Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2008.12.24. 00:54 HappyMan

Mint őrült, ki letépte... karácsonyi forgalom

Címkék: közlekedés cora tömegközlekedés belváros hellókarácsony hipermarketek

Meghülyültek a miskolci autósok. Eddig csak a fővárosi sofőrök stílusa volt egy zöldlámpányi előnyért keresztbe állni a kereszteződésekben, most Miskolcon is szezonja van. Az utcán annyi autó, hogy az embernek az az érzése támad, hogy éppen futball EB-t rendez a város és fél Európa itt kocsikázik.

Az utcákon hömpölyög a kocsisor, a lámpákon sokszor harmadikra se sikerül átérni, mindenki autózik, mindenki készül a szeretet ünnepére. Kábé pénteken kezdődött a komoly őrület és azóta egyre súlyosbodik. Kedd volt a csúcs, hülye hülye hátán, minden autós törtetett, mint a stréber bölcsészcsajok vizsgaidőszakban. Ez aztán az ünnep, meg is látszik rajtunk: elmebaj, türelmetlenség, önző vezetési stílus, fél lökhárítómat egy másodpercért.

A türelem elfogyott, mindenki átmegy veszett hörcsögbe és forgatja a kereket ezerrel, tegnap rémálom volt a miskolci autózás. Elsőre átérni a zöld lámpán már maga volt egy kisebb karácsonyi meglepetés, tartós zöldhullámot kapni több száz méteren át pedig felért egy kisebb orgazmussal. A pestiek örülnének, ha náluk is olyan dugó light bénítaná a közlekedést, mint mondjuk tegnap az acél cityben, de a miskolci autósok nincsenek ehhez a tehetetlen várakozáshoz hozzászokva.

Viszont tanulékonyak ám! A busztársaságok voltak a példamutatók, ki más? A Búza térnél és a Plázánál volt a legdrámaibb a helyzet, amit a Borsod Volán sofőrjei a menetrendszerinti indulással a Szeles utcán keresztbe fordulva csak súlyosbítottak. (Hogy miért nem ott hagyják el a közös buszpályaudvart, ahol az MVK 2-es busza, az máig titok, talán a rossz szomszédság miatt. A lámpás kereszteződés azonban megkönnyítené a dolgukat. Talán eszük nincs, nem lepne meg.) Az MVK buszai is keresztbeálltak a Plázánál, mit számít, ha forgalmi dugót okoznak. Mert okoztak.

Profik.

Rendőr persze sehol.

A Búza téri piacon teltház, a Coránál teltház, a Tesco parkolója szintén full, szerencse, hogy az Auchannál éppen semmi dolgom nem akadt. Így hát eszembe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat, elindultam, ugrándoztam és jó nagyokat lépkedtem, s jól hazamentem. Befaragtam a karácsonyfát, bekapcsoltam a tévét és elküldtem az RTL Klubot a szar műsoraival együtt a jó édes anyjába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr9839365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása