Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.04.14. 22:23 HappyMan

Új tér született Miskolcon!

Címkék: villamos diósgyőr kis szilvamag

Titokban fogant, rombolással. Titokban, hogy máshogy? Hiszen Miskolcról van szó, ahol a jó dolgok titokban, a botrányok hangos csattanással történnek. Új tér nőtt ki Diósgyőrben a villamos-végállomás mellett. A Szinva mellett két köz kapott anno két hasonló nevet: A Nagy Szilvamag és a Kis Szilvamag. A Zöld Nyíl projektnek ez utóbbi területén álló épületek estek áldozatul, s így alakult ki egy új tér Diósgyőrben.

A jelen állapotában - jobb híján - Kis Szilvamagnak nevezett, a városi terekhez viszonyítva közepes nagyságú tér kiváló adottságai akkor váltak sokak számára is nyilvánvalóvá, amikor a villamosfejlesztés útjában álló házakat 1-2 hete(?) ledózerolták. Délről a Szinva folyó határolja, nyugat felől egy régi, egyszintes sorház, míg északról a panelház sor, de ez hamarosan törvényszerűen változni fog, hiszen itt megy majd az új villamos. Kandelláber, sín... A kelet felőli oldal a legérdekesebb, jelen pillanatban a villamos-végállomás, egy tavaly átadott csinos társasház és a pékség régi épülete, illetve a lillafüredi busz végállomása. Huncut módon bekandikál a fák mögül a Diósgyőri Vár is, és hamarosan fejleszteni kezdik a teret.

Készítettem néhány fotót mobiltelefonnal, így a minőségért elnézést, a teret nyugatról kelet felé fotóztam.

Szemmel látható, hogy a tér adottságai kiválóak. Az önkormányzat ki is írt egy ötletpályázatot, s több magánszemély és szervezet vázolta az elképzeléseit. A pályázók általában parkokat képzeltek erre a területre, amely az interneten is fent van. (Csak még én nem találtam meg.)

Nekem ez az új tér tetszik, még akkor is, ha panelházak tövében született, ezért úgy érzem, az ötletpályázatokat megkeresem és írok arról is egy posztot, hogy a nép szeme mit látna ezen a területen szívesen. Aztán én is elgondolkodom...

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr551922085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.04.15. 00:20:44

szerintem gyorsan építsenek oda egy teszkót, vagy egy szilvamag_plázát''

turky 2010.09.01. 16:55:33

A szóbanforgó terület lebontása nem titokban történt, hanem immár kb 2 éve tudott, hiszen amióta megszületett az Zöld Nyúl project agyament nyugati meghosszabbításának az ötlete.
Ezzel Diósgyőr régi főutcájának egy kb 70 m-es szakaszát szüntették meg. Igaz a volt tulajdonosok igencsak jól jártak, csereingatlanokat kaptak jobb helyeken, vagy 50-60 millát ha azt kérték a legjobb estben is 20-30-at érő tulajdonukért. A bontásig legalább a csinosnak mondott épület volt jótékonyan, legalább félig rejtve, most azonban teljes borzadályával ékeskedik a volt
Községháza - és nem pékség - mellett. Úgyhogy én nem örülök ennek az új diósgyőri, nem miskolci, terecskének. A pályahosszabbítás további rettenetes megoldásai még csak majd ezután fognak kiteljesedni, ugyanis az út egy része a villamospályán fog haladni, ahol meg nem ott kétszer keresztezi majd azt, és mindezt 1,5 km-en. Csúcsteljesítmény, nem beszélve a Pálos romokon való áthaladásáról.
süti beállítások módosítása