Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.04.09. 21:22 HappyMan

DVTK-tavasz: az értékelés ideje

Címkék: tornyi dvtk tóth lászló

A miskolci ember már csak olyan, hogy meccsre jár, mert örök optimista, és mert fanatikus hülye. Hiába jön eső, hideg, fújhat szél, eshet hó... ahogy énekli, úgy is gondolja, a legnagyobb komolysággal. Imádja szeretett csapatát, tűzbe hozza őtetett (ez egy új szó, most hallottam) minden: hideg sör a sörözőben, Bajzát gólja edzőmeccsen, vagy a szilvalekváros fánk a büfében. Szóval a miskolci ember lelkesedni akar. És lelkesedik is.

Nem volt nagyobb népi lelkesedés az Avas alján évek óta annál, amikor bejelentették, hogy a régen "kis Mágusnak" becézett katari oroszlán, Tornyi Barnabás lesz az edző. Azon a hétvégén fél Miskolc az ő egészségére ivott, "bennmaradunk bazmeg!!!" üvöltötték még a legpesszimistábbak is. Az optimistábbak elővették a tabellát, hogy nézzük csak, a nyolcadik, vagy a tizedik hely lesz-e a miénk. Szóval vidám lett a centenárium, még akkor is, ha valami idióta 5 órás ünnepi programot állított össze a mínusz tízbe a Városház téren. A harmadik óra tájékán már egy kicsit megzuhantak a fagyottlábúak, de haza nem mentek volna egy Tornyi autogramért sem.

Miért tartunk itt?

Amikor a centenáriumi ünnepségre megérkezett a csapat, láttam rajtuk, hogy kevés kivételllel nem értették, hogy hol, milyen rendezvényen vannak, edzőmeccs utáni kötelező sétának és színpadi ácsorgásnak tekintették az egészet. Nem lesz ez így jó - gondoltam magamban, valami nem stimmelt. Az, hogy a közöny ült az arcokon, nagy csalódás volt számomra, és egy kicsit meg is ijedtem, hogy itt arctalan zsoldoshadsereg lesz ez a csapat.

S jöttek az edzőmeccsek. Az edzőtáborban még elfogadható volt, ha nem nyert a Diósgyőr, le vannak terhelve, szólt a megnyugtató magyarázat. De aztán se jött össze semmi, és ez senkit sem érdekelt. A 2010 február-márciusi időszakban láttam a leggyengébb diósgyőri középpályát az elmúlt 5 évben. Gondoltam, azért csak beállunk védekezni és az első 4 meccsből hozunk 2-4 pontot, hiszen megerősödtünk. Tornyi mindenkit megkapott, akire rámutatott. Aztán eredmény nulla, pontosabban 6 meccs, 1 pont és a góllövés se megy.

Csúnya

Az elválás lehetett volna szebb és ez nem a DVTK érdeke lett volna, hanem Torniyé. Pontosabban közös érdek. Most úgy mondott le, hogy keményen visszarúgott, mint a vadló: szerinte 1000 probléma van a klubnál, az ő távozásával 999 maradt. Őt fúrták, a vezetőség nem profi.

Én más véleményen vagyok: az önkormányzat és a klubvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy Tornyi Barnabás sikeres munkát végezhessen: külföldi edzőtábor, tucatnyi új játékos, nyugodt légkör, jó viszony a szurkolókkal, kiválóan kommunikáló honlap. De neki - utólag - semmi se jó, szerinte az új edző, Tóth László fúrta őt.

Szerintem ez nem igaz. Tornyi még a harmadik zakó után is isten volt Diósgyőrben, sőt, egy szavazáson a szurkolók többsége a 6. meccs után is támogatta őt, ez is bizonyítja, hogy mennyire szeretik őt itt az emberek. Most nem kellett volna azt a sajtótájékoztatót megtartani, nem úgy, s nem kellett volna felgyújtani maga mögött a hidakat. Hát nooooormáááális? Soha edző nem dolgozott olyan jó körülmények között Diósgyőrben, mint ő az elmúlt 3 hónapban. Ő nem élt a lehetőséggel, s a legutolsó sajtótájékoztatót nézve a BOON videóin azt gondolom, hogy inkább visszaélt vele.

Szeretjük mi Tornyi Barnabást?

Ezért én nem sajnálom a távozását. Ha máshogy mondott volna le, akkor azt mondanám, hogy egy könnyebb időszakban visszavárom, de így ez most nem volt szép, és ezt az egész cirkuszt szerintem bármelyik klubvezető felháborodva nézhette végig a Borsod Online 7 részes videóján... és gondolom mindegyik tanult belőle. Ha az ellenségeiben van egy kis "kedvesség", akkor körbeküldték e-mailen a linket. S joggal gondolhatja a videók megtekintése után bárki: kinek kell mindezek után egy ilyen balhés edző, aki még a korábbi kenyéradójába is - újra - belerúg? Mindig balhéval távozott a klubjaitól, megkockáztatom, Magyarországon ezúttal valószínűleg egy életre leírta magát. Nem értette meg, hogy Diósgyőrben mindenkinek az a jó, ha most részéről itt a vége.

Mi lesz még?

Lépjünk túl Tornyin, lerombolta a saját nimbuszát, ez után a balhé után Borsodban nem ér ő ma már egy kétperces interjút sem. A DVTK további sorsolása már könnyebb:

2010. április 10., szombat 18.00
DVTK - Pápa

2010. április 17., szombat 16.30
Bp. Honvéd - DVTK

2010. április 25. vasárnap 18.00
DVTK - Haladás

2010. május 2., vasárnap 17.30
ZTE - DVTK (Sport Tv)

2010. mákus 5. szerda 18.00
DVTK - Nyíregyháza

2010. május 8., szombat 18.00
Paks - DVTK

2010. május 15., szombat 15.00
DVTK - FTC (Sport Tv)

2010. május 19., szerda 18.00
Kaposvár - DVTK

2010. május 23., vasárnap 18.00
DVTK - MTK

Csak a ZTE elleni meccs kőkemény a papírforma szerint, a többin pontot, pontokat szerezhetünk - már, ha valóban jó játékosokat igazoltunk a télen... A kiváló klubvezetésnek, a csapatnak és az új edzőnek, Tóth Lászlónak sok sikert, a közönségnek pedig bennmaradást! HAJRÁ DIÓSGYŐR!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr861908356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gemby 2010.04.10. 02:24:20

neked pedig bő nyálat az elmúlt száz év legjobb klubvezetésének nyaldosásához.

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.04.10. 08:46:28

@guLi: Bocs, de visszaemlékeztem az elmúlt jó pár évre, és nem emlékeztem arra, hogy egy DVTK-edző ennyire megkapott volna mindent. Inkább arra akartam kihegyezni ki a sztorit, hogy a távozásakor mindig a vezetőséget szidó (tehát korábban Diósgyőrben, a ZTE-nél, a Honvédnál, stb...) Tornyinak most nem volt igaza. Ezért raktam bele ezt a kis túlzást.

Gondolom a 70-es években, amikor felépült a Nagy DVTK, jobb volt a vezetőség és akkor is, amikor az 1983-as kiesés után (már nem emlékszem mikor) visszakerültünk az NBI-be.

Szóval nézd el nekem, ha azt gondolom, hogy az ősz az időhiány miatt ment el, mert későn lépett le az a rohadék Szeviép, míg a tavasz szakmai csőd. És Tornyi azokat baszogatja, akiknek szerintem most nincs saruk az utolsó helyben.

De majd lesz, ha a győri tartozás miatt pontokat vonnak le tőlünk, és nyugodj meg, arról is megírom majd a véleményemet!!!

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.04.10. 08:49:10

@guLi: Ja, és még annyit: így utólag azt gondolom, Sallói volt a legprofibb sportvezetőnk, még akkor is, ha utáltam és most is utálom, és több jó tulajdonságát nem mutatta meg diósgyőri ténykedése alatt.

gemby 2010.04.10. 11:43:49

kezdjük ott, hogy a klub igazi tulaja a márka presszóban szokott iszogatni meccs előtt. gondolom, kitalálod, ilyen jólfésült bajsza is van neki.

szerintem azt sem kell ecsetelnem, miért lett a havi 5-ből 10, miből lett új lelátó és miért van a tizeniksz szponzorunk között 10 önkormányzati cég.

béla egy báb. oda lett rakva, de véleményem szerint a lényegi kérdéseknél a bajszosnak referál, a kevésbé lényegeseknél meg egyszerűen amatőr és megvezethető.

