendes, békés emberek, különben kő kövön nem marad! A polgármester nem tágított, ragaszkodott ahhoz, hogy hallgassák végig, amit mondani akar rendről, együttélésről, a csendháborításról, a szemetelésről és a tisztasági szabályokról.

Erre a fészekrakó (de nem gólya) mit csinált? Kihívta a rendőrséget. A rendőrségnek a betelefonáló állampolgár azt mondta, hogy sündörögjenek, menjenek azonnal, mert best of the eksün, tényállás és felforgás van, ugyanis a miskolci polgármester be akar törni hozzá, jajistenem, mi lesz most. (Talán a rögbis bukósisak is Kálinál volt, attól ijedhettek meg annyira. Hát talán a hifi toronyra vetett szemet Káli? Na jó, ezt csak én tettem hozzá. Avasi barátaimtól tudom, hogy a hifi torony minden fészekrakós lakásban alap, még ha egy hétig nem is esznek, mert az a legfontosabb, hisz az jobban kell, mint az ivóvíz.)

Mint közismert, több ügyvéd, banki alkalmazottakkal összejátszva olyan nincstelen, a városi együttélési szabályokat nem ismerő embert költöztetett több, mint száz bérházi lakásba Miskolc és Borsod megye több településére borsodi romatelepekről, akiknek munkájuk nem lévén esélyük sem volt arra, hogy fizessék a költségeket és ott megmaradjanak. Antiszociális viselkedésükkel, tetteikkel azonban kivívták az ott élők nemtetszését, sőt, haragját.

Jelen állás szerint az ügyészség már csak egy ügyvédet gyanúsít, ezt nemrég az Észak-Magyarország című megyei lapnak nyilatkozták.

A kár jelenleg ott tart, hogy 3 milliárd forint.

A családok kiköltöztetése tart, az megüresedett lakásukba az áprilistól Miskolcon felállítandó Készenléti Rendőrség tagjai költözhetnek majd be.

Szóval a rendőrségnek se kellett több, kedves gyerekek, szép szabályosan kivonult, ahogy kell, és leigazoltatták a polgármestert. Beszarás! Felvették az adatokat, tisztázták a tényállást, Káli Sándor, született anyja neve, legyen szíves személyi köszönjük. Megvolt az intézkedés. Betörőt fogtak a fészekrakók.

A vége aztán az lett, hogy mindenki megnyugodott, az egyik ott lakó ismerősöm szerint Káli még visszaszólt nekik: "Még látjuk egymást!"

Frissítés: a BOON utánajárt, nem voltak kint a rendőrök. Én is utánajártam, az ott lakók azt hitték a "kék ruhásokra", hogy rendőrök. Mindenesetre örülünk a BOON kitüntető érdeklődésének.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr571872689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budapest 2010.03.27. 14:48:49

Az hogy a város ennyire le csúszót, Káli elvtársnak nagy szerepe volt!! Miskolc tipikusan viseli, az MSZP kormány elfuserált gazdasági politikáját!!
Ezt a kodex nem fogja javítani.
Nem lesz új munka hely stabil megélhetés.

Ford Mustang 2010.03.27. 19:02:27

@Budapest: Csakhogy Miskolc akkor csúszott le, amikor 1990-94 között fideszes volt a városvezetés és szó nélkül tűrték a 20000 ember kirúgását a diósgyőri nehézipari vállalatoktól.

Káli inkább újjáépítette Miskolcot, minden városi intézményt felújított, vagy bővített a 8 év alatt, illetve épült ipari park, uszoda és jégcsarnok is.

Ugyanakkor a miskolci jogász körökben közismert tény, hogy a fészekrakó csalásban két ügyvéd volt benne keményen, s mindkettő fideszes. Az egyik a volt alpolgármester személyes jó barátja, míg a másik az egyik városi cég jogásza volt, a fideszes városvezetés idején, az MSZP pedig 2002 után, amikor először nyert Miskolcon, kirúgta. A felesége tagja Pelczné Gráciák Egyesületének is. Ez nem véletlen, hidd el!

Az is érdekes volt, hogy alig költöztek be a fészekrakók az Avasra, a Fidesz már terjesztette suttogó propagandában, hogy Káli cigányokat telepített Miskolcra. Holott éppen a Fideszhez köthető jogászok csinálták a fészekrakó bizniszt!

zenebono 2010.03.28. 13:34:46

Balázsi Tibor MDF-es volt.

kamasuka 2010.03.28. 18:21:44

@Ford Mustang:
Fideszes, mi?

Nézz már utána!

Ford Mustang 2010.03.28. 18:30:00

@kamasuka: Ki beszél Balázsiról? A polgármester volt 1990-93-ig fideszes, de ekkor elhunyt (RIP) és az SZDSZ-es T. Asztalos Ildikó lett a polgármester. Balázsi MDF-es képviselő volt, ekkor a kormány vezető pártja volt az MDF. De róla nem írtam, valamit benéztetek.

PR32 (törölt) 2010.03.29. 09:26:51

Fidesz, MSZP, MDF, akármi... Nem mindegy? Le van ez már osztva, ne ezen vitázzatok, plíz! Miskolcon lesz Készenléti Rendőrség. Talán hoznak rendet is oda. (Megj.: Okos dolognak tartom, h a rendőr költözhet a kiürítendő lakásba: nem kell adóból fizetni a szállását, valamint biztos, h kiürítik a lakást ;))
süti beállítások módosítása