Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.03.13. 15:14 HappyMan

Buday á la Miskolc

Címkék: simon gábor buday péter menzareform

Nem az a merészség, hogy a sztárszakács úgy dönt, ehető és finom ételt ad a kölyköknek, hanem az, hogy rögtön első nap brokkolival nyit. Ez aztán bátorság! Bár itt ezen a fotón Buday Péter éppen húsvéti tippeket kínál a Nők Lapja Café olvasóinak, az nagy előrelépés, hogy egy sztárszakács a rivaldafény és a luxusszállodák után "leereszkedik" a gyermekek szintjére. A szó jó értelmében. Mert annak mi értelme, ami most megy, hogy tonnaszámra gyártják a moslékot a konyhások? Na ugye. Ha pedig már valami pénzbe kerül, annak legyen értéke.

Legyen az bármi, akár egy csavaralátét, akár egy menzaebéd. Sokan irigylik a miskolci ötletet, és a fejükhöz kapnak, hogy miért nem ők találták ki. A hírek szerint már 23 önkormányzat jelentkezett, akiket érdekelne a Buday Péter-féle miskolci menzavarázslat.

Már az is nagy dolog, ha valaki 290 forintból összerak egy menüt. Mondhatni művészet. Az pedig egyenesen vakmerőség, hogy ebből a pénzből minden nap más, változatos menüsort ígérjen valaki. Ha továbblépünk, és azt is szeretnénk, hogy mindez finom legyen, az már egyenesen bűvészet, varázslat... szóval az, hogy a gyerekek meg is egyék minden nap, amit kapnak, súrolja a lehetetlen kategóriát. És még valami: legyen egészséges is. Na tudod...!

Szóval a Hilton Szállodában x ezer forintért könnyű finomat és egészségeset főzni pár tucat rongyrázónak, de amire Buday vállalkozik, az véleményem szerint lehetetlen. Őszintén szólva én sosem bíztam ezekben a világhíres tévészakácsokban. Egyszer bepróbálkoztam egy Stahl recepttel, pontról pontra haladtam, ahogy az egyik drága nagykönyvében meg van írva, hát elég szar lett. Azóta se, kösz.

De most valahogy érdekel ennek a programnak a sikere, hiszen nem mindegy, mit esznek a gyerekek, sokan csak az iskolában esznek minden nap meleg ételt. Érdekes számomra, hogy egy ilyen fontos ügyet mekkora közöny vesz körül, pedig kevés fontosabb ügy van a gyermekétkeztetésnél. Stílszerűen mondhatnánk azt is, hogy a gyermekétkeztetés a magyar gasztronómia mostohagyermeke.

Pedig észbe kellene kapni, hogy Buday Péternek és a menzareformot indító Simon Gábornak igaza van: a gasztrokultúra megteremtését, az alapok lerakását itt kellene kezdeni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr481836801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hg002 2010.03.28. 21:34:56

Egytértek. Annyi azért hozzákívánkozik, hogy 290 Ft-ba jelen esetben több alapanyag tartozik bele, mintha kimennénk a piacra alapanyagot venni, hiszen a szállítók nagy tételben jóval olcsóbban adják. De így is művészet, hogy változatos és egészséges ételsort alakítsanak ki ennyi pénzből - valószínűleg ehhez kell egy mesterszakács tudása. Hajrá!
süti beállítások módosítása