így lehet, hogy most egy olyan tóthlaci van a kispadon, aki _tényleg_ megfúrta tornyit a háta mögött (hogy tornyi szakmailag mennyiben hibás az egy pontért, az megint egy másik kérdés, de fúróval a hátadban nehéz rendesen dolgozni), valamint akinek ez az egész egy ugródeszka a bőcsi polgármesteri székhez.

egy görénynek tartom, de még mindig jobb, mint az általad említett sallói, aki kövyék óta a legnagyobb rákfenéje volt a diósgyőri labdarúgásnak: olyan mintaszerűen még senki nem rabolt le klubot, mint ő, hogy a bereczky-hubicsák-féle vonalat már fel se emlegessük.

MEGTISZTULÁST!

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.04.11. 07:50:28

@guLi: A klubvezetés felállásával tisztában vagyok, de szerintem Nagy Béla nem ennyire kézivezérelt.

Fúró: Tornyi megkapott mindenkit, akire rámutatott. Kb. 16 játékost igazoltunk. Számold meg, hogy tegnap hány új fiú játszott! Barna csak az elmúlt időszakban érezte azt a "fúrót", de az 1-5 meccsen se ment a csapatnak. Rossz felfogásban és taktikával játszottunk. De ami a nagyobb bajom: balhéval ment el újra!!! Nézd meg, Diósgyőrben most mindenki mindenki ellen, a régi és az új edző, a szurkolók, hogy bunda, vagy nem bunda, tornyisták és tóthisták.

Sallói: Őt én is egy gusztustalan undorító állatnak tartom, de azt az egy pozitívumot is tartom, amit írtam: ő profi volt. Jó kapcsolatai voltak, jól gazdálkodott, jó csapatunk volt, ha visszaemlékszem az elmúlt jópár évre, akkor a legprofibb klubvezető volt Diósgyőrben. Több jó tulajdonsága nincs(!!!), de stabilak voltunk és a 8. helyen végeztünk az NBI-ben. Nézd meg, hogy a 100 év alatt, mikor és hányszor végeztünk a 8. hely előtt! El fogsz csodálkozni.

Ha Te megtisztulást akarsz, akkor azt kell mondanom, hogy egyetértek, de van egy fontosabb a mi helyzetünkben:

ÖSSZEFOGÁST!

gemby 2010.04.11. 10:57:35

"Tornyi megkapott mindenkit, akire rámutatott."

mindenki így tudja, én több forrásból úgy tudom, hogy nem. ezek itt többnyire tóthlaci emberei, az ő keze alatt _hirtelen_ meg is tanultak focizni. haha.

"Rossz felfogásban és taktikával játszottunk."

a felállás, a taktika ugyanaz volt. ha a bomlasztók megszűnnek rosszul játszani, akkor már jól játszunk. pont mint tegnap.

tornyi pedig mindenhonnan balhéval megy el, de ez nem feltétlenül az ő hibája: ma magyarországon sehol nem tolerálják azokat, akik kimondják a véleményüket. azt hiszem, ebben egyetérthetünk.

sallói pedig profi volt, ezt el kell ismerni. egy olyan klub élén volt profi, amin százmilliók mentek keresztül, ebből csurrant-cseppent a klubnak is, ebből lett egy korrupt, de stabil középcsapatunk, de azért ez a mai világban nem nagy művészet. a rendszerváltás előtti korszakkal összehasonlítva ég és föld: az elmúlt húsz évben volt bajnok a dunaferr, a vác, a zete. hogy a kaposvári modellről már ne is beszéljünk.

van egy álmom: nem esünk ki, nyáron az összes rohadék zsoldos eltakarodik és benczés miki lesz az új szabó géza. ennyit szeretnék.

HappyMan · http://borsod.blog.hu 2010.04.11. 15:57:50

@guLi: Szép álom. Hadd menjek tovább: és visszaigazoljuk régi saját nevelésű játékosainkat, akik egy új DIÓSGYŐRI sikercsapat felét teszik majd ki. Pl. Verpecz, Pollák, Kulcsár, Vanczák, bár utóbbi tutti nem jön vissza, de ha már álmodunk...
süti beállítások módosítása