Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.09.30. 22:14 HappyMan

Népkert – Hulla Hotel 2.0

Címkék: turizmus hotel népkert

Még a jobboldal vezette a várost, amikor felmerült, hogy egy befektető szállodát építene a Népkert szomszédságába, a Vígadó és a temető mellé. Miskolc népe felkapta a fejét a hírre, hiszen elég bizarr ötlet a holtak városa mellé hotelt építeni. Más a fekvés... Pedig ma Miskolcnak szállodákra lenne szüksége, s bár újra napirenden van a hotelépítés, ma már azoknak nem tetszik az ötlet, akiknek akkor nagyonis… ki érti ezt?

A nép csak Hulla Hotelnek becézte a tervezett szállodát, amely akkor nem valósult meg, hogy miért nem, az máig titok. Mindenesetre a fideszes városvezetésnek valamiért tetszett az ötlet, hónapokig támogatták a területfejlesztést. S miért nem lett ott új hotel? Talán úgy gondolkodtak, hogy két új szálloda egy lepattant városban már túlzás lenne, s nekik elsősorban a fő magánbizniszre, a Hámorban épített Szeleta Hotelre kell koncentrálniuk, amelyben mint egyszerű becsületesen vagyonosodott magántulajdonosok, üzletileg nyakig benne voltak. Még a végén elszívja a pénzes fizetővendéget ez a népkerti szálloda, és akkor mi marad nekik??? Így hát ebből a népkerti bizniszből semmi sem lett.

Most újra felmerült egy hotel építésének ötlete, állítólag külföldiek vennék meg a temető melletti sávot félmilliárdért.

Most, ellenzékben már nem tetszik a jobboldalnak az ötlet. Mert elveszik a zöldterületet – állítják. Nem vagyok biztos abban, hogy a helyi Fidesz képviselői tisztában vannak azzal, hogy mely terülteről van szó. Ott ugyanis nincs más, mint három lepukkant betonozott kézilabdapálya, két használhatatlan, salakos futballpálya, amely ma leginkább rekultivációt igényelne és, ha jól emlékszem, egy hajléktalanok lakta öltözőépület. De a betonrepedések közé nőtt fű és a salakon termő gaz kivételével zöldterület nincs ott, ez egyértelmű.

A kilencvenes években gyakran fociztam ott baráti társasággal, s már akkor is lepukkant volt a környék, képzelem, mi lehet ott most. A Népkert ma már inkább kerülendő környék, mint a város büszkesége. Lehet kiabálni, hogy mentsük meg a zöldterületet, de nem érdemes: az eladásra kerülő részt keskeny, a Vígadóhoz vezető út választja el a zöld Népkerttől.

A városnak rettentő jól jönne a félmilliárd, ezt mindenki tudja, ezért ők támogatni fogják a szállodaépítést. De a környék pezsgése szempontjából az itt lakóknak is jól jönne egy olyan hotel, amely életet lehel a Népkert temető melletti kihalt részébe és így – ha a temető nem is, de – a zöld Népkert újra életre kelhetne. S a környék hamarosan még jobban megváltozhat: a Borsod Volán eladja a hajdanvolt MÉMTE-Sporttelepet, azaz a Népkerttel szemben található salakmotor- és futballpályát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr23689866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása