Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.06.03. 15:22 HappyMan

Miskolctapolca marad

Címkék: tapolca káli nagy kálmán

A szaktárca nem támogatja Miskolctapolca leválását - írta mindenki, és az Index.

Jó ötlet népszavazási kezdeményezés ma Magyarországon. Hála a közhangulatnak, még a kutyák kötelező síbakancsviselését is meg lehet szavaztatni, vagy egy soktízmilliárdos beruházás elűzését. Bármit.

Új településen az alakulás után lerakni az első bólyákat a legjobb üzlet. Megmondani, hol legyen a temető, a hulladéklerakó, vagy - jó pénzért - hol ne legyen. Hol legyenek szociális bérlakások, vagy - jó pénzért - hol ne legyenek. Egy új településen minden biznisz, ha pedig az történetesen egy nagyváros mellett van és még a kék busz is oda jár, duplán az. Tudták ezt egy páran.

A népszavazás ugyebár kifejezte tapolcai városrész lakóinak elégedetlenségét. Gyurcsány éppen mindent elkúrt és hovatovább egyetlen jó ötlete, döntése nem volt, úton volt a bukás felé. A miskolci városvezetés megszívta a Vizek Völgyét a német beruházóval és a strand területén háborús állapotok uralkodtak, mintha szőnyegbombázás érte volna a területet.

Hiába nyert milliárdos EU-támogatást a helyi vállalkozói réteg szállodaépítésre, ha a turisták nem voltak vevők a lepukkant romhalmazra. Ráadásul az Éden Campingbe sem jöhettek az igénytelenebb vlagyikavkázi, vagy észak-szudáni turisták, mivel azt a megyei önkormányzat eladta és a sorsa teljesen bizonytalanná vált - azon kívül, ami biztos: hogy zárva van. További pusztulatok is emésztették az egykor mesés hangulatáról és környezetéről híres üdülőfalut, és erről már a helyi vállalkozói réteg tehet: a régi ABC a szó szoros értelmében romos állapotban volt, átjárta a szél, a hajléktalanok és a vasgyűjtő brigád. A félreprivatizált Juno Hotel állapotairól szintén csak szupernegatívuszokban beszélhetünk. Miskolctapolca központi részei hevertek és hevernek ma is romokban, kivéve az ABC épületét, ahol valami már megmozdult.

A népszavazást kezdeményezők fix 1-esre mentek, és még a polgármester kdnp-fideszes riválisa, Nagy Kálmán is lenyilatkozta a városi televíziónak, hogy ez a városvezetés nem tudja a problémájukat megoldani, mintegy Miskolc város érdekében, képviselői esküjének megfelelően. Elgondolkodtató, hogy még egy ilyen fontos ügy kapcsán is csak a rövidtávú politikai haszonszerzés szerepel egy politikus szemei előtt.

De hiába a győzelem, a kezdet kezdetétől jogi hiányosságok jellemezték a procedúrát, még az új település határairól sem tudott senki semmit. Várható volt, hogy a leválás ügye valahol elbukik, és így az egész teljesen felesleges volt. Azaz mégsem: a városrészben most végre talán megvalósul pár beruházás, talán megindul valami, talán lesz néhány fejlesztés, mégha nem is várhatók milliárdos állami pénzek.

Mert egyvalami megmaradt: a bizalmatlanság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr581161408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása