Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.12.14. 11:54 HappyMan

A borsodi gyalog

Címkék: mszp fidesz megye ódor ferenc

Utazási költségtérítést is felvesz, szolgálati autóval is jár. Ódor Ferencet pár napja üstökön ragadta a gonosz sajtó. A hét elején a szocialista Nyakó Istvánt ráncigálták meg, pár nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnökét.

– Egy Volvo S80-as kocsival járok, néha repülőnek is használom, miért, maguk szerint gyalog kellene járnom?! Budapestre is azzal megyek, ezt fizeti a megyei önkormányzat – háborgott kérdésünkre a fideszes Ódor Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye közgyűlésének elnöke, aki az ingyenes utazási lehetőség ellenére az utazási költségtérítését minden hónapban felveszi.

Értik ezt? Háborgott. Háborgott Ódor Ferenc. Ahelyett, hogy feltette volna a kezét: igen, rajtakaptatok! Még egy gyenge emeszpézésre se tellett, nyilván meglepte az újságíró. Magyarázat nincs, csak háborgás.

És ez még semmi. A Blikk azt is lehozta, hogy 8,5 milliós Volvóval jár a Feri. Ez is csak úgy igaz, ha én hárommilliós Mercedessel járok, mert az Autó2 honlapja szerint a Volvo S80  mai áron 8,95 milliótól indul felfelé. Márpedig a borsodi közgyűlés elnöke nem puritán ember, ha hatalomhoz jut, nem garasoskodik, "idegen szívvel" fizettet be magának a szegény borsodi adófizetőkkel egy kis "skandináv fényűzésre". Aligha hihető, hogy alapmodellel futja a köröket a Parlamenti Nagycirkusz és a Megyeháza között. Nagy szükség van a Volvora, különösen ezekben az ínséges időkben, hiszen tavaly júliusban a parlamenti képviselők ingyenes vasúti utazási jogát is megvonták, s bizony ezzel a Volvoval így most olcsóbb, mint vonattal - az ingyennél nincs olcsóbb.

Néha repülőnek is használja, fogalmazott ez a háborgó politikus. Nagyon titokzatos, nagyon titokzatos. Vajon 260km/h-val repeszt vele? Talán radardetektort is használ, hogy ne kelljen fékezgetnie? Vagy külföldi útjaira gurul S80-as csotrogányán szegény megyénk szerény főispánja?

És ott a másik kérdés: "ön szerint gyalog kellene járnom?" Ez érdekes kérdés egy magyar parlamenti képviselőtől, amelynek pártja nem volt hajlandó tárgyalni a parlamenti képviselők javadalmazásáról szóló új törvényt, amellyel megszüntették volna a számla nélküli költségtérítéses rendszert, s a többi párt tiszta helyzetet teremtett volna. Jól jön az a nettó 336 ezer 255 forint az ingyenvolvo mellé. Mert ez az új generációs borsodi gyalog már csak kilencmilliós autóval tud járni. Így nem csak egyet tud lépni, lehagyja a futót, a lovat, elmegy a bástyák mellett - király és királynő híján ő a magyar parlamenti sakktábla ura.

És még ő háborog!

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr68822032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.14. 13:25:51

Itt valószínűleg (valószínűleg?, biztosan!) lesznek majd akik rámutatnak, hogy ugyan kérem, ez vagy az a Fideszes képviselő is, és idéznek nevet, adatot. És igazuk lesz, ugyanúgy ahogyan a poszt írónak is teljesen igaza van. Ha ezekután egymásnak esnek, hogy bezzeg a te, meg bezzeg a ti, az nagy tévedés lenne. Mert ez nem vagy-vagy kérdés, hanem is-is. Együtt csinálják, a nekünk két tábor, de nekik egymás között egy.

Hogy miért, hogyan, mióta arról a részletek:

www.kibulizottorszag.net

Legyen az ország kijátszott egymásnak ugrasztott egyszerű népe is egy tábor. Saját tábora, nem valamiféle régi bagy új párté.

2008.12.14. 13:29:31

Igaza van Fico-nak amikor azt mondja, hogy a magyar képviselöket már rég börtönbe kellett volna zárni!Most pedig a politikai végjátékban még mindenki annyit lop amenyit tud és nem szégyel! Ez a demokráciának nevezett katyvasz amiböl egyesek meggazdagodnak mások meg elszegényednek!Nincs kivétel, nem különb itt egyik párt sem-csupán a vezér, a szin és a hülyeségük különbözik, Amugy mindenki felelös-fidesz,szdsz,mszp,mdf, stb, stb, azért hogy az ország idáig sülyedt! Nincs kivétel!Mert már semmi nem magyar ebben az országban, csupán az adóságunk ami 17 ezer milliárd! Szép volt fiuk, lányok ! Ezt jól elcsesztétek!

alfredo 2008.12.14. 13:30:15

Úgyisvan! Megmondtáka képviselők is, azért lenne rossz a költségtérítés esetén számlát kérniük minden egyes esetben, mert a sok adminisztráció hátráltatná a munkájukat. Ellenben bárki mással, ugyi...
Vagy ott van a Karsai esete. Aki jótékonykodik a szegény battonyaiakkal. Nem mondom, ez valóban szép gesztus. Csakhogy a jótékonykodással magyarázta a költségtérítés igénybevételét. Azaz: ő személyesen jótékonykodik - az én pénzemből. Hogy t*szná szájba a jó murva ....káját!

Ybl 2008.12.14. 13:31:21

Gratulálok, ügyes vagy.
Megnéztem, a Nyakóról nem sikerült írnod semmit. Pedig az a kedves nejével duplán vették fel a pénzt. És persze annak is van szolgálati autója. Ez a komcsi mentalitás, jól kenjük össze sárral a másik, de azonnal. Félreértés ne essék, mind a két képviselő egy tróger, hogy pofátlanul felveszik a költségtérítést, de így, hogy csak ez egyiket ítéled el, olybá tűnik, hogy a másik védemében. ( gyorsan terelődjön el arról a figyelem )

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.12.14. 13:53:10

Ybl,heima csak gratulálni tudok korlátoltságotokhoz...ajánlom figyelmetekbe az első kommentet!Komcsi,proli?Ember?!A qva egybites agyatok még mindég csak itt jár?

Dr Kangörény 2008.12.14. 13:54:44

Ybl, heima, gratulálok, hogy ilyen egyszerű esetben sem a lényeget látjátok.Ybl komcsi mentalitásnak látja, hogy szeretett pártja egyik illusztris személyiségérél kiderül, hogy szaros. Barom.

heima meg egy kis buzeráns.

nyekk 2008.12.14. 14:03:27

Ezek a férgek nem is érzik, hogy az embereknek mennyire elegük van a gátástalan tolvajkodásukból. Megérettek a lámpavasra. Majd akkorát néznek ott, mint a Csauseszku, meg becses neje, akiknek csak a kivégzőosztag előtt kezdett leesni a tantusz, hogy ez nem vicc, és hogy őket mégsem szereti istenként az áldott nép, és még ők sem sz.rhatnak folyamatosan a társadalom képébe. Ezt az ilyen mocskos képviselőcskék is megszívlelhetnék (pártállástól függetlenül), amíg nem késő.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.14. 14:07:38

Ja, most esik le, Ódor eleve fideszes. Ebben melléfogtam. Attól persze a lényeg igaz. Mindenesetre bocs a fölületességemért.

herut 2008.12.14. 14:07:49

Ne essetek egymásnak!Ez egy ilyen ország,sokkal több a példa,mint fel tudnám sorolni!Egyik oldal sem különb a másiknál....

Ronald 2008.12.14. 14:48:51

Magyország 200 ezer olyan embert tart el (úri szinvonalon méghozzá) - akinek a "munkájukra" nem hogy egyáltalán nincs szükség - de a jelenlétük egyszer és mindenkorra lehetetlenné teszi, hogy ez az ország egyről a kettőre lépjen.

Divatos most kiragadni egy-két csúcs-gazembert - de ha ezeknek az összvagyonát elosztanánk 9,5 millióra...mindenki kapna belőle egy nem túl márkás nyalókát.

Ha viszont annak a 200 ezer ingyenélőnek (pl. 3200 önkormányzatban 27 ezer képviselőnek, stb.) - osztanák el a havi gázsiját - ráadásul ezek nem is fékeznék tovább a haladást...annak már lenne látszata.
.

fakéreg 2008.12.14. 14:53:40

Politikusaink a Beszélő diszóink /Moldova/.agitál ,nyüzsög, vágóhidnál oldalajtón lelép ,PÉLDAMUTATÁS!

