Borsodblog

Már nem kerül fel több bejegyzés e blogra. Köszönet mindenért az olvasóknak, a kommentelőknek és az Indexnek. Hát ennyi.

Hírek

Címkék

100 éves a dvtk (12) alakszainé oláh annamária (1) amerika (2) aragó (1) árvíz (5) auchan (3) autógyár (2) autópálya (1) avasi lakótelep (7) avas online (2) ave (2) belváros (14) beruházások (12) bevásárlóturizmus (1) bkv (1) bodonyi csaba (1) boon (6) bor (3) borsodi találmány (1) borsodi vajda (3) borsod megye (1) bricostore (1) buday péter (1) bükk (3) bundavád (1) bűnözés (9) cora (2) csutorás géza (1) decathlon (2) demokrácia (1) demonstráció (2) diósgyőr (10) dlusztus imre (1) dsm (1) dvtk (20) edelény (2) egészségügy (3) emasa (1) encs (1) erika (1) európai (2) felsőzsolca (3) fészekrakók (2) fesztiválkatlan (1) fidesz (8) foci (6) ftc (1) gergely zsolt (2) grósz károly (1) gúr (1) hellókarácsony (2) hipermarketek (4) horn gábor (1) horváth aladár (1) hotel (2) ikeron (1) illegális hulladék (3) itc (2) ivs (1) jobbik (6) juga györgy (2) káli (11) kállai csaba (1) kemény dénes (1) keresztury tibor (2) kisteleki (2) kis szilvamag (1) kocsonyafesztivál (3) közbiztonság (9) közlekedés (10) kriza ákos (3) kulcs magazin (1) kutasi róbert (1) láev kisvasút (1) lenártek andrás (1) lillafüred (5) lkm (2) magyarfoci (7) máv (1) megye (2) men (1) menzareform (1) metro (1) micsuda blog (1) mikom.hu (3) minap (1) miskolc (6) miskolccard (1) miskolci egyetem (2) miskolci fidesz (4) miskolci média (1) miskolc holding (1) mlm (1) mlsz (3) moldova györgy (1) molnár oszkár (2) motorosok (1) mszmp (1) mszp (5) munka (5) munkahely (8) nagy kálmán (4) napelemes cserép (1) népkert (2) nfü (2) ódor ferenc (1) oktatás (1) olaszliszka (2) orbán viktor (2) parkolás (6) parlament (1) pásztor albert (3) pataky attila (1) patkó gyula (1) pelczné gáll ildikó (5) piac (2) putnok szilvásvárad vasútvonal (2) reac (1) rend (5) rendőrség (8) romák (16) sajóbábony (3) sajókaza (1) sajtószabadság (1) segélyek (5) selyemrét (1) shell (1) simon gábor (1) strand (2) szegregáció (1) szemét és kosz (4) szepessy zsolt (1) szerencsi többcélú kistérségi társulás (1) szeviép (2) szinay attila (1) szlovákok (1) szűcs (1) tahóbarbár miskolciak (7) tapolca (14) tasz (1) tavaszi zsolt (1) távfűtés (1) tesco (2) tipp újság (1) tokaj (7) tomcat (1) tömegközlekedés (10) tornyi (2) történelmi avas (3) tóth lászló (1) turizmus (15) újpest (1) unió (2) uszoda (4) valenciennes (1) vihar (1) villamos (9) vilmány (1) waschler tamás (1) webshop (1) zsiga marcell (2) Címkefelhő

EZ A BLOG BEFEJEZVE. NINCS TÖBB BEJEGYZÉS.

2010.03.21. 08:00 HappyMan

Bayer, 300 ezer, 1 millió, ingyenkonyha

Címkék: munkahely segélyek

Kampány van. Röpködnek a számok, röpködnek a milliók, mindenki mindenki ellen. Mióta a Fidesznek kínossá vált szövetségese (81 helyen van közös Fidesz-Jobbik jelölt az önkormányzatokban, Orbán és Vona egy polgári körben), azóta a Jobbikot sem védi már burok, egyre több igazság derül ki róluk is. Tehát ők se kivételek, hiába "újak". Vona Gábor pedig - a kampányban betöltött szereplési alapján kijelenthetjük - a metszett farkincáktól újabban politikai alapon megundorodó Morvai Krisztina mintájára ritka szép pszichopatologikus mintaalannyá vált.

Ez a kampány tartogat még izgalmakat, Borsodban mindenképp. Itt ugyanis vannak háromesélyes körzetek (szerintem), vannak kétesélyesek, és egyesélyesek is. Két háromesélyes körzet van, Edelény és Ózd. Mondanom sem kell, romák lakta vidékekről van szó. A romák pedig nem járnak szavazni, az MSZP őszinte bánatára.

Újabban nagyon nagy a feszültség a Fidesz és a Jobbik között, pedig pár éve még a párt teljes egyetértésével ünnepelte a Fidesz képviselője, Wittner Mária a Magyar Gárda megalakulását, szép beszédet is mondott az alakuló gyűlésen. A Magyar Hírlap rendszeresen lehozta a szlovák terepjárós Bayer Zsolt mélymagyar fasiszta írásait Cigányliszkáról, medencés zsidóról, és a Magyar Nemzet se nagyon maradt le mögötte, de most más a parancs Orbántól, most másfél hónapig nem fasiszta a Fidesz napilapja, hanem "csak" jobbközép pártlap, a megfelelő iránynak és hangvételnek megfelelően.

