Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.10.12. 21:22 HappyMan

Állami felügyelet - egy jó ötlet

Címkék: hotel tapolca lillafüred

Állami felügyelet alá helyezik a vörösiszap-katasztrófáért felelős MAL Zrt-t jelentette be a nagyfejű. A felelőtlenül működtetett vállalkozás most példás leckét kap, majd most megtanulják, mit kellett volna tenniük és mi fog történni azzal, akit pusztán a pénz érdekel és semmibe veszi az embereket. Ez egy kiváló ötlet, Miskolcon is hasznát vennénk egy-két gusztustalan vállalkozás rendbetételénél.

Ott van mindjárt a szállodaipar. Ha van valami, ami miatt szégyenkeznie kell ennek a váronak, az a szállodahelyzet. Az átkosban nyugati színvonalúnak tartott Juno Hotel évtizedek óta kísértetház, de ugyanez a helyzet az Avas Szállóval a belvárosban és az Aranycsillaggal is. Nem mellesleg évek óta nem történik semmi az állítólag hamarosan szállodává átépülő lillafüredi laktanyával sem. Ezek vészesen ugyanabba a kategóriába tartoznak: jobb sorsra érdemes szellemhotelek.

A kész szállodák közt is lett volna állami felügyelet alá helyezendő, a legismertebb a miskolctapolcai Pallasz Hotel, amely néhány éve elég szépen elintézte az üdülőkörzet renoméját. Botrányt botrányra halmoztak, a hírekben többször is szerepelt, hogy meglopták a vendégeket, illegálisan parkoltattak, tele volt velük nemcsak a helyi, de az országos média is, ám szerencsére egy ideje csend van körülöttük.

Ha már Lillafüredet említettem, érdemes ott jobban körülnézni. A városrész központja a parkolótól tart egészen a Hotel Palotáig, de ami ott van, az többnyire állami felügyelet alá helyezendő, tisztelet a kivételnek. A teraszos büfék a hatvanas-hetvenes éveket idézik, az egyikben az ótvarosnak látszó eladó külön kérésemre sem hajlandó megsütni frissen a hekket (a másikba kellett volna menni, ott ki is írták, hogy kérésre frissen sütik, de már késő...), míg egy másik piacos sátornak csak a váza éktelenkedett ott egész nyáron. De legalább eltakarta egy kicsit - pontosabban elvonta némileg a turisták figyelmét - az elhanyagolt patakmederről, a rozsdás kerítésről, a túloldalon burjánzó gazról és az évek óta nem ápolt ingatlanról, amely sürgősen katasztrófavédelmi biztos és állami felügyelet után kiált.

A városrész központjában áll egy belülről szép panzió. De kívül... a rozsdás, itt-ott elszakadt drótkerítés és az elhanyagolt "kert" évek óta ott éktelenkedik Lillafüred közepén. A reklámtáblájukon a vastag porba turisták tucatjai írták bele azt, ami éppen eszükbe jutott. Szégyen. Azonnal hívnám Bakondi katasztrófavédelmi biztost és az élére állítanám a vállalkozásnak. Első körben bizonyosan felvenne egy... csiribí-csiribá... takarítónőt! Aki talán lemosná ezt a rohadt reklámtáblát, illetve megtisztítaná az autóbejárat mellett lévőt a gombától, vagy a mohától, vagy a fene tudja, mi nőtte be. Talán még a feliratot is rendberakná egy kicsit, ha elkapná a hév, hogy ne legyen Miskolc egyik szégyene.

A Bükk kapujában kb. 10 éve állnak a leégett Herman Ottó emlékpark romjai. Ahelyett, hogy valóban a Bükk csodálatos kapuja lehetne, egy szép parkkal, virágokkal, rózsabokrokkal, sziklakerttel - s talán még egy kis japán kert is elférne itt - ez a létesítmény a gaz és az enyészet martalékává vált. Felelős nincs, de sajnos állami biztos sincs, aki intézkedne.

Tapolcai strand: alap. Bár most valami Kékhullám-maradék cég megnyerte a pert az önkormányzat ellen, azt pontosan nem tudom, hogy mennyire, de az állami felügyelet itt is erősen indokolt lenne. Ez a létesítmény 20 éve halott, mégha kb. 10 éve még működött is... de hogy... hagyjuk! Mellesleg Miskolctapolca teljesen elvesztette az arculatát, itt érdemes lett volna megőrizni a 20. század elejének építészeti stílusjegyeit. A strand mellett a parkban van egy pavilon, félig lerombolva, telegrafittizve, ez inkább könyörög lebontásért, mint állami felügyeletért.

Tapolcán régen működött a csónakázó-tó szigetén egy hangulatos zenés szórakozóhely, de ez is szellemvállalkozás lett, megszűnt, a sziget elvesztette funkcióját, hangulatát, ide is elkelne egy állami felügyelettel történő újraindítás.

Szintén a biztos urat kérném ahhoz a betontorzóhoz, ami a Futó utcán található kb. olyan 20 éve. Az ügyeskedésre való hajlam mementója. A tulajdonosát friss vörösiszapban füröszteném meg, a miheztartás végett.

A belvárosban van egy titokzatos, lepusztult emeletes ház, amelyet hajléktalanok laknak a BOKIK hátsó szomszédságában. Azonnal állami felügyelet alá helyezném, és a (szóbeszéd szerint állítólag) benne működő zugkocsmát is felszámolnám. A Borsodblog úgy tudja, hogy a hajdanán a belváros legdurvább vendéglátóipari egysége, a híres-hírhedt 4 négyzetméteres bádogputri, a Szívattyú Büfé működik ma is valamelyik emeleten. A Szívattyú akkora legenda volt hajdanán, mint a villanyrendőr, vagy Dzsekszon.

Állami felügyelet alá helyezném az Avasi Kilátót is, ami ott van, az nem a város jelképe, hanem a várospusztulat jelképe. A kilátóban a csehó évek óta zárva, a környék borzalom: lepukkant park, rozsda, grafitti, bozót, üres zászlórúd. Félő, hamarosan összeroskad az Avasi Kilátó a reázsúfolt antennaerdő alatt, mert a tornyot már látni se lehet, a kezét törném annak, aki teleaggatta a város jelképét antennákkal.

Hát, talán majd most változik valami.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr132366683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.10.13. 10:15:33

na igen, lesz mit tenni Miskolcon is.
Jól összeállított bejegyzés (Y)
süti beállítások módosítása