Nash vs. Keynes 2008.12.14. 15:07:33

Borsod A borsodi gyalog
Nyakó István esete a szolgálati Volvóval és a költségtérítéssel.


Ha már egy tisztességesen felháborodni akaró "független" felháborodott blogíró is azzal kezdi, hogy megtéveszti az olvasóit amikor nyakózás helyett egy jót fideszezik akkor mit várunk a képviselőinktől? :)

Blue Zero 2008.12.14. 15:25:55

Ha benneteket is felháborít ez a gusztustalan zsebtömés, csatlakozzatok Seres Mária népszavazási kezdeményezéséhez: "Egyetért-e ön azzal, hogy a képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

www.seresmaria.hu

A honlapon riportok, cikkek találhatók, valamit letölthető aláírási ív, de online is aláírható.

Gecc 2008.12.14. 15:27:56

Mert ugye ez meg mindig egy kovetkezmenyek neluli orszag.

www.seresmaria.hu/pl.php?tid=5

El lehet kezdeni gyujteni az alairasokat...

heima (törölt) 2008.12.14. 15:56:54

legalább minimálisan utánanéznétek a dolgoknak, mielőtt jön a szokásos fideszellenes uszítás...

ad1: a parlamenti költségtérítés nem utazási költségtérítés, mint ahogy a Blikk írja (a bloggerről el is árul mindent, hogy milyen forrásból dolgozik), hanem általános. A félreértés alapja valószínűleg az, hogy a Budapesttől való távolság az alapja a kiszámításának.

ad2: 2002-ig kötelező volt számlával igazolni a parlamenti költségtérítéseket, ezt az MSZP-SZDSZ szüntette meg. Tudjátok, azokban az időkben, amikor nem volt lopott/csalt/hazudott minden politikus, csak a fideszesek, mert be volt tömve a kamu jóléttel a szátok.

Alf (törölt) 2008.12.14. 16:04:56

"amelynek pártja nem volt hajlandó tárgyalni a parlamenti képviselők javadalmazásáról szóló új törvényt"

ja, ők megszüntették volna az egészet.

csúszTATOL

Gilderoy 2008.12.14. 16:51:08

Ébresztő, fidesz leszavazta a költségtérítéses törvényt, az mszp Sólyom jelöltjét, két kezet mos.

sanyisanyi 2008.12.14. 16:58:52

Teljesen mindegy melyik parlamenti párt neve van a nevük alá írva, mindegyik ott lop ahol tud. És mivel ők hozzák a magukra érvényes döntéseket szinte korlátan mennyiségű pénzt lophatnak el!

tenegri 2008.12.14. 17:14:03

SRB 2008.12.14. 15:07:33

A blogíróknak nincs közük hozzá, hogy az Index címoldalán milyen címmel és alcímmel jelenik meg a bejegyzésük, ez a tisztelt indexes szerkesztőkön múlik, akik meglehetősen gyakran tévednek és írnak legalábbis megtévesztő információt (nem is tudom feltételezhetem-e, hogy szándékosan ferdítenek ekkorákat a figyelemfelkeltés kedvéért).

agár 2008.12.14. 17:18:56

A kommentelők lúzerek, a képviselők nem lúzerek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.12.14. 17:34:28

a)dr. Ódor Ferenc
b)rittyenettél egy jó kis posztot a blikk által odaírt "háborgott" jelző köré....

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2008.12.14. 17:40:36

Az Indexen rosszul szerepel a lead. Nem Nyakóról szól ez a post, hanem Ódorról. De szólhatna mindegyikről.

Dr Kangörény 2008.12.14. 17:42:32

heima, te seggnyaló, ha egy fideszes lop, az nem fidesz ellenes uszítás, hanem tényközlés, csak éppen olyan dologról, ami neked nem szimpatikus, de attól még igaz. Agyalan zombi vgay baszod, aki kiválasztott magának egy segget, és azt nyalod, akkor is ha abból a szádba folyik a fos.

Ráadásul hazudsz is! A képviselőknek sosem volt kötelező számlát leadni a költségtérítésről! Még viktor alatt sem. Amit te produkálsz, az pszichológiai eset.

alfredo 2008.12.14. 17:50:30

Bakker, itt elkezdt6ek néhányan pártpolitizálni. Nagya zisten állatkertje! Néhányan tényleg annyira idióták, azt hiszik, a "másik oldalon" lopnak-csalnak-hazudnak, bezzeg az övéi, azok patyolattiszták.
Nos, az a véleményem, amiylen hülyék a választópolgárok, avval egyenes arányos a politikusi korrupció. Ez szól elsősorban a még itt is pártpolitizáló édes kis manóknak.

zala 2008.12.14. 17:59:19

én egyszerű gyerek vagyok, ezt a fajtát a sakkban is, az életben is parasztnak hívom nem gyalognak

heima (törölt) 2008.12.14. 18:37:15

kangörény, senki nem lopott semmit, nem vett fel semmilyen olyan pénzt Ódor Ferenc, ami törvény szerint nem jár.

Nem tehetek róla hogy nem tetszik neked h nem szállok be az itt folyó csőproli őrjöngésbe.

Csak hogy mindenki lássa, hogy mennyit érsz, és hogy ki hazudik, itt van az Állami Számvevőszék jelentése a képviselői költségtérítésekről:

www.parlament.hu/fotitkar/kepv/asz_elnok.pdf

5. oldal:

"2003-tól a térítés jogosságát bizonylattal igazoló
rendszert felváltotta az átalány."

Azt hiszem ezt hívják kapufának.

alfredo 2008.12.14. 19:22:31

Egyébként való igaz, törvényszerint jár nekik a költségtérítés. Ilyenformán "jogosan" veszik fel azt.
De ne feledjük, a törvényt, miszerint csak nekik nem kell elszámolniuk a költségeikkel, ők hozták.

heima (törölt) 2008.12.14. 19:45:33

"miszerint csak nekik nem kell elszámolniuk a költségeikkel"

ez sem igaz, az szja is ismeri a költségátalány fogalmát egyes esetekben (a linkelt ÁSZ jelentésben is szerepel), de akár a szocpolt is említhetném, ott is csak a költségek 70%-át kell igazolni...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.12.14. 21:15:08

arról is írhatnál egy posztot, hogy Gyárfás Ildi amikor ismét kgy elnök lett, vetetett magának egy passatot, mert a volvóban nem érte el a lába a pedált.....


az milyen?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2008.12.14. 21:18:04

"Aligha hihető, hogy alapmodellel futja a köröket a Parlamenti Nagycirkusz és szerény miskolci hajléka között. "

Nem is Miskolcon lakik hanem Garadnán...

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2008.12.14. 22:57:01

re: FILTOL

Írd be ide a Gyárfás sztorit nyugodtan, érdekel.

A miskolci hajlékot javítottam.

alfredo 2008.12.15. 12:07:54

heima!
Akinek 70%-kal kell elszámolnia, az is elszámolja! Sőt! a szocpol esetében tudtommal 70% az amit számlával kell igazolni, a többit elég egyéb módon bizonylatolni (pl. beírom, h a rokonokkal együtt betonoztunk, ennek költsége 300 e Ft.).
A képviselőknek viszont absuolute nem kell semmit számlával igazolniuk!!!!!!!!!!!!!! Fogod?

heima (törölt) 2008.12.15. 20:30:28

teljesen mindegy, hogy hány százalék, akkor is van olyan csoport még a képviselőknél, akiknek nem kell elszámolni minden költségükkel, erre próbáltam utalni.

alfredo 2008.12.15. 22:35:32

Nem teljesen mindegy, hány százalék. Én ugyanis azt írtam, csak a képviselőknek nem kell elszámolniuk. Akinek 70%-ot kell valamiből elszámolnia annak el kell számolnia valamennyit, pláne a döntő többséget. Ráadásul aki szocpolt kap, az nem bemondásra kapja a szocpolt, hanem előre meghatározott összeget, plusz utólagos megkötések is vannak, plusz jelzálogot is bejegyeznek az ingatlanra. A képviselőknek azonban egy fillérről sem (!!!!) kell elszámolniuk, arra hivatkozva, hogy az olyan macerás lenne (komolyan erre hivatkoztak, többször is), utólagos kötöttséget sem jelent nekik a négy év alatt felvett 10-20 millió (3 cilus alatt tehát akár 60 millió!, 5 ciklus alatt 100 millió is lehet ez), jelzálogot sem kell bejegyezni az ingatlanukra amiatt, h ezt felvették. Ne hasonlítsd tehát mindezt az 1-2-3 milliós szocpolhoz!
süti beállítások módosítása