Bayer osztja a Jobbikot rendesen. Nemrég Mátészalkán küldte el őket az anyjukba, felsorakoztatva néhány engem is meglepő érvet. S az a legmegdöbbentőbb, hogy Orbán Viktor nemrég még alpári módon cigányozó-zsidózó barátjának ezúttal igaza van.

"A multikkal való leszámolásról Bayer azt mondta, „játszunk el a gondolattal: megjöttetek, ti vagytok a főnökök. Leszámoltatok a multikkal hétfőn. Mi lesz kedden, kicsi cickányok? Addig nem szoktatok gondolkodni? Merthogy, jelentem, van itt néhány pici probléma. Igaz, hogy a rendszerváltástól idáig megszűnt egymillió munkahely - ami tragédia -, és igaz, hogy a multik mindössze 300 ezer munkahelyet voltak képesek teremteni, de ti mit akartok? Elzavarni a multikat? És annak a 300 ezer embernek mit mondtok majd kedden? 300 ezer ember, az 300 ezer család, az egymillió ember. Ha Győrben bezár az Audi, ahol 5 ezren dolgoznak, mit mondtok majd nekik? Hogy frankó kurucok vagytok, vagy mi a sz*rt? Ezekről kéne egy kicsit értelmesen társalogni. Mert hülyeségeket beszélni nagy hangon, az nem túl bonyolult. Egy országot kormányozni az kicsit macerásabb”- üzente Bayer a fórumon."
atv.hu

E sorok olvasása közben elgondolkodtam, és továbbgondoltam Bayer szavait. Hiszen a multik elzavarása valóban egymillió embert ránthat a szegénységbe, de én még továbbmennék egy miskolci példával. Itt van a Bosch, 2500 munkahely. Ha a 8 általánossal rendelkező Csorba János jobbikos képviselő úrék sikeresen elzavarják őket, akkor nemcsak ez a 2500 ember kerül az utcára, hanem további 5-8 ezer ember, a Bosch többségében helyi, magyar beszállítói. Kis- és középvállalkozások. Pontos számot nem tudok, de nagyságrendileg ennyiről van szó.

A több ezer új munkanélküli Miskolcon újra halálraítéli ezt a várost, ahogy 1990-1994 között kirúgtak a nehéziparból 20-25 ezer embert Miskolcon a vasgyárból, a Digépből, a bányákból és még sorolhatnám. Köszönjük MDF, a fideszes városvezetés hallgatólagos semmittevéséről nem is beszélve. Jól elintézték ők Miskolcot, húsz évre. (Összehasonlításképpen: Debrecenben csak a csapágy gyárat zárták be a rendszerváltás után, de később újra megnyitották. Mielőtt valaki a két várost összehasonlítja, ezt az örökséget kell kiindulópontnak tekintenie.)

Ha Ózdról eltakarodik a General Electric, akkor az ózdiak mit fognak csinálni? A játékboltos majd legfeljebb több malmot és Rubik kockát ad el, az újságos meg több keresztrejtvényt, lesz idejük rejtvényt fejteni. Márpedig ott rezeg a léc keményen, a válság és az egyre népszerűtlenebb hagyományos izzók eladásának visszaesése (az EU is betiltotta a 100W-ost) miatt a GE egyszer már keményen leépített Magyarországon, többezer embert kirúgtak. Mennyiből tartana átmenni 20 kilométerre északra? Semennyiből. Slota hányná a cigánykereket örömében. Borsodban most is magas a munkanélküliség, de majd legfeljebb még magasabb lesz. Itt aztán erős a Jobbik, hiszen vannak olyan rendes, jószándékú, normális, becsületes, magyar emberek, akik a dögöljön meg a szomszéd tehene elvet vallják, és mivel utálják a cigányokat, húzzák majd az ikszet a kriptonácik neve mellé rendesen, mégha elveszítik a munkahelyüket, akkor is.

Szóval Bayer szerint 300 ezer ember munkahelye szűnne meg, egymillió zuhanna mélyszegénységbe, ha a Jobbik kormányra kerül. Márpedig Bayer nem számolt a beszállítókkal, de ezt a számot én már le sem írom, számoljon, kalkulájon az olvasó. Nem mennék bele konkrétumokba, de a Bosch számaiból kalkulálhat mindenki.

S van még egy nagyon fontos adat: a Jobbik átalakítaná a segélyezési rendszert. A választóik azt várják, hogy ne legyen segély, és ők erre rájátszanak. Meglesz, magyar testvéreim! Előre sajnálom a nem a Jobbikra szavazó új munkanélkülieket, minden együttérzésem az övéké lesz, talán nincs annál nagyobb élő tragédia, ha valaki elveszíti a munkahelyét.

De barátaim, a jobbikos barmokkal mi legyen? Kinevessük majd azokat a jobbikosokat, akik elveszítik a munkahelyüket és még segélyt se kapnak majd? Nevessünk rajtuk? Borsodban szép nagy számban látjuk majd őket, az fix. Jól szórakozunk majd ezeken az egyszerű agyú primitív lényeken, ha együtt állnak majd sorba az ingyenkonyhán a cigányokkal, és megbeszélik, hogy ez is a zsidók miatt van.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borsod.blog.hu/api/trackback/id/tr231855927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2010.03.22. 12:35:50

megjegyezném, hogy nem a termelő multikkal van bajuk Jobbikéknak, hanem a hatalmas állami támogatást kapó, nem adózó, a hasznot külföldre vivő teszkó aldi cora lidl baumax és ehhez hasonló multikkal vannak a gondok. akiknek adózni kell. csak ezt könnyű úgy ferdíteni, hogy audit és siemenst "ki akarja zavarni az országból"
süti beállítások módosítása