Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.07.25. 22:21 HappyMan

Felsőzsolca forrong

Címkék: árvíz felsőzsolca

Az árvíz már hetekkel ezelőtt elvonult Felsőzsolcáról, ám hiába húzódott vissza a várost elöntő Bódva folyó, a tenger feltámadott. A zsolcaiak tüntettek a polgármester ellen, tüntettek a képviselőtestület ellen és tüntettek az önkormányzati alkalmazottak ellen. Több emberrel is sikerült beszélnünk, így próbáljuk összerakni, hogy mi is a felsőzsolcaiak nagy gondja.

Mivel az ott elhangzottakat nem sikerült leellenőriznünk (nem mehetünk be az illetőhöz, hogy mutassa már meg, hogy mit lopott az adományból), így a helyiek által elmondott és itt leírt problémákat kéretik úgy tekinteni, mint városi szóbeszédet, s nem, mint hivatalos információt.

A legnagyobb probléma, hogy ellopták az adományokat - kezdi az egyik beszélgetőpartnerünk, akire rákontráz a szomszédja. A hölgy azt is tudni véli, hogy melyik "funkcis" mit vitt haza, állítólag eltűntek a Boschtól érkezett hűtőszekrények, a Tiszaújvárosból kapott televíziók, és különös sorsuk lett az árvízkárosultak részére érkező bútoroknak is: az új bútorok az egyik éjszaka egyszercsak régi használt bútorokra "cserélődtek". Körül kellene nézni egyik-másik tűzhöz közel ülő lakásában - hangzik el, s a véleményét megformáló zsolcai férfi körül állók szorgalmasan bólogatnak. Az is probléma szerintük, hogy bár tudják, hogy sok adomány nem volt a legjobb minőségű, magyarán lomtalanításnak nézték az adakozók az adománygyűjtést, a helyiek hiányolták a civil kontrollt és a nyilvánosság bevonását az adományok kezelésébe.

Elégedetlenek a felsőzsolcaiak amiatt is, hogy nem kapnak hiteles és pontos tájékoztatást a dolgok állásáról, s emiatt azt gondolják, hogy a polgármester, a jegyző és a képviselőtestület sunyít az ügyeket illetően. Ami pedig a sunyítást illeti, a helyiek disznóságnak tartják, hogy a mai napig nem tudják, hogy hol volt és mit csinált a polgármester az árvíz érkezésekor. Ugyanígy nem voltak elérhetők az önkormányzati képviselők és az országgyűlési képviselőjük sem, akit legalább akkor láttak, amikor magas rangú delegáció érkezett, de ennyi és nem több.

Az árvíz okairól... szóval a régi okok (na meg ez is) után is felbukkan egy újabb verzió: úgy hírlik, az árvízi védekezésben részt vevők azzal a kéréssel fordultak a megyei katasztrófavédelem vezetőjéhez, hogy "vágják át a hármas utat", de ő ezt megtagadta, azzal az indokkal, hogy sokba kerül az út újjáépítése. Amikor rákérdeztünk, hogy melyik hármas utat kellett volna átvágni, az egyik zsolcai forrásunk úgy tudta, hogy az új bekötőt, míg a másik az autópályát. Végül is mindegy, a lényeg, hogy az utat a megyei katasztrófavédelem nem engedte átvágni, ezért inkább hagyták Felsőzsolcát veszni, mondván, ott akkora kár nem keletkezhet, majd levonul az a víz...

Más is van! - panaszkodnak a helyiek. Az egyik önkormányzati képviselő, aki Fehér Attila polgármestert támogatja a közgyűlésben, most indulni szeretne a választáson, pedig amikor árvíz volt, őt se láttuk napokig, hetekig. Csak Fehér Attila akarja átmenteni a hatalmát! - vélekedik egy másik zsolcai polgár. Szerinte az említett képviselő inkább menjen el meggyónni a bűneit és ne akarjon polgármester lenni.

Abban mindenki egyetért, hogy a városvezetés a polgármesterrel, a jegyzővel és a képviselőtestülettel úgy ahogy van, megbukott, leszerepelt. Gyűlölik őket az emberek.

Most sorba rakjuk a TV2 néhány felsőzsolcai riportját, egyikben-másikban megszólal a polgármester is:

Így néz ki most Felsőzsolca
Feltöltve: 2010/06/06

 

 

Árvíz: meghalt egy férfi Felsőzsolcán

 

 

A felsőzsolcaiak szerint cserben hagyta őket a polgármester

 

 

Össztűz a polgármesterre

 

 

Eltűnt a polgármester – árvízi felelős-keresés

 

 

Felsőzsolca az árvíz után: aláírásgyűjtés a polgármester ellen

 

 

Feljelentés az árvíz miatt – Tények-riport

 

 

Akadoznak az adományok

 

 

Tüntetés Felsőzsolcán (hosszabb verzió)

 

 

Rendőrségi nyomozás a felsőzsolcai árvíz miatt

 

 

Újjáépítés Felsőzsolcán

 

 

A Napló mai riportja is itt lesz hamarosan, ha felteszik a TV2 honlapjára.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr822175714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása