Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2009.11.23. 18:45 HappyMan

Új miskolctapolcai tervek: csak annak tetszik, aki látta

Címkék: turizmus tapolca

Miután kiderült, nem válhat le Miskolctapolca, a városvezetés megbízott egy neves miskolci tervezőt és egy vizes szakértő céget, hogy tervezze meg az új Miskolctapolcát.

A megbízó a Miskolc Holding kötelékébe tartozó Miskolctapolcai Fejlesztési Kft, ők felügyelik az "újratervezést". A terveket a miskolci Ybl-díjas építész, Bodonyi Csaba készítette, a vízgazdálkodási tanácsadó cég az ország egész területén (Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, stb...) referenciával rendelkező Aquaprofit Zrt-t, a cél a fürdőváros imázs újraépítése és egy modern, 21. századi üdülőhely kialakítása. A terveket nemrég egy "titkos" lakossági fórumon ismerhették meg a Barlangfürdőben a szerencsések, akik hallottak a fórumról. Megpróbáltunk megtudni minél többet a koncepcióról, sajtó, internet... infók alig. Princz Gábor felbukkant - konkrétan ennyit találtunk. A tapolcai lakosoknak korábban két fő óhajuk volt, amelyet lakossági fórumokon és a leválás kampányában is hangoztattak: strandot és városközpontot!

Nos, mindkettő szerepel a tervekben. Annyi meglepetést azonban tartogatott a Bodonyi-Aquaprofit szerzőpáros, hogy a strandot nem a jelenlegi helyén képzelik el, oda most az őspark továbbfejlesztését és a városközpont kerülne, amely egészen a Fagyöngy utcáig húzódna, hotelekkel, mesterséges tavakkal, éttermekkel és üzletekkel. A strand mögötti retró bódésort ledózerolják.

A strand a jelenlegi helyéről átkerülne a régi kőbánya területére, ahol egyfajta naturális sziklastrandot szeretnének építeni, természetes kövek alkotta medencékkel és valahogy (hogy?) összekötnék a Barlangfürdővel is. Erről többet nem tudni, talán a tervek sincsenek még meg, állítólag csak kézzel(!) van lerajzolva a terv. Az elképzelés állítólag Közép-Európa egyik fürdőközpontjává teheti Miskolctapolcát. Ennek ellenére a leválóbajnokság hangadói szerint ezt nem fogják elfogadni. Hogy miért nem? Mert nem. Magyaros sztori. Nem tárgyalnak, mindent elutasítanak, óvoda.

Jó lenne a fejlesztési tervekről többet is megtudni. Például, hogy a parkot az önkormányzat (vagyis a Miskolc Holding, azaz a Miskolctapolca Fejlesztési Kft, azaz az Aquaprofit, szóval Bodonyi Csaba) milyen koncepció alapján kívánja fejleszteni, illetve, hogy a strandhoz fejlesztik-e majd az utat és fent építenek-e parkolót, mert a városrész központjában és a kőbányához közeli részein kevés a parkolóhely. Az is vicces lenne, ha a strandolni vágyóknak a lenti parkolóból kellene felgyalogolniuk 2 kilométert az új strandhoz. Nem lenne túl népszerű... Aztán az se világos még, hogy hány szállodát, éttermet és üzletet terveznek az új városközpontba. Ami Bodonyi Csaba elképzelései szerint állítólag biztos: egy nagy ásványvízbolt lesz Miskolctapolcán. Az se világos, mit építenének meg az első és mit a második ütemben. Reméljük, hamarosan többet is megtudunk. Érdekes, hogy akik látták, azoknak tetszik a terv és vannak olyanok is, akik nem látták még, és már mondják, hogy nem értenek vele egyet.

A koncepció impozáns, progresszív és fejleszthető. A két ütemben végrehajtandó fejlesztés első lépcsője kétmilliárdba kerül, de még számtalan kérdés van, amely egyelőre "titok". Mivel a neten semmit nem lehet találni a koncepcióról, ezért rákerestünk a rock pool kifejezésre a neten, hogy lássuk, milyen az a sziklastrand. Képtalálatok:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr181546